![]() |
Alıntı:
|
Beyaz zıpçıktı gördüm iki gün önce bir yerde. Çiçekli haldeyken soğanıyla söküp başka bir saksıya alsak nasıl olur? Lale ,sümsül gibi bu da olmaz mı dersiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben zephyranthes tohumlarımı bu öğleden sonra ektim. Bakalım kaç tanesi çimlenecek? |
Alıntı:
kendi aldığım tohumların bir kısmını hemen ekmiştim diğer kalan tohumları da daha sonra yaklaşık 1ay kadar sonra ektim.İki saksı da çimlendi.zephyranthes için geçerli mi emin değilim.ama bi kaç yerde tazeyken ekilmesi gerektiğini okumuştum.yani seneye ekerim düşüncesi biraz sakat.çinden gelen tohumların hiç biri çimlenmedi mesela...ama tazeyken ekilen tohumlar yüksek oranda çimleniyor.simetrik ektiğim için biliyorum yaklaşık 20 tane tohum ektiğim yerlerden 2 tanesi felan çimlenmedi. |
1 Eklenti(ler)
Nihayet açtılar.:D
|
1 Eklenti(ler)
:p:p:p:p:p
|
Sarı zıpçıktı Wow :D
Harikalar togahan83 abicim ellerine sağlık :) |
gayet güzeller :) inanılmaz çeşitleri var aslında
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Çoğaldılar.:D:D:D
|
2 Eklenti(ler)
Krem renklileride canlandı inşallah onlarda açar.:p:p:p
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Krem renkliler.:D
|
1 Eklenti(ler)
:p:p:p:p
|
1 Eklenti(ler)
sarışının adı var pembenin tadı var :)
:dilli: |
Herkesin zıpçıktıları çok güzel açmış, maşallah :) Darısı benim zıpçıktıların başına:D
Bir sorum olacaktı beyaz zıpçıktı yetiştiren arkadaşlara, acaba beyaz zıpçıktı ne kadar soğuğa dayanır ? Kışın camekanlı, kuzeye bakan, ama dışarısı kadar soğuk olan balkonda kalabilir mi, yoksa içeri mi alsam ? |
Alıntı:
Benimki 'Zephyranthes candida' olsa gerek. Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki Değeri (USDA Zone): 7-10. Ben 9 ve 10 bölgelerinde sorunsuz dışarıda yetiştirdim. Don uzun sürerse bozuluyor onu biliyorum, ama ölüp ölmediği hakkında pek bilgim yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
ali beyden satın aldığım tohumlar hediyesiyle beraber büyümeye devam ediyor :) hemen hemen tüm tohumlar çimlendi.tabi çiçek için zaman var :)
tohumları 3 ayrı saksıya ve toprak çeşidine diktim.3ünde de çimlendi 2sinin fotoğrafı var burada Zephyranthes-Drummondii :D |
1 Eklenti(ler)
bu da Habranthus robustus :D
|
2 Eklenti(ler)
saksının birine tohum düşürmüşüm o da dışarıda son sulamayla çimlenmeye başlamış.daha kapsülünden bile tam ayrılmamış.ilginçtir yaprak çıkmadan yumrusu var çok az da olsa :)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
aradan 4 ay geçti ve tohumdan yetişen zıpçıktıların son hali
ilk resimdeki ortadaki de daha geç ekilmesine rağmen iyi toprak ve güneş alınca baya bir büyüdü diğerlerine göre...hatta 2 adet yavru bile verdi daha 1 yıl bile olmadan... edit: eğer adminler resimleri döndürebiliyorsa döndürsünler.nedense yan yükleniyor resimler. |
1 Eklenti(ler)
Soğuk falan işlemiyor bu bitkiye. Ya da İzmir soğuğuna meydan okuyabiliyor diyelim.
Geçen yıldan kalma hali. Yeni filizler de yolda. Bu yıl çiçeklerinin daha fazla büyük olacağını sanıyorum(comfrey çayı sebebiyle) |
Alıntı:
|
Bende hem beyaz hem pembe var. Her ikisi de yemyeşil halde. İzmir geçen yıl -11 bu yıl da kısa süreli -6 'yı gördü. Ama herhangi bir deformasyon olmadı yapraklarda. O soğuk günler bir kaç gün sürseydi sanırım bunların da yaprakları kavrulacaktı.
|
ankaranın ayazına dayanamıyor zıpçıktı ne beyazı ne de pembesi...belki derine gömüldüğünde beyaz için bi ihtimal bırakılabilir...bi kaç kök dışarıda bırakmıştım.soğanlar baya baya yumuşamıştı... sağlam görünen bi kaç soğanıda içeriye aldım.yani başka saksıya diktim sonuç hepsi çürüdü...bi kaçı da hala dışarıda onlar ilk baharla yeşerirmi bilinmez ama soğanların yumuşacık olması dolayısı ile sanırım bir umut vadetmez artık...
soğuklara dayanıksızlığı dışında on numara bir çiçek. size süpriz yapmayı çok seviyor. geçen sene ki zıpçıktılar ikişer ikişer çiçek verdiler ilk çiçeklerini...bir soğan aynı anda iki tane çiçek verebiliyor çok sık olmasa da...tabi bu pembe için geçerli.beyazları geçen sene edinmiştim ancak torfa dikmiştim. torfta neredeyse hiç gelişim göstermediler...dolayısı ile çiçeğini de göremedim.sonrasında kumlu toprağa diktim şuan gayet iyiler.beyazlar pembeler gibi uzak ara değil dipdibe çoğalıyor. son olarak sevdiğim bir başka özelliği diğer soğanlılar gibi töleransız değiller. yani yok şu zamanda sulanır yok şu zamanda ayrılır yok çok sularsan bozulur çürür gibi bir derdi yok.hiç bir şey bilmeyen bir insan bile genel kültürüyle bu çiçeğe bakabilir.don dışında bu bitkiyi öldürmek mucize gibi birşey... |
1 Eklenti(ler)
geçen yıl ki habranthus robustus diye bildiğim çiçeğim.bir hata yaparak torfa dikmiştim.beyazlar gibi bu cinste torfu pek sevmedi... bir bilemedin 2 tane çiçek verdi o da geçte olsa kumlu toprağa aldıktan sonra...
|
Zıpçıktılarım bu sene çiçek açmadılar. Yaprakları sararmaya başladı bile.
|
Alıntı:
|
Beyaz renk benimkiler Sn. zephy , yaprakların uçlarından kuruması normal mi? Biraz sıkışıklar saksıda.
|
Alıntı:
|
Sn Zephy , saksı tümüyle soğanla dolu. Sanırım sıkışık olduklarından tam beslenemediler.
|
Geçen sene tohumdan zıpçıktı yetiştirmeye başlamıştım.habranthus robustus olanı tohumdan daha kolay yetişiyor şahsi deneyimlerime göre.ilk yılında bir kaç tanesi de olsa çiçek açarsa şaşırmam.zira daha 1 yıl dolmadan yavrulamaya başladılar.öncesinde bir tanesi yavrulamıştı şimdi diğerleride yavrulamaya başladı.hatta ilk yavrulamaya başlayanın şuan çevresinde 5 tane yavrusu var.
zephyranthes drummondii ise sanırım 1 yıldan önce yavrulayacak düzeye gelemiyor.tohumdan yetişdirdiklerim henüz tam olgun sayılmazlar ve yavrulayacak gibi de durmuyorlar.ancak 1yıllık olanı 2 tane yavru verdi.bu sene çiçek açar diye umuyorum. zephyranthes grandiflora olanı yıllardır yetiştirdim ve çoğaldılar.bu çokluğun içinde yine de tohum tutturmak istedim ancak ne kadar uğraştıysam tohum tutmadılar.daha önceleri çiçek solar solmaz çiçek sapını koparıyordum.geçen sene ise hiç birini koparmadan tozlaştırdım ancak %100 başarısız oldum.acaba küsmüş olabilirlermi zira yıllar öncesinde tohum tutuğunu hatırlıyorum.şimdi o kadar çiçekten farklı farklı saksılarda hatta çapraz tozlaştırmaya rağmen başarılı olamadım. |
Sn zephy bendekiler sanırım Zephyranthes Candida türünden. Çok sıkışıklar yaprakları sararmaya başladı bile. Sanırım çiçek açmayacaklar. zephyranthes grandiflora türünden elinizde fazla oursa talibim.
|
1 Eklenti(ler)
geçen yaz ektiğim ali beyden aldığım tohumlarım hormonlu çıktı
bu da ispatı... salatalık mı havuçmu anlamadım :) ali bey ne yaptıysa tohumlara artık...:D zephyranthes drummondii |
Alıntı:
Durummondii' nin doğal soğan yapısı biraz uzun zaten. Anaç soğanı ayırdığımda etrafındaki soğanlar da böyle uzundu. Tohumdan ektiklerimde bu kadar uzun olmadılar. Ama bu durum bu tür için normal. Bilmeyenler içinde bunu not düşelim. Zephyranthes Drummondii; yabani bir tür. Ve çok nadir. Yabani soğan koleksiyonerlerinin ilgi duyduğu bir tür. Bende Amerika' dan getirtmiştim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025