![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Aslında sonuçları nasıl bariz bir şekilde görebileceğimizi bilemiyorum, balkondaki uyanmakta olan bütün bitkilerime kullandım... Fakat 10 cm boyunda iki tane biber fidem vardı bir tanesine bir pet bardak kadar döktüm,diğerine dökmedim.. Döktüğüm biber fidesi nin yaprakları buruşup aşağıya doğru saldılar kendilerini, biraz abartılı oldu ve sanırım fideyi yaktık... Tabi burdan işe yaramadığı anlaşılmasın, bu benim hatam...bakalım kurtulacakmı... Sn.Acemi çaylak çayın seyreltilmemesi gerektiğini yazmıştı bana fakat ben daha da acemi sezilerimle 1 kg solucan gübresi çayının en azından yarı yarı ya seyreltilmesin den yana düşüncesinden kendime alamıyorum...tabi üstad buna kızmasın... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Solucan gübresi çayının uygulama sonuçlarını bariz şekilde görmenin en kestirme yolu pilot bitki kullanımı olsa gerek diye düşünüyorum. Ben ilk denememde sizin gibi biber seçmiştim. Bariz şekilde fark görülüyor. Hele koyu yeşil ve iri yapraklanmalar ilk göze çarpanlar. Meyve tutumundan sonra biberlerin yeme kalitesine söylenecek söz bulamayacaksınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Öncelikle çalışmanızı resimli anlattığınız için teşekkürler. Bence 48 saatlik bekletme yeterli olacaktı. Belki akvaryum pompası küçük gelmiş olabilir. Çünkü suyun yüzünde 48 saat sonrada 5. gündeki gibi köpükler oluşmalıydı. Ne kadar bol köpük oluşursa o kadar iyidir. Artık deneye deneye en uygun yöntem bulunacaktır diye düşünüyorum. Sonuçları bende sizin kadar merak ediyorum. Alıntı:
Aslında Sn. Savaş çok ayrıntılı açıklamış. Sadece ben bir iki ek yapacağım. Gübre şerbeti, enzim gibi sıvılar mutlaka seyreltilmeli. Çünkü bunlarda asit oranı yüksek (pH düşük) olduğu için pH seviyesini yükseltmek gerekir. Aksi durumda bitkiler yanabilir. Ancak kompost çayının seyreltilmesinden kaynaklarda çok az söz ediliyor. Topraktan uygulamalarda pek önerilmiyor. Yaprak uygulamlarında seyreltmeden söz ediliyor. Ki bunu söyleyenlerde 1:4 - 1:10 diyorlar ki enzim ve benzerlerinde bu oran çok daha yüksektir. Örneğin 1:200 gibi. Artık deneye deneye herkes kendi tecrübesini kazanacak diye düşünüyorum. Bu arada elinizde mutlaka bir pH ölçer olursa seyreltilme olayına daha net karar verilebilir. pH 6-8 arası ise biktiler için zararlı değildir. Kompost çayı yaparken, soğan çuvalı kullanılmasının (delikler daha geniş olduğu için) daha iyi sonuç verdiği de söyleniyor. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
Bak Üstadım yeni bir yanlışımızı daha bulduk...bende markete gidip en ince delikli kadın çorabı aldım.... Hatta çayı yaparkende neden çorabın içindeki gübre azalmadı diyede merak etmiştim... Aslında çorabı hiç kullanmasak ne olur benim aldığım hazır solucan gübresi zaten çok küçük partikül lü...? Bu arada Üstadım teşekküre ne gerek var...siz dünyanın araştırmasını yapıp buraya tonlarca yazı yazıyor bizleri bilgilendiriyorsunuz...sizinkilerin yanında ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|