agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Solucan Kompostu
(https)

Beğeni Düzeni111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2011, 11:08   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Galeri: 7
Savaş Bey, söğüt için verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Zaten yaprak toplamak için dışarı çıktığım gün söğüt hesapta yoktu. Kuru yapraklarda çok sayıda böcek vardı, o yüzden eve getirmek istememiştim. Yapraklarında böcek olmayan söğüt gözüme çarptı. Hem de esnek dallarını kullanarak kendime bir şeyler yapıyorum. O yüzden kullanmıştım.

C/N oranlarına gelince, baştan beri o kasayı almamım nedeni sizin battal çöp torbasında yaptığınızı yapmaktı. Orada çürüttüğüm nesneleri solucanlara vermekti. Aslında hiç yapmamam gereken o taşıma işlemini yapmasaydım öyle de olacaktı. Yeterince çürüdükleri zaman azar azar solucan kabına ilave edecektim. Malesef olmadı.

Diğer plastik saklama kabına gelince, solucanların bir kısmı zaten o kapta gelmişti. Temelli yaşama bölgeleri olarak kullanmıyorum ben de. Şeffaf olduğu için kontrolü daha kolay oluyor. Ve belirteyim; bu kapta da kırmızı mitlerden var. Dahası ne benim korktuğum, ne de sizin tahmin ettiğiniz gibi parazitik değiller. Birlikte normal bir şekilde yaşıyorlar. Bu nedenlerden dolayı o kapta ideal olmayan besinlerle yaşamaya devam edecekler.
Yataklama malzemesi kullanmayacağım çünkü kırmızı böcekler aralarında saklanıyorlar. Bu haliyle onları yakalayıp öldürebiliyorum yine de. Yoksa şu an elimde 3 katlı 3300 ml lik kaplarım ve eski kompost kabım duruyor. Buralara alırsam sanırım daha rahat ederler, ama bu kadar rahat kontrol edemiyorum o kutularda. Hem kış geldiğinde sıcak malzemeler içine sarmak çok daha kolay olacak bu küçük kutuyu

mdfd ve rise_com beğendi.
eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, çiçek, eisenia fetida, kompost, solucan

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026