![]() |
Fatih bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben tohum aldığım kum zambaklarını, 15 gün kadar önce İstanbul'un Karadeniz sahillerindeki bir kumsalda görmüştüm. Çok azı çiçekli diğerleri tohum tutmuş vaziyette idi.
Birkaç fotoğraf çekmiştim, becerebilirsem buraya yüklerim. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ben de deniz kenarında buldum sogani dalgalar nerden suruklediyse da baktimki kum zambağı çıktı ben o toprağa ekili çok sağlığı yerinde yanlız açmadı 2 yildir
|
1 Eklenti(ler)
tohumdan yetiştirdiklerim...
iki sene için bu saksı yeter diye düşünüyorum. bir gün çiçeğini de görmek nasip olur umarım.3-5 yıl az bir zaman değil... :rolleyes: Eklenti 638499 |
Alıntı:
|
Alıntı:
kullanılacak toprak torf olmamalı.normal bahçe toprağı olabilir.toprak çok sert ise biraz torfla yumuşatılabilir.ama direkt olarak kuma veya direkt olarak torfa ekilmesi yanlış olur.yine çimlenirler ama hayatına devam edemeyebilirler. |
2 Eklenti(ler)
]Denizin içinde taşların üzerinde dalgalarla boğuşurken karşıma çıktı 2 soğan sordum buranın zambagiymis kuma ek dediler ben normal ama bol humuslu toprağa ektim çok kutlular yanlız 2 yildir acmiyor
|
Alıntı:
|
Bende karşı komşumuzun yıkılan evlerinin bahçesinde eğer yanılmıyorsam bu zambaklardan var iki tane söküp aldım 10 civarında hala bahçede mevcut ama çıkardığimda gördüğüm kok yapısı yumru şeklinde ve yukaridakilere çok benzettim,resim atmayı deneyecegim.
|
1 Eklenti(ler)
|
Tohumlar çimlendi
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 ay önce, balkondaki bir-iki saksıda müsait bulduğum yerlere ektiğim kum zambağı tohumları çimlendi. Kısmetse çiçeklerini de görürüz.
Eklenti 647354 |
1 Eklenti(ler)
kum zambaklarımın son hali...
20 tohumdan 19 tanesi çimlendi. balkona çıkarıp güneşin altına yerleştirdim. gerçi kuşların saldırılarına da maruz kaldı biraz ama şimdilik pek bir sıkıntıları yok gibi... Eklenti 647539 |
Kum zambağım vardı,her yıl çok güzel çiçekler açıyordu.Maalesef çalındı koca saksım ve bir daha o eşsiz güzelliği bulamadım.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 656161
Eklenti 656162 zambaklar uyanmış durumda bu sene saksı ve toprak değişimninide yaptım artık daha iyi ve büyük alandalar. |
2 Eklenti(ler)
Kum zambaklarının bulunduğu yerden sökülüp alınması doğru değil. Doğal ortamında yaşam bulmalı. Bu kum zambakları Girne' de Barış Plajında açmıştı. Ve kumsalda daha bir çok zambak üzeri tomurcuk dolu açmayı bekliyordu.
Eklenti 658006 Eklenti 658007 |
Alıntı:
kıbrısta özel lale türleri var koruma altında olan onları kimse buralardaki gibi devletin acizliği nedeni ile alıp korumaya çalışmamaktadır ve oradaki yaptırımlar adamın belini bükmekle kalmıyor adı çıkıyor resmen. |
1 Eklenti(ler)
Normal toprağa ektim Gayrettepe mutlu yanlız bu yıl yazın sıcağında açtı ben şok oldum 2 gün dayanabildi sicaga
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
bunlarda benim tohumdan yetiştirdiğim ilk yılındaki soğanlar. tabi ki çiçek açmasına daha var. belki 2019 yazında anca... Eklenti 661881 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 680153
2018 yılına ait açmaya başlayan kum zambaklarım yıllık gübrelemesi yapıldı seneye çok daha gelişmiş olacaklarını düşünüyorum. |
3 Eklenti(ler)
Bugün Samandağ sahilinde gördüğüm güzellikler. Kum zambakları...
|
2019 yılına ait kum zambakları
4 Eklenti(ler)
Eklenti 698186
Eklenti 698187 Eklenti 698188 Eklenti 698189 Bu sene istediğim gibi oldular bol çiçekli haldeler. |
Kum zambaklarının doğal ortamından sökülmesi yasak değil mi?
|
Tohumdan yetiştirmek gayet mümkün illa sökülmesi şartını kim koşuyor acaba ? bunu sökmek istesenizde sökemezsiniz zaten 2 mt kök boyu var ancak soğanı parçalarsınız toprak değişimi yaparken saatlerce sürüyor köklerini temizlemek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler
3 Eklenti(ler)
Kum zambağının değerini bilip koruma altına alan belediye başkan(lar)ına teşekkür ederiz.
Bu başlık çeşitli tarihlerde üç sefer açılmış. İkisi latince adıyla. Biri türkçe adıyla. Bilginize. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ben bu kum zambağını çok beğendim ekim ayında falan tohumlar olgunlaşıyormuş acaba ben bu tohumları toplasam bi sıkıntı çıkar mı yani demek istediğim yasal mı umarın yasaldır da bende bir kaç taneye kavuşabilirim
Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin Cevaplarınızı olabildiğince erken bekliyorum :D |
ben de kum zambağı tohumu ektim ama saksının yarısı inşaat kumu yarısı normal toprak birazı beyaz pomza taşı koydum yanlış mı yaptım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
başka ne koymak lazım toprak olarak.. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar deniz kumu yerine başka ne kullanılabilir
Şimdiden teşekkürler |
Galiba bu konuda bilgi Sahibi olan yok...
|
Arkadaşlar merhaba benim tohumdan yetiştirdiğim kum zambağı ilk önce devrilmiş ve dibi çürümeye başlamış acaba uyku vaktimi yoksa kaybediyor muyum
Lütfen cevaplayın |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet kaybetmişiz aslında çok sulamıyordum yeteri kadar elenmiş kum+torf+ vermikülit yapıp ekmiştim tutmadı ve işin garip yanı sadece bir gecede bu duruma geldi önceden kızla büyüyordu yaprak koptu bakalım dedik soğan yok ama o zaman nasıl büyüdü
Biraz kafam karıştı ve çok üzüldüm neredeyse en çok ilgilendiğim değer verdiğim bitkiydi umarım ileride tekrar tohum bulabilirim |
Merhaba arkadaşlar :)
Ben de kum zambağı yetiştirmek istiyorum. gözüme kestirdiğim kumlu bir plaj var Allah nasip ederse yaşamaya başlayacağımız yere çok yakın, plajın en ücra köşesine dikmek istiyorum başarabilirsem. Nereden ya da kimden temin edebilirim? Şimdiden teşekkürler:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025