![]() |
Sevgili hatice p. hadi gözün aydın diyeyim dahliaların çiçeklenmeye başlamış bile,
inşallah lobelyalarının da çiçeğini görmek nasip olur. |
26/4 2014 pazar günü dahlia yumrularını tarifdeki gibi diktim.Havalar devamlı yağışlı gitti yumulara zararı olmaz inşallah .İlk yumrulu bitkilerim olacak nezaman filiz verirler bakalım.
|
Dahliaların budanması hakkında bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Türleri, çiçek çapı 20-25 cm, boy 100 - 120 cm olanlardan.
|
1 Eklenti(ler)
Dahlialarımın diğer renkleri''saksılık''
|
1 Eklenti(ler)
yıldız çiçeğimin geldiği son nokta =)
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumuzun kırmızılı kraliçesi ;)
Eklenti 493424 Eklenti 493425 Eklenti 493426 Eklenti 493427 Eklenti 493428 |
Sevgili _Esin_ Maşallah o kadar canlı canlı ki sanki ekrandan elimi uzatsam koparıp alacağım gibi.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1287792-post163.htm |
5 Eklenti(ler)
|
[QUOTE=-Esin-;1284684]Balkonumuzun kırmızılı kraliçesi ;)
bu harika bir güzellik ,bayıldım doğrusu uzun sürmesi dileğimle... |
Sayın Pria ve sayın İsmail Kuzucu sizin de güzel çiçeklerinizin devamını diliyorum.Seyretmesi pek keyifli.Canlı seyretmek ise daha keyiflidir umarım. Arkadaşların dediği gibi bol çiçekli günler
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yenileri açana kadar şimdilik bu kadar :)
Eklenti 499872 Eklenti 499873 Eklenti 499874 Eklenti 499875 |
2 Eklenti(ler)
sonunda olduuuuuu.
yıldız çiçeğim bugün itibariyle açtı. ilk tomurcuk pembe açtı. bakalım diğer tomurcuklar hangi renk olacak.merakla bekliyorum. |
Alıntı:
tecrübe başka bişey tabi =) teşekkürlerr =))) |
1 Eklenti(ler)
Üç kök dahlia'mın ekildikten 35 gün sonraki halleri..Bugün yan dallanmayı teşvik için tepe tomurcuklarını kopardım.
Besin olarak sadece denizyosunu veriyorum.. |
3 Eklenti(ler)
Bugün birşey dikkatimi çekti. Geçen sene olmayan renk karışımları ortaya çıkmaya başladı. Bine yakın yıldız aynı alanda, sanırım birbirlerinden renk çekiyorlar :p
Eklenti 500484 Eklenti 500485 Eklenti 500486 |
2 Eklenti(ler)
|
yıldız çiçeklerime ne oldu
2 Eklenti(ler)
değerli arkadaşlar yıldız çiçeklerim fide iken iyi idi saksıya aldım belli bir süre sonra gelişmeleri durdu formları bozuldu neden ne yapabilirim yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Benim bahçemin güzelleri...
Dahlia (Mingus Joshua) |
1 Eklenti(ler)
geçen seneki 3 kök dahliamdan tek sağ kalan bu oldu.. uç alma yapmak gerektiğini burdan okuyup uygulamıştım gerçekten şartmış.. ama iri çiçekli boylu dahliama yapmadım bu işlemi emin olamadığım için :(
|
Arkadaşlar Yıldız çiçeklerinin bakımı ile ilgili bir site hazırlamaya çalışıyorum. Bende olan yıldız türlerinin resimlerini koydum. (yaklaşık 70 çeşit) Resim çekimlerinin tamamı bana ait değil. Bu yıl kendi çektiğim resimleri koyacağım. Site galiba güzel olacak gibi geliyor. Amacım Tecrübelerimi paylaşmak ve yıldız çiçeğini sevdirmek. Dahlia ile ilgili Türkçe sitelerinin eksikliğini gidermeye yönelik olarak bir kum tanesi kadar da olsa katkıda bulunmaya çalışmak. Önerilerinizi bekliyorum
fatih-dahlia |
Sitenizi çok beğendim sayın fatih1001..Ben de dahlia acemisi sayılırım..İzleyeceğim yazdıklarınızı.
Kolay gelsin.Tebrikler. |
Sayın fatih1001,
Sitenizi inceledim, dahlia sevdalısı bir kişi olarak böyle bir site açmanız beni memnun etti. Size nasıl yardımcı olabilirim, bende 13 çeşit dahlia var. Dahlia (Mingus Joshua, Vassio Meggos, Tartan, Siemen Doorenbos, Chocolate, Encore, Cafe au Lait, Ferncliff IIIusion, Color Spectacle, Star Elite, Razzle Dazzle, Kenora Macop) |
Telato arkadaşım, ilginize teşekkür ediyorum. Şimdilik sadece sitedeki eksiklikler ya da verilen bilgilerde size göre hatalı bulduğunuz hususlar konusunda yardım olursa sevinirim
|
DahliaSever
5 Eklenti(ler)
5-6 yıl aradan sonra yeniden dahlia yetiştirmeye başladım. Boş zamanlarımı değerlendirirken bir yandan da eğleniyor ve stres atıyorum. Bu yıl 20 civarı dahlia ile başladım. Hepsi oldukça iyi bir şekilde geliştiler ve çiçek açtılar. Başlangıç için iri çiçekli ama renk ve tür olarak daha bulunabilir olanları tercih ettim, önümüzdeki yıldan itibaren bu sayıyı artıracağım ve daha nadir bulunan türlere yöneleceğim. Ara ara buradan resimlerini sizlerle paylaşacağım. Sizlerin paylaşımlarını incelemek ve görmekte ayrı bir mutluluk oluyor benim için.
|
Yıldızlara bayıldım.yapılacak ilk iş çiçekçiye gidilecek, yıldız alınacak...
|
DahliaSever
5 Eklenti(ler)
Yıldızlarımın en son resimleri... :rolleyes:
(En üstteki dahliada bitki 15 cm civarı iken deneme amaçlı budama işlemi yaptım. Çiçek çapları normalden daha küçük oldu ama çok fazla sayıda tomurcuk oluştu. ) |
DahliaSever
4 Eklenti(ler)
Resimlerin Devamı...
|
DahliaSever
2 Eklenti(ler)
Son iki resim... (Hâlâ açmak üzere olan birkaç dahlia var, açtıkları zaman onları da paylaşırım. )
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025