![]() |
1 Eklenti(ler)
son resmim
|
dahlia resimlerimize devam
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar bunlarda farklı iri dahlia resimlerim
|
dahlia
1 Eklenti(ler)
son bir resim daha spartacus
|
dahlialar
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar dahlialarım açtıkça sizinle paylaşmak istiyorum
|
acil
Benim dalyalar hasta yaprakları tuhaf şekilde sarımtırak rengi bozlaştı ne yapacağım hangi ilaç vermeliyim, nolur bilen arkadaşlar yardım etsin.
|
Alıntı:
|
Patates
Bu çiçeği ilk gördüğümde 6 yaşındaydım dedem de benim gibi çiçek aşığıydı.Adını sordum, dedem patates çiçeği dedi.ben onu hep bu isimle bildim takii adının dalya oldugununu öğrenenedek.
|
2 Eklenti(ler)
Dahlia'lar çok güçlü bitkiler. Özellikle öğleden sonra güneş alan bölgedekiler uzadıkça uzadılar.Bunların diplerine salyangoz mücadelesi için bir kaç kez odun külü de döktüm. Yumrular göründüğünde de dip bölgelere talaş uyguladım.Üç kökün son hali bu. Havalar serinleyince çiçekleri de çoğaldı. Tam gün güneş alanlar ise daha kısa oldular. En önemli sorunları ise salyangoz ve külleme.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda bahçemdeki dört rengin çiçekleri. Çapları 10-20 cm arasında değişiyor.
|
sayın dahlia ilk resimdeki mor dahlianın ismi ne çiçeğinin çapı kaç cm
|
sayın dah-lia hepsinin ayrı bir güzelliği var. Renkler bir harika görünüyor.Ellerinize sağlık çok güzeller.Ben bugün patateslerini sökmeye başladım. Çünkü kış ağır geçtiğinden erken sökmek istiyor. Bütün arkadaşlara kış hazırlığı için kolay gelsin.
|
Büyükçe bir saksıdaki Dahlia yumrularını dondurmamak için ben de sökmek istiyorum.
Ama yaprakları yeşil ve üzerinde bolca çiçek var. Bu haldeyken sökmek zorundamıyım yoksa biraz daha bekleyebilir mi tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum.. |
Feriha hanım bence çiçeklerinin geçmesini beklemelisiniz;selamlar saygılar.
|
4 Eklenti(ler)
bende yavaş yavaş dahlialarımı sökmeye başladım zira bizim memlekete kırağı düştü,işte sökülmüş haldeki dahlialarım.
|
Sayın Hulusi Karasu
Ankara'ya soğuk erken geldiğinden 15 gün önce dahlia'larımı söktüm. Sadece toprağını elle temizledim.Gazete kağıdına sarıp depoya kaldırdım.Geçen sene yıkayıp saklamıştım.Hepsi çürümüştü. Bu sene doğru yapıyorum herhalde. Ne dersiniz ? Saygılarımla:) |
evet sayın fsuzen doğru yoldasınız gazete kağıdına sardıklarınızı birde karton kutu içine koyup karanlık yerde muhafaza ederseniz daha iyi olur.Selamlar saygılar.
|
Sayın Hulusi Karasu
Sizden gelen dahlialarım yaz boyunca çiçeklendiler. Keyfini sürdük. Bir kaç gün önce artık çiçek veremeyecek duruma geldiklerini görünce yumruları topraktan çıkararak tarifinize uygun şekilde depoladım. Çıkardığım yumrular çok sayıda üremiş ve çok irileşmişlerdi. :p http://www.google.com.tr/search?q=da...tbs=vid:1&sa=2 Yukarıdaki adresten ulaşabileceğiniz görüntüleri izlerseniz, dahliaların sökümden sonra bölünmesi konusunda videolar var. Saklamayı ise değişik şekillerde anlatıyorlar. Yararlı olacağını umuyorum. Önümüzdeki bahar için elimdekilerden daha farklı iki-üç iri çiçekli tür daha edinmek istiyorum. Yetiştirme konusunda da farklı kaynaklar mevcut. Bu bitki artık bahçemden eksik olmaz. Ancak salyangoz ve külleme konusunda etkili mücadele yapmak gerekiyor. :cool: |
Teşekkürler Kemal bey iyi bayramlar.
|
1 Eklenti(ler)
iri çiçekli dahlialar haziran ayından ekim ayının sonuna kadar çiçek açan harika bir soğanlı bitkidir. dahliaları diktikten sonra çiçeğe doyarsınız.aynı gövdenin üzerinde çapları 20/30 cm olan en az 10 tane çiçek birden açarki doyumsuz olur
|
Harika çiçekler. Ellerinize sağlık.
Bunlardan benim ev'e 5 adet eksem, çiçek açtıkları zaman bahçe'de adım atacak yer kalmaz her halde. Ben, dahlia'nın minik çiçek'li türünü ekiyorum. Gerçi bu dev'lerin yanında esamesi bile okunmaz ama...:( Bunlar gerçek'ten çok güzeller. |
bu yüklediğim dahlianın ismi ŞAMPANYA 1970 yılında amerikada yetiştirilmiştir.
|
Sevgili Dahlia,
Dun Eminonu'ndeki cicek pazarindan iki ayri saticidan birer tane salkim yumru aldim. Acaba simdiden bunlari bahceye diksem cok mu erken olur? Istanbul'da su aralar havalar bayagi gunesli ve sicak gidiyo ama Mart kapidan baktirir dahliaları dondurur mu? :) |
Merhabalar bugün 1 ay önce söktüğüm dahliayı dikmek istiyorum ama patatesin kabuğu buruşmuş ama içi su dolu haila peki ne yapmalıyım filiz parçasıda yok nasıl dikilir bunlar nezaan dikilir bana öğretirseniz sevinirim.
|
1 Eklenti(ler)
Sayin Karasuyu gercekten canigonulden kutlarim..Dah-lia arakdasimizi da..Gercekten muhtesem renk ve boyuttalar.Bu da benim bu seneki Dhaliya
|
Batuhan bey öylece ekin o kendi filizlenir.7 cm derinliğinde ekiniz.
|
Alıntı:
|
sayın batuhan iyi günler dilerim
diktiğiniz dahlianın alt varyete ismini biliyormusunuz onu söylerseniz yardımcı olurum dahlia soğanları gübreyi ve suyu severler birde bazı iri türlerin yumruları fazla irileşmez ve çok çoğalmazlar |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah, market'te satışa sunulan iri dahlialar'dan sadece bu pakete yetişebildim. Diğerlerinin hepsi satılmış. Neyse'ki, tek renk'te olsa bir paket alabildim.
|
bende bugun dahliamı ektim ilk denemem doğrusu.yalnız ben bi hata yaptım sanırım 1 kök değildi bende yandan 3-4 tanesini ayırıp onlarıda diktim hatamı yaptım.ana gövdeye zarar vermiş oldummu acaba
|
Selam Bende karışık renk diye aldım tek kök yazıyo ama 2 farklı dalın üzerinde 3-4 tane patates vardı bu arada ilk diktiğim dahlia köklemiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025