![]() |
2 Eklenti(ler)
işte dahlialarım yakında açarlar inşallah.:):)
|
YA benımkıler buyudu ama hala çiçek vermedi yaaa:((
neden sizce? |
1 Eklenti(ler)
Selam.
Dahlianın renkleri koyulaşıyor cicegi oldukca büyük oldu . Sayın gurcoo ben Dahliaları ocak başı aldım ektim balkonu tamamen bıraksam kaplıcak okadar hızlı büyüyor 7 8 kök kestim .cıktıkcada kesiyorum. |
sevgili iris benimde birsürü dahliam var bendekilerde yeni başladı tomurcuklanmaya ama sizinkiler açmış bile :D
|
2 Eklenti(ler)
çok şükür dahliamın çiçeklerini gördüm bakmaya doyamıyorum :)
darısı sizinkilerin başına.:) |
herkeze merhaba,
ben siteye yeni üye oldum. Çiçek yetiştirme konusuna yeni merak saldım. bir yapı marketten aldığım dahlia soğanının yumrularını ayırmadan saksıya diktim2 ay önce.Çok güzel yeşerdi. ama şu an boyu nerdeyse 1 metreye yaklaştı. 1 metrede 4-5 sıra karşılıklı iri yaprakları var. uzamaya devam ediyor ama çiçek açacağına dair hiç belirti yok normalmi. ve kesmek falan gerekiyomu diye sizlere sormak istiyorum.ve tavsiye verirseviz çok memnun olurum. şimdiden teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Selam.
dahlialar bu yıl beni oldukca mutlu ettiler. |
Sevgili DERYUS, Dahlianızın boyu 1 metreye ulaşmışsa artık bu saatten sonra kesmenin pek bir anlamı yok, dahlialar 15-20 cm iken çalımsı bir görünüm vermek için dallanıp budaklanması için kesilir, sizinki artık çiçek vermesi an meselesidir, çok çok yakında çiçek tomurcuğunu görürsünüz kesmeyin bekleyin biraz daha.
|
sevgili powered ,
cevabınız için teşekkürler. dahlianın boyu 1 metrede parmağım kalınlığında ama ilk 60-70 cm lik bölümünde sadece 5-6 adet iri yaprak var. şu an en üst kısmı 3-4 çatal şeklinde oldu. sizce çiçek açarmı?şu andan sonra bunu çoğalta bilirmiyim? Yoksa bir dalda sadece 1 çiçekmi açıyor.Yeni soğanlar ektiğimde yapmak için soruyorum kesme işlemini nasıl yapmak gerekir. |
Sayın powered dahlianız uzun boylu ve iri çiçekli olacak sanırım,dahlianızın sabah akşam güneş alan bir yerde olursa iyi olur zira dahlialar suyu ve güneşi çok severler,unutmadan dahlianızın yumrularına zarar vermeden dibine destek çubuğu dikerseniz iyi olur çiçeklendiği zaman gövde taşıyamaz ve yıkılır.Selamlar saygılar.
|
"Fleurel I" isimli çeşit iri çiçekli bir dahlia çeşidi midir? Çiçek çapı yaklaşık kaç cm olur?
Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Benim dahlialarda açmaya başladı, bütün gün yanlarına gidip gidip bakıyorum, bakmaya doyulmuyo bunlara :D
|
5 Eklenti(ler)
Kimse dahlia fotograflarını paylaşmıyor ne oldu yoksa açmıyorlar mı? Hadi paylaşın gözümüz gönlümüz açılsın :D
|
Benim dahliam yok ama sizinkiler gerçekten çok güzel.Çok iyi bakmışsınız gerçekten.Ellerinize sağlık.:)
279 nolu mesaj 3. eklentidekine hayran kaldım. |
Sevgili Tolgahann,
Sizin dahlianız olması gerekiyor! ben size tohum gönderdim ya! halen elinize ulaşmadımı yoksa? |
Çok teşekkürler tolgahann Dahlianızın olmamasına üzüldüm. Evet benimde en çok sevdiğim o. Yapma gibi :D
|
2 Eklenti(ler)
İri çiçekli dahlialarım açmaya başladı.
|
Maşallah sakagün güle güle büyütün...
|
Alıntı:
|
Allah Allah, bende şaşırdım herkese ulaştı bir tek sizin ki çok gecikti gelmeze tekrar gönderirim bir kaç güne kadar merak etmeyin.
|
Daha önce İzmir'den gelen posta 27 günde ulaştı.O yüzden bir hafta daha beklemekte fayda var.Nazik teklifiniz için ise çok teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
dahlialarımı gölgeden güneşe alınca renkleri daha koyu pembe oldu.:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da ikinci dahliam.
|
dahlia
2 Eklenti(ler)
kırmızı ve pembe dahlialarım ;)
|
5 Eklenti(ler)
Benim açan dahliaları da yüklemeye başlıyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Yeni açanlar 2 Gerisi gelecek en az 10 renk daha olacak onlar henüz açmadı.
|
Hocam, çook güzeller, emeğinize sağlık. Renkler müthiş
|
Sizin için yükledim, belki yetiştiremeyen vardır, en azından resimleri görerek bu muhteşem güzellikleri görebilsinler diye düşündüm.
|
sayın hocam 100 hepsi birbirinden güzel nerden aldınız bizede en küçük patateslerden bir torba yollasanızda bizde sevinsek şaka bir yana çocukluğumu hatırlattı bana dahliyalarınızın renkleri annemin ve komşumuzun vardı artık ne annem var ne komşumuz nede dahliyalar bizim oralarda patates çiçeği denir
|
Bizde de patetes çiçeği denir herhalde size yakın oluşumuzdan olsa gerek antalya bize 2 saat mesafede.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025