![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Sn. Epsody' nin organik madde kazanımı ile ilgili çabalarını takdir ediyorum ve fırsat buldukça izliyorum ancak bunu yaparken de azami dikkat sarfetmek gerek. Turşu sularını toprağa dökmeyiniz. Tuz topraktaki mikroorganizmaları da öldürür. Bitki köklerini yakar pörsütür çünkü tuzlu ortamda bitki köklerinden toprağa doğru özsu çıkışı başlar. O tuzu yıkamak için dünya kadar su kullanmanız gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
|
Salamura sularıyla oksidasyonun etkilerini azaltmak.
Alıntı:
Yaptığım kompostu 1 ton civarı olarak kabul edersek tuz etkisi azalmış fermantasyonla enzim özelliği kazanmış 5 litrelik salamuranın 2-3 katı suyla seyreltilerek kompostun hava temasından doğan oksidasyon etkilerini gidermesini düşünüldüğünde 1000/5 oranına tekabül eden bu salamuranın olgunlaşan kompostla topraklara ilave edildiğinde, organik değerleriyle zenginleşmiş topraklardaki etkisinin ihmal edilebilir olduğu kanaati içinde bu uygulamalarda bulunduğumdam, bu bilgilerimi fermantasyonla kompost başlığına katkılar sağlaması bakımından ilgilenen üye arkadaşlarımla paylaşmıştım. Burada sizi endişlendiren konunun salamura sularını sanki bitki yetiştirmede doğrudan kullanılıyor intibağına kapılmış olduğunuz anlaşılıyor, sizcede malum olduğu üzere topraklardaki her olumsuzlukları gidermede toprakların organik özelliklerin arttırılarak giderileceği inancıyla çalışmalarımı sürdürmekteyim. Sonuçta fazla tuzun topraklar üstündeki etkilerini herkesin bilmesi gerekir, hatta artezyen sularının kullanımında azami itina ile fazla su kullanımından kaçınılması ile toprakların tuzlanması önlenecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|