agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Subtropikal İklim Meyveleri
(https)

Beğeni Düzeni95Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2018, 15:16   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Ankara merkezde incir ağaçları bolca mevcut. Uygun bir mikroiklim yoksa Ankaranın kışında incir ağaçlarının üst kısmı çoğu zaman kuruyor ve ilkbaharda tekrar filiz veriyor. İlk baharda tekrar sürdüğü bu filizlerden meyve veren incirler var yurtdışında bizdede vardır mutlaka ama ben çeşit olarak bilmiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habiş Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba soğuk iklimde yetiştirebileceğim beyaz incir nereden edinebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Vedart beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2019, 23:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2017
Elinde bursa siyahi incir çeliği olan var mi

hakanersoz beğendi.
Vedart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2020, 18:09   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Ankara merkezde incir ağaçları bolca mevcut. Uygun bir mikroiklim yoksa Ankaranın kışında incir ağaçlarının üst kısmı çoğu zaman kuruyor ve ilkbaharda tekrar filiz veriyor. İlk baharda tekrar sürdüğü bu filizlerden meyve veren incirler var yurtdışında bizde de vardır mutlaka ama ben çeşit olarak bilmiyorum.
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım

Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.

zgs garden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2020, 13:01   #4
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zgs garden Mesajı Göster
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım

Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.
bu seferki denemenizde acele etmeyin. ağaç dikim mevsimini bekleyin. hardy incir bulmanız büyük şans.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2020, 19:06   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
bu seferki denemenizde acele etmeyin. ağaç dikim mevsimini bekleyin. hardy incir bulmanız büyük şans.
Yetiştirmekte başarışı olursam talep halinde seve seve paylaşırım. Seneye tekrar deneyeceğim komşu izin verirse.

Eski 06-02-2022, 16:23   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2017
Bahcemden. Bursa karası

https://youtu.be/T_ptIPJy9xY

Mesut Temiz ve maydemir beğendi.
Vedart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2020, 14:35   #7
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zgs garden Mesajı Göster

Keşke acele etmeyip sonbaharda ağaç yapraklarını döktükten sonra kesip dikmiş olsaydınız. Dayanamayıp acele ediyoruz. Dinlenme döneminde almanız durumunda köklerin bir kısmı kopsa bile ilkbaharda büyümeye başlamaları daha kolay. Tüplü fidanlarda da bir yıllık beklediği zaman fidanın kökü büyüdüğü, toprak da sertleştiği için rahat bir şekilde dikim yapabilirsiniz. Aynı yıl dikilen tüplü fidanları dahi zamanı dışında toprak oturup sertleşmediği durumda toprağı dağılmakta, fidanı öldürme durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ben fidanın altını zarar vermeden açıp direk toprağa dikiyorum. Sonbaharda yapraklar döküldükten sonra istediğiniz yere kolay naklediliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2020, 19:05   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Keşke acele etmeyip sonbaharda ağaç yapraklarını döktükten sonra kesip dikmiş olsaydınız.

Emin olmamakla birlikte bu yaptığım çoğaltma yönteminde köklerin 2 aydan sonra çürüdüğünü okumuştum, bu sebeple ikinci ayda kestim dalı. Ancak pet şişeyi daha özenli olmam gerekirdi. Belki de başka bir çoğaltma yöntemi deneyebilirim, tavsiyelere açığım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025