![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Arkadaşlar kivi üretiminde damlama sulama mı? Yağmurlama sulama mı? Hangisi uygulanmalıdır.Kullanılacak sulama başlıkları nasıl seçilmeli? İlgilenen arkadaşlardan yanıt bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Yağmurlama başlıklarının özellikleri-Yani hangi başlık kivi bitkisinin ihtiyacı olan suyu akıtabilir?Yaz aylarında bunun önemli olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2008
|
ben kivi çekirdeklerini buz dolabında değilde sıcakta 3 gün kurutup pamukladım(çimlendirmek için) ama 4 gün falan oldu hala tohumlar patlamadı ne yapmalıyım??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Arkadaşlar Kivi'yi asmaya aşılayan oldu mu? Aşılayan olduysa aşının sonuçları ne oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
kivi budama nasıl yapılır
Arkadaşlar bizim bahçeye 2 dişi 1 erkek kivi ekmiştik.üç sene önce bunlar ilk sene iki metre uzadı ve tepesinden kestik oradan iki üç kola ayrıldılar. ikincisene biraz daha büyüdüler ve bi tanıdık a budattık.Ama bu sene üçüncü sene budatıcak kişi bulamadık ben de vakti geçicek diye dalların uclarından biraz kestim. Sorum şu kivi fidanı nasıl budanır? Neye dikkat etmek gerekir? Çoğu sitede kivi budamayla alakalı şeyler yazıyor ama bişey anlamadım.Lütfen biri yardımcı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Mustafa07 Geçen günlerde Toprak Tv kanalında dikkatimi çekti kivi yetiştiriciliği, budaması, üretiyle ilgili hazırlanmış çok güzel bir program vardı, bir arternatif olarak önerebilirim. Bu kanalı takip ederseniz umarım faydalanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Uydudamı çıkıyo ilk defa duydum bu kanalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Evet toprak tv'yi bende izliyorum.Son konuları dikkat çekici ve hiç duymadığın, bilmediğim mevzularda görsel olarak öğretmesi beni çok mutlu etti.Mesela sebze fidelerinin yaprak, meyve, çiçek budamalarının yapıldığını ilk kez duydum.Bizim gibi acemilere yol göstermesi güzel birşey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Kivinin nasıl budanacağını biri bana yazılı olarak anlatabilirmi? mtuncer54 kivi budamasının toprak tv de videosu var dedi ama daha dek getiremedim o yayını.toprak tv nin yayın akışını söyleyen bi siteside yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2008
|
salonda kiwi
salonumda bir erkek bir dişi kivim var 3 yaşına gelince meyve alabilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn. mustafa07 http://www.gelisimtv.com/index.php?o...=753&Itemid=20 Buradan izleyebilirsiniz. Toprak tv frekansı: Türksat 2A uydusunda, 12647 frekansında, 3600 sembol oranında, vertical (dikey) pozisyonunda ve 5/6 Fec parametreleri ile yayına başlamıştır. Düzenleyen aydın : 24-03-2009 saat 13:32 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Çok sağol toprak tv'yi uydudan arıcam.o verdiğin link'de video açılmıyo. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Videoda bir problem yok açılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Dişi kivilerim çiçek açtı ,ama erkek kivim çiçek açmadı ve açmıcak gibi gözüküyo. Sorum şu erkek kivi çiçek açmadan dişi kivinin çiçekleri tutmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Tek başına bir kivi fidanının meyve vermesini beklemeyin. Onun yanına bir tane tozlayıcı kivi fidanı dikmelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
güneş görmüyor olabilir ağaca sarıldığına göre... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
eğer güneş problemi yoksa kışın budamanızı tavsiye ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Evet caturanga yeterli güneş almadığını düşünüyordum ben de. Ancak hemen hemen her gün de sulama istiyor. Yüzeysel kökleri nedeniyle sulamayı da geniş çaplı istiyor. Daha güneşli bir bölüme alırsam kurur diye endişe ediyorum. Bendeki çeşit Hollandadan ithal, yerli kivi değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sn kopshtar çeşidin ismini bilmediğimiz için özellikleri konusunda da bir fikir yürütemiyoruz.belkide geç verime yatan bir çeşit olabilir.birde buadama yapmanızı tavsiye ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
elinizdeki fidan a aşılama yapılmışmı görebilyormusunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
genelde hollanda da doku kültürü ile üretilmiş fidanlar kullanıyor.elinizde kaliteli bir fidan olduğunu düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bu forumun başlarında da yazmıştım ama kimse bir anlam veremedi. Keşke üstündeki ürün kartını atmasaydım fotoğrafını koyabilirdim. Bendeki kivide üzerinde hem dişi hemde erkek çiçek açan dallar olduğu yazıyor ingilizce olarak. Dişili erkekli satılan kiviler olmasına rağmen bunu alırsam erkek tozlayıcıya ihtiyacı olmadığını söylemişlerdi. Çiçek açtığını görebilsem doğru mu yanlış mı anlamış oluruz. Forumda ve internette de böyle bir türe rastlamadım açıkçası. Ama adamlar hususi biyolojide erkek ve dişi simgelerinin içiçe girdiği bir ürün kartı basmış. Arkasına da bitkinin üzerinde açacak çiçek resimleri ve açıklamalarını koymuşlar ve bitkinin hermafrodit olduğu yazıyor. Bu konuda bize Eylems yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Hollandadaki ithalatçısıyla temasa geçerse böyle bir kivi hibritinin olup olamadığı doğrulanmış olur ![]() Eğer varsa site ahalisinden epey taliplisi olacağını düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuda araştırmam vardı. Kopshtar içine mi doğdu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn kophstar tahminim elinizdeki çeşidin ismi jenny erkek ve dişi çiçekleri üzerinde barındıran bir çeşit.holllanda menşeli üreticisinide biliyorum.doku kültürü ile üretim yapan bir firma...güneş gören bir yere alıp bu kış budama yapmanızı tavsiye ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Actinidia deliciosa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |