agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni223Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2023, 21:41   #1
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
İyi akşamlar, ''esflora''da satılan bazı incirleri incelerken tatlarının farklı olduğunu; çilek aroması, orman meyvesi, badem ve bal gibi aromalarının olduğunu okudum. Gerçek anlamda tat yelpazesi bu kadar geniş bir meyve mi?

aydemiraydın beğendi.
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2023, 09:31   #2
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 Mesajı Göster
İyi akşamlar, ''esflora''da satılan bazı incirleri incelerken tatlarının farklı olduğunu; çilek aroması, orman meyvesi, badem ve bal gibi aromalarının olduğunu okudum. Gerçek anlamda tat yelpazesi bu kadar geniş bir meyve mi?
soğuğa dayanıklı, incir sineği istemeyen çeşitlerden bende aldım. fakat çok küçükler bu kışı evde geçirecekler. daha pişkin incirler bahçede kalın bi şekilde malçladım. soğuktan kurusalarda geri dönerler.

Muda ve yavuz10 beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2023, 11:44   #3
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
soğuğa dayanıklı, incir sineği istemeyen çeşitlerden bende aldım. fakat çok küçükler bu kışı evde geçirecekler. daha pişkin incirler bahçede kalın bi şekilde malçladım. soğuktan kurusalarda geri dönerler.
peki sizce de tatları bu kadar farklı olabilir mi?

aydemiraydın beğendi.
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2023, 18:34   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Bakın ChatGPTne diyor bu konuda. 5 numaralı incir aydın sarı lop inciri. Sarı lop incirin de o tatları alamıyorsanız yabancıların bu işi abarttığını söyleyebilirsiniz. Esflora yabancı terminoloji kullanıyor.
....
Yetiştiriciler, incirlerini tat profillerine göre ayırt ederken tatlılık, dokuluk ve lezzet notları gibi faktörleri dikkate alırlar. İşte bazı yaygın incir türleri ve ayırt edici tat özellikleri:

1. Bal İnciri: Bal incirleri, bal tadına benzeyen olağanüstü tatlarıyla bilinir. Yumuşak ve sulu bir dokuya sahip olup hafif çiçeksi bir aromaya sahiptir.

2. Yemiş İnciri: Yemiş incirleri, tatlılık ve ekşilik kombinasyonu olarak tanımlanan belirgin bir meyve tadına sahiptir. Yoğun ve sert bir dokuya sahip olup meyvelerle benzer bir yapıya sahiptir.

3. Kadota İnciri: Kadota incirleri, diğer incir çeşitlerine göre daha hafif ve daha az tatlı bir tada sahiptir. Kremsi bir dokuya ve hafif bir fındık tadına sahiptir, bu da taze tüketim ve kurutma için popülerdir.

4. Siyah Mission İnciri: Siyah Mission incirleri, zengin ve tatlı tadıyla bilinir. Derin mor veya siyah bir cilde ve yumuşak, reçel benzeri bir dokuya sahiptir. Tat genellikle karamel, bal ve meyve notalarıyla tanımlanır.

5. Calimyrna İnciri: Calimyrna incirleri benzersiz bir fındık ve tereyağı tadına sahiptir. Soluk sarı veya yeşilimsi bir cilde ve çiğnenebilir bir dokuya sahiptir. Lezzet genellikle bal, vanilya ve fındıklılık kombinasyonu olarak karşılaştırılır.

Bu, yetiştiricilerin incirleri tat açısından nasıl ayırt ettiğine dair sadece birkaç örnektir. Belirli tat profilleri, yetişme bölgesine ve yetiştirme uygulamalarına bağlı olarak değişebilir.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2023, 11:59   #5
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 Mesajı Göster
peki sizce de tatları bu kadar farklı olabilir mi?

önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

yavuz10 beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025