agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni44Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-02-2019, 08:35   #1
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Bilgi sahibi olan arkadaşlardan bu konu başlığı altında yardım bekliyorum.
Resimde görmüş olduğunuz nar ağaçları hakkında bana ne söyleyebilirsiniz? Nasıl bir bakım yapmam gerekir budama açısından?

Eklenti 686789

Eklenti 686790

Eklenti 686791

Eklenti 686792
Sizin narınızın çeşitini bilmiyorum babam hicaz narı yetiştiriyor.Bu şekilde bir verim almanız mümkün değil hatta sanırım uzun süre bakımsız kalmış gibi duruyor.Hicaz narı budaması orta kısımlardaki dallar çıkartılarak bitki yanlara doğru yatması sağlanır narda meyve bitkinin etek diye tabir edilen alt kısımlarında %70 diyebilirim oranında o kısımda tutar,eğer budama yapan kişi ordaki meyve gözlerini acemice keserse büyük verim düşüşü olur.Nar üst taraftan budanır ortası açılır ve hava ve güneş görmesi sağlanır.Drenaj çok önemlidir nar aralarına kıştan önce su tahliyesi için kanallar açılır eğer su oralarda beklerse verim düşük olur ağaçta çeşitli mantari hastalıklar olur ağaç kayıpları olur.Birde bahçe önceden yapılırken taban suyu çok yüksekse bahçe kenarından su kanalı filan geçiyorsa o aralarda çok ağaç kayıpları olur.
Sizin bahçede gördüğüm kadarıyla çok iyi bir budama yapılması gerekiyor,budama yapılktan sonra düşük dozda bordo bulamacı uygulaması yapılmalı 1500kg/100 lt dozunda.Baharda da fosfor ve çinkolu gübre uygulamasından sonra ağaç çiçekle kaplanıncaya kadar su verilmez.Sıra aralarınıda çok iyi işlemeniz gerekiyor hiç yabancı ot olayacak .İşiniz çok kolay gelsin

Vedart ve chelik26 beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2019, 10:01   #2
Ağaç Dostu

chelik26's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Sizin narınızın çeşitini bilmiyorum babam hicaz narı yetiştiriyor.Bu şekilde bir verim almanız mümkün değil hatta sanırım uzun süre bakımsız kalmış gibi duruyor.Hicaz narı budaması orta kısımlardaki dallar çıkartılarak bitki yanlara doğru yatması sağlanır narda meyve bitkinin etek diye tabir edilen alt kısımlarında %70 diyebilirim oranında o kısımda tutar,eğer budama yapan kişi ordaki meyve gözlerini acemice keserse büyük verim düşüşü olur.Nar üst taraftan budanır ortası açılır ve hava ve güneş görmesi sağlanır.Drenaj çok önemlidir nar aralarına kıştan önce su tahliyesi için kanallar açılır eğer su oralarda beklerse verim düşük olur ağaçta çeşitli mantari hastalıklar olur ağaç kayıpları olur.Birde bahçe önceden yapılırken taban suyu çok yüksekse bahçe kenarından su kanalı filan geçiyorsa o aralarda çok ağaç kayıpları olur.
Sizin bahçede gördüğüm kadarıyla çok iyi bir budama yapılması gerekiyor,budama yapılktan sonra düşük dozda bordo bulamacı uygulaması yapılmalı 1500kg/100 lt dozunda.Baharda da fosfor ve çinkolu gübre uygulamasından sonra ağaç çiçekle kaplanıncaya kadar su verilmez.Sıra aralarınıda çok iyi işlemeniz gerekiyor hiç yabancı ot olayacak .İşiniz çok kolay gelsin
Bizim narın çeşidini ben de bilmiyorum
Bahçeyi 6 ay önce bankadan aldım. Hatta sahibi hala kabullenemedi, 3 gün önce gittim narlarıma dokunma diyor
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bahçe eğimli zaten su birikintisi olmuyor.
15-20 güne kadar gidip budama işlerine başlıycam bu arada belirttiğiniz gübreler ile hayvan gübreside atmayı düşünüyorum.
Gençleştirme işinide yavaş yavaş yapacağım

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2019, 09:28   #3
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:

Bahçeyi 6 ay önce bankadan aldım. Hatta sahibi hala kabullenemedi, 3 gün önce gittim narlarıma dokunma diyor

15-20 güne kadar gidip budama işlerine başlıycam bu arada belirttiğiniz gübreler ile hayvan gübreside atmayı düşünüyorum.

Adamın durumuna çok üzüldüm kimbilir ne hayalleri vardı orada ama bir borç yüzünden yerinden oldu Allah kolaylık versin

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2019, 20:42   #4
Ağaç Dostu

chelik26's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2018
Alıntı:
Narların son durumu, kenardakilerin kuru olmasının sebebi yanında biriken dalları yakarken ateşten etkilendiler galiba bu sene yeşermeyecekler

Eklenen Resimler

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025