![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Ücret almıyorum Ercan bey Forumdan ve forum dışından pek çok arkadaştan değişik incir çelikleri topladım.Partenokarp çeşitler olarak siyah ve beyaz orak var ama çok tatlı çeşitler değiller. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
peki alibey bunlarin haricinde elinizde partenokarp cesit yokmu veya bildiginiz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Merhaba. Sizin yediveren diye resimlerini paylaştığınız erkenci iri meyveli yeşil beyaz incir partenokarp değilmi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Arkadaşlar merhaba, Bu sitenin çok faydasını gördüm, her anlamda bilgiye açık, şeffaf ve paylaşımcı bir yaklaşımla karşılaşmak beni sevindirdi. Site yöneticilerinin ve dahil olduğum konularda paylaşım yapan arkadaşların emeklerine sağlık. Genel ilgi alanım meyve türleri ama spesifik olarak Trabzon Hurması çeşitleri ve incir çeşitlerine merakım var. Forumda bu konuda ne varsa yiyip yuttum. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Bahçemizde incirler uyanmaya başladı. Beğenmediğim ya da bölgeme uyum sağlamayan incir türlerine aşı yaptım. Herkes için iyi bir meyve sezonu dilerim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakarya da yol kenarında rasladığım erkek incir. Dikkatle bakarsanız incir üzerinde incir arılarını (sineğini) görebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da Ankara da rastladığım erkek incir. Bunlarda incir sineği yok. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2023
|
Erkek incir ayırımı
Merhaba, erkek inciri nasıl anlıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Resim netten alıntı https://www.ebay.com/itm/255106448311 Resimde görüleceği üzere erkek incirde göz etrafında uzun erkek çiçekler iç kısımda ise kısa dişi çiçekler oluyor. Dişi çiçeklerin uç kısmında eğer incir arısı tarafından ziyaret edildi ise incir larvaları oluyor. Erkek incirler de genellikle 3 ürün oluyor. San pedro ya da kendine verimli iki ürün veren incirlerde kışın yazdan kalan çok küçük meyveler oluyor ve sonra bunlar gelişerek çiçek inciri denilen incir e dönüşüyor ama erkek incirler de meyveler daha iri ve çok daha fazla. Erkek incirler in ana ürünü olgunlaşıp polen verdiğinde dişi incirler in ana ürünü daha fındık kadar oluyor. Tabi incirler de genelleme yapmak zor. Erkek dişi diye ayırmak bile aslında yanıltıcı. Erkek incirler geneli içi kuru olgunlaşmamış gibi olur. Bazı çeşitleri dişi incire benzeyip olgunlaşsa da tadı hoş olmuyor. |
|
|
|
![]() |
|
|