![]() |
2 Eklenti(ler)
resmi ekleyemedim :) bu da kırmızısı
|
Alıntı:
|
Sevgili yağmur inan bende ustası değilim ama içeriyi sevmiyorlar yaz -kış balkonda duruyor hergün suluyorum, suyunu alttan veriyorum arada sıvı besin veriyorum kışın 2 günde bir su veriyorum, ama bu havalarda hala hergün su veriyorum ve direkt güneş alan bir yerde, inan temmuz ve ağustosta daha çok çiçeği vardı ;)
|
Alıntı:
|
Merhaba hediye gelen sıklemenimin yanında yavru sıklemen[nohut kadar] tohumu ve üzernde 2 yaprak vardı fakat bir şekilde yaprakları malesef kopmuş acaba nohut kadar olan tohumu başka saksıya ayırsam yaprak verirmi.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,bu Ciklamen leri 3 hafta once bir marketten almistim.
Soguk bir odada muhafaza ediyorum.Sogu sevdiklerini okumustum.Umuyorum basarili olurum onlari yetistirmede.. |
Benimde beyaz,açık pembe,kırmızı ve eflatun renginde 4 adet siglamenim var ve en sevdiğim çiçek diyebilirim.Sayısını artırmayı düşünüyorum ama Türkiye'ye döneceğimiz zaman nasıl götürürüm diye düşünüyorum.Yani dönüşümüz çiçekli zamana denk gelirse o şekilde soğanları çıkarıp götürsem sorun olur mu acaba ?
|
Merhaba arkadaşlar, uzunca bir zaman sonra bu sayfaya bir uğrayayım dedim... Ben kendi siklamenlerimi bahçeye diktim ve geçtiğiiz haftalarda çiçeklenmeye başladılar. Edindiğim tecrübeye göre Kıbrıs şartlarında bahçede gayet güzel yetişebiliyorlar, yeter ki doğrudan güneş altında kalmasınlar. Bunun dışında sırf denemek için geçen yıl doğrudan güneş gören bir başka yere de diktim ancak onlar daha olgunlaşmadığı için henüz çiçek vermedi, ama yumrusunun halen sağlam olduğunu farkettim... Sabırla bekliyorum.
|
Merhaba Sevgili Buket Aknar:) Bu başlıkta sizin oldukça çok deneyimleriniz, bilgileriniz var, Cyclamenleriniz de çok güzeldi:)
Bende Cyclamen tohumaları var, ne zaman ve nasıl ekmeliyim? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim siklamenlerden birinde bir tane çiçek kaldı şuanda ve bir tanede tohum kapsülü var kocaman oldu duruyor bakalım şimdilik
|
2 Eklenti(ler)
benimki:o
|
Resim ekleyemedim ama tek saksıda iki tane siklamenim var, Van'ın iklimi serin olduğu için haziran sonuna kadar uykuya geçmiyorlar. Siklamenlerim bol yapraklı ama çiçek vermiyor, balkonda tamamen gölgede duruyorlar, çiçeklenmesi için ne yapabilirim?
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar tohummuş.. İlk defa görüyorum.. ;)
|
tohumların nezaman ekileceğini bilen varmı?
bu sene saksılarımdan 2000-3000 civarı tohum topladım da :) |
Peki o tohumları paylaşmayı düşünür müsünüz :)
|
Bence paylaşmaz çünkü ben olsam onların hepsini büyütmeye çalışıp bahçeme dikip bir şölen yaratırım :D:D:D:D...
|
Ooooo onlar büyücek de çiçek açacak büyüklüğe gelecek de görsel şölen olacak :D:D:D tabi bir de tohumlar gerekli olgunluğa erişti mi, bir de ;)
|
Alıntı:
bugüne kadar siklamen tohumu ekmedim. Yüzde kaçı çimlenir, uygun şartlar nasıl sağlanır bilmiyorum. yukarıdaki fotoğrafta siklamen tohum kapsülü gözüküyor. kapsülün içi büyüklüğüne göre değişmek koşuluyla 50 'nin üzerinde tohum barındırıyor. arzu ederseniz adresinizi mesaj olarak yazın size de bir miktar yollayabilirim. |
gossip, siklamenlerin ne renk açıyordu? Beyaz varsa ben de alabilirim.
|
Alıntı:
sizede gönderebilirim |
8 farklı renk :D Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz:D İri çiçekli, küçük çiçekli farketmez, siklameni çok seviyorum.
Ben özelden adresimi bildiririm. Şimdiden teşekkürler. |
Siklamenlerim
5 Eklenti(ler)
|
Tohumdan üretebildiniz mi acaba? Benimkilerde tohum kapsülleri oluşuyor olur mu diye merak ediyorum. Pazarda üretip satan bir seracıdan yeni ürettiklerinden almıştım çok küçüklerdi neyse ki büyüyorlar. Alırken yumrulardan mı ayırıyorsunuz diye sormuştum o da değişik bir yöntem anlattı burada okumadım ya da atlamış olabilirim. Tohum kapsülünü kurumadan koparıp 15-20 gün suda bekletiyormuşuz sonra zaten kök salmaya başlıyormuş toprağa geçiriyormuşuz. Ben denedim çürüdü gerçi ama belki doğru kapsülü seçememişimdir. Doğru mu acaba :D
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Rahmetli anneannemizin evinin bahçesinde mevcut olan yabani siklamenden ayırıp verdiği üç yumruya bakıcılık yapmaya çalışıyorum. Kışın çiçekleri ile gözümüzü doyurdu ama şimdi kurudu ve sebzelerin arasında kaldığı için mecburen çıkardım yumruları topraktan. Üstünde de pek çok tohum kapsülü vardı. Bunları nasıl korumalı ve ne zaman toprağa tekrar dikmeliyim?
Şimdiden teşekkür ederim Saygılar Çiçekli hali Eklenti 222738 Kurumuş hali (yeşil yaprak da kurumuştu artık) Eklenti 222744 |
Filiz hn. benim siklamenler konusunda çok fazla tecrübem yok. Aynı zamanda bendede 6 tür yabani siklamen var. Şu anda tamamının yaprakları kurumuş durumda bu gayet doğal bir durumdur. Sonbahar yağmurları düşmeye başladığında yeniden yeşermeye başlıyorlar. Ancak ben yumruları topraktan çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum zira yumrular toprak altında daha emniyetlidir. Açıkta yumrular büzülüp kuruyabilirler. Bence siz onları size zarar vermeyecek bir köşeye ekin ancak sulama yapmayım. (en uygun kışın yapraklarını döken ağaçların gölge kesimleri)
Tohumlar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Bence çok fazla kurutmadan onlarıda ekip bahçenin bir gölge tarafına yerleştirin ancak sulamayın. Sonbaharda sulamaya başlarsınız. |
Çok teşekkür ederim yönlendirmeniz için. Bugün yağmurlu geçti, yağmur bittiği zaman belirttiğiniz şekilde tekrar toprakla buluştururum yumruları. Güzel günler dilerim.
|
1 Eklenti(ler)
Artık yavaş yavaş benim siklamenler uyanmaya başlamışlar.
Cyclamen graecum subsp. anatolicum (Anadolu siklameni) siklamenim çok güzel kadife yapraklarını göstermeye başlamış. |
1 Eklenti(ler)
Bu da ilk olarak çiçeklenen siklamenim. 'Cyclamen mirabile'
Fotoğraf 13/09/2011 de çekildi. |
1 Eklenti(ler)
Güz siklamenlerimin şu anki halini sizlerle paylaşmak istedim. Yukarıda sadece çiçeklerini eklediğim siklamenim şu anda ileveten yapraklarınıda göstermeye başladı. Aynı türün şu anki fotoğrafını ekliyorum.
Cyclamen mirabile |
Bunlara ilaveten siklamen kolleksiyonumdan iki tür daha çiçek açtı ancak bunlar henuz yapraklarını göstermeye başlamadı. Bu yukarıda eklediğim türe çok yakın olan bir başka siklamen türü. Bu türü sadece çiçeklerinden fark etmek imkansız. Bunu ancak yumrularına ve yapraklarına bakarak ayırmak çok kolay.
Cyclamen cilicium |
1 Eklenti(ler)
Cyclamen cilicium
|
1 Eklenti(ler)
Şu anda açmış olan bir üçüncü siklamenim daha var.
Cyclamen hederifolium |
3 Eklenti(ler)
geçen hafta aldığım çiçeğim neden bu hale geldi ne yapabilirim lütfen yardım edin:(
|
Sayıng nigarazak, bildiğim kadarıyla siklamenler ev içerisinde yaşatabileceğiniz çiçeklerden değil. Serin, hava akımı olan(rüzgar), gölge yerleri seviyorlar. Sıcaktan hiç hoşlanmazlar. Ve drenajının çok iyi olması kaydıyla, suyu da severler...Bitkinizi balkona çıkarmanızı tavsiye ediyorum...Ayrıca çiçekler tohuma geçmezlerse normal olarak bir süre sonra, döküleceklerdir...
|
Sn. hevesli meraklı fideleriniz güneşsiz bir ortamda çimlenmişler. Bu çok kötü olmuş..
Onları güneş gören bir ortama alın en iyisi.. En azından uzamaları durup, yaprak büyütürler.. Seneye daha iyi olurlar umarım.. |
cyclamen'i ertesi yıl da yaşatabilen var mı?
1 Eklenti(ler)
selamlar.geçen yıl soğanı malesef çürütmüşüm.bu sene iki tane aldım.hep alttan su veriyorum.şimdilik keyifleri çok yerinde.mutfakta pencere önündeler.bu güzel bitkiyi bir sonraki yıla taşımak istiyorum.ancak yazılanları okuyunca keyfim kaçtı. sevgili Buket Aknar dışında kimse yaşatamadı mı acaba?
,Eklenti 254666 |
Sayın armeria bende 7 tür siklamen var. Hepsi bahçede hafif güneş alan ağaçların altında. Hiçbir müdahale etmiyorum. Hatta sulama bile yapmıyorum.
3-4 yıldır hiç bir problem ile karşılaşmadım. Sadece kışın donlu havalarda rüzgar alan bazı yapraklarda donmalar oldu. Her sene gayette çok güzel çiçek açıyorlar.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025