![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Büyükbaş hayvan gübresini solucan gübresine çevirmek
Büyükbaş hayvan gübresini solucan gübresine çevirmek, ticari çalışan çiftliklerin yaptıklarını bahçede deneyeceğim.Yapacağım çalışmayı fotoğraflarla birlikte sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerin de tecrübe ve fikirlerinizden istifade etmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2012
|
Şimdiden elinize sağlık. Bu bağlamda aklıma takılan ilk soru gübrenin yanmis olup olmayacağı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İdrardan (asitten) arınmış gübre kullanılacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sercan Beklemiş doğal olarak idrardan arınmış gübre kullanacağım.Seperatorden gecirilmiş haliyle çiftlikler kullanmaktalar onların da bir müddet beklettiklerini düşünüyorum. Bu arada enetersan gelen bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.Bilgisi olan paylaşsın lütfen.Ben Çatalca da bir çiflikte gübrenin içerisinde bol miktarda solucan bulmuştum ki şu an elimdeki solucanlar onlar 5 bin civarında.Ne varki KONYA DAN BİR ARKADAŞIM ON KADAR BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÇİFLİĞİ GEZDİM GÜBRENİN İÇERİSİNDE SOLUCAN BULAMADIM DEDİ. Benim için şaşırtıcı bir durum oldu.Kendisine kargo yoluyla bir miktar solucan gönderdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
solcanlar da ilk ısırık denen bir oluş var şöyle:kokonlardan çıkan yavru solcanlar ilk ısrıkları neyse bünye ona adete oluyor ve artık yiyeceği hayvan gübresi oluyor sayın epsody arkadaşımız eyüpteki evin yanında toprak solcanlarını kahvelerden topladığı atık çayları ve bir miktar evsel atığı ile kendi çapında solcan üretimi ve gübresi elde ediyor ondan satın aldığım gübrede çay kokusu ağırlıkta,solcanlar resmen çay atıklarını gübreye çevirmişler bizde şöyle birşey yapabiliriz solcan çiflilklerinden alınan kırmızı kaliforniya solcan yumurtaları yağni kokonlar istediğimz ortama adepte edip gelecek nesiller oluşturmak neden olmasın???!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İşyerindeki bayan sağolsun çay atığını biriktiriyordu ben de solucanlarıma veriyordum hızlı şekilde solucanlar çayı gübreye çevirebiliyor. Kahvelerde evlerde çöpe giden çaya acıyor insan. Düzenleyen Mete : 29-05-2013 saat 09:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2013
|
Merhabalar, Siteye bugün üye oldum.Kayseride profesyonel olarak solucan gübresi üretmekteyiz.Çalışmalarınız nasıl gidiyor? Karşılaştığınız herhangi bir probleminiz var mı ? Mümkün olduğunca yardımcı olmak isterim. İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Profesyonel üretimde bulunuyorsunuz paylaşımlarınız bizler için çok değerli olacaktır.Lütfen bizlerle paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Sn. Mete Bey, Burada, Reklama gireceği için yaptığımız üretimden öte tecrübelerimi paylaşmayı yeğlerim. Bunun da en kolay yolu soru cevap olabilir. İsterseniz böyle başlayalım. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2013
|
Sn. hasan bey, Siz hangi tür solucanı kullanıyorsunuz? Lumbricus rubellus'mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
hani çalışmalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
Kırmızı Kaliforniya Solucanları'nı kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2013
|
Selam, Benim bir sorum olacakdi bende bu solucan isini yapmak istiyorum ve solucan siparis verdim yanliz aklimda tek bir soru kaldi. Ben bu solucanlari gübreden nasil ayiracagim ?? Yeni üye oldugum icin konu acamiyorum kusura bakmayin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Merhaba Turgay bey; Sakıncası yoksa solucanları nereden sipariş verdiniz ve fiyatı konusunda bilgi verir misiniz? Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2013
|
Ben almanyada oturuyorum ve berlinden siparis verdim 400gramm solucan ve yemleri ve kasasi var 30€ a aldim ama henüz gelmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Şimdi benim bir sorum olacaktı kompost olarak biogaz üreten firmaların gazı alınmış fermante olmuş olan gübre kullanılabilrmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
Şimdi benim bir sorum olacaktı kompost olarak biogaz üreten firmaların gazı alınmış fermante olmuş olan gübre kullanılabilrmi şahsen bu benim fikrimdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2009
|
taze hayvan gübresini hangi işlemelere tabi tutuyoruz. sonra solucanlara veriyoruz detaylı yazacaz bi arkadaş bulamadık daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2014
|
merhaba arkadaşlar bende çok yeni olarak solucan gübresi işine başladım solucan mamasını büyükbaş hayvan gübresi ve sebze atıklarını talaş biçilmiş ilaçsız çim ve çiğ yumurta kabuklarıyla fermente edilmiş olarak hazırlıyorum arada kahve telvesi ve demlenmiş ve içilmiş çay atığını veriyorum çay kahve muzu çok seviyorlar en çabuk onları tüketiyorlar çay ve kahve telvesi üremelerinide hızlandırıyor muzu el robotundan geçiriyorum elektrikli robot kullanmıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Elimde 1000 adet üstü + 50 adet kokon bulunmakta ÜCRETSİZ bana adres veren arkadaşa kargolamak istiyorum . Vakit darlığı nedeni ile ilgilenemiyorum Siz Solucanseverler ile paylaşmaktan onur duyarım . Kargo ücretini karşıladığınız takdirde istediğiniz adrese gönderebilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Merhaba Arkadaşlar Mersinden Emekli bir amcaya verdim solucanları ve kokonları her şey için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı California solucanları Anadolu büyükbaş hayvan gübresinde oluşan solucanlardır.Hala yurtdışından solucan temin etmeye çalışan arkadaşlardan ricam kurumuş gübrede oluşan solucanlardan çoğaltın.Zaten uygun ortamda hızla çoğalıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2015
|
Mete bey iyi çalışmalar..Solucanlarıma ince elekle elenmiş koyun gübresi kahve, çay posasi, yumurta kabuğu veriyorum..cam ağacından yuvam kaç gün de gübreye dönüşür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-11-2014
|
Yine bu şekilde solucan veya kokon hediye etmek isteyen olursa benimle irtibata geçebilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
Ayırmak istediğinde taze manayı delikli sebze kasalarına koy solucanların olduğu yerin üzerine koy bir hafta sonra o kasa solucanla dolar bunu her hafta dene taa ki solucan gelmeyene kadar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
organik, organik gübre, solucan gübresi, wermicompost |
|
|