![]() |
Merhabalar,
geçen yıl fuardan alıp diktiği lale soğanından birisi büyümeye başladı ama çift dal şeklinde. Acaba birini budasam mı diye düşünüyorum. Bitkinin kuvvetini alır mı acaba? http://4.bp.blogspot.com/-dME7vetcgb...slale-fide.jpg |
1 Eklenti(ler)
Buda benim ters lale
|
5 Eklenti(ler)
Benim ters lalelerim.Bu yıl ilk kez ektiğim ters lale türüm.
|
Bu kırmızı ters lalenin türü nedir?
|
Fritillaria meleagris'tir.
|
1 Eklenti(ler)
Hocam100 den aldigim Adiyaman Ters lalesi
|
5 Eklenti(ler)
Ters lalelerim nihayet açtı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 282968 Eklenti 282969 Bu da az önce çekilmiş görüntüsü: Eklenti 282970 |
Sayin Kedi tirnagi,cok iyi etmissiniz ki saksiya ekmissiniz.Ben 2 yildan beri yer degistirmeme ragmen,bir turlu tutturamadim..
Onumuzdeki yil ,sogan aldigimda,dogrudan saksiya ekecegim.Baska caresi yok Insallah ciceklernir arkadasim.. |
Sarıgöz hanım ters lale çok su biriken yerde çürüyebiliyor.Su birikmesini önlemek için yanlarına drenej yapın.
|
1 Eklenti(ler)
Hocam,maalesef su birikmiyor..Adiyaman lalesi yaninda.O gelisti,lakin Ters Lale gelisemedi.Diger Ters lalem..Sizden gecen 2 yil once almistim hocam..
|
2 Eklenti(ler)
Bu da komsularin Ters laleleri..Nasil da imreniyorum..Yapilacak pek birsey yok,maalesef,uzaktan bakmakla yetinecegim bu yil da...:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Ters lalem yaprak geliştirmeye devam ediyor. Gelişimi sanırım normal. Endişem ise sap gelişimi ve çiçeklenme döneminin sıcak havalara kalıp etkilenecek olması. Çekmeköy kent merkezine göre yazın daha serin oluyor ama yine de endişeliyim. Sabah güneş alan, öğleden sonra aydınlık balkonumda tutuyorum. Geçen günki fırtınada balkondaki bitkilerim tozlanmıştı. Bu akşamüstü spreyle yapraklarını yıkadım. Umarım sorun olmaz. Suyu da pek vermemeye çalışıyorum zaten.
Eklenti 285245 |
Tohumdan ters lale değiştirebilen var mı?
|
Ben yetiştirdim.4 yıl sürdü çiçek açması.Biraz zahmetli bir iş.
|
1 Eklenti(ler)
Gecen yil Hocam100 den aldigim ADIYAMAN Ters Lale nin son durumu
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 288261 |
1 Eklenti(ler)
Zafer İnandıklı abimin vaktini ayırıp getirdiği ters lalem. Çok teşekkür ederim tekrar. Çok ayrı bir güzel geliyor bana.
|
1 Eklenti(ler)
Erzincan-Çayırlı-Esence Dağı-Yedigöller'den bir ters lale.
|
çok güzel bir doğal tür.
|
Merhaba, arkadaşım bir ters lale soğanı hediye etti fakat nasıl ekeceğimi bilmiyorum. Bir çok soğan resmine baktım ancak ne tarafın üst olduğunu anlayamadım. Elimdeki soğanın bir tarafı neredeyse düz yalnızca ortasında yuvarlak koyu bir alan var. Diğer tarafı ise sanki bıçakla kesilmiş gibi içe doğru bir katmanlar var. Bu soğanın kök kısmı neresi? şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
Neyse..İki ayrı resim yollasaydınız tarifi daha kolay olurdu..İçeri doğru bükük kısım üste gelmeli..Ama yine de içim rahat söyleyemiyorum.. |
Alıntı:
Aslında resim yükledim ancak nedense silinmiş. şimdi yine gönderiyorum. Resim 1: http://i47.tinypic.com/2n0osxi.jpg Resim 2: http://i48.tinypic.com/3443vxu.jpg Ben ilk resimdeki taraf üste gelecek şekilde ektim ve bir kaç gün sonra şu görüntü oluştu: http://i50.tinypic.com/2hzraj7.jpg Şimdi herşey normal mi yoksa yanlış mı yaptım diye korkuyorum. Özellikle sulama konusunda çok kararsız kaldım. Sanırım belirli bir zaman yok sürekli toprağı kontrol edip kurudukça sulanacak. Umarım hata yapmamışımdır.. |
Her şey normal görünüyor..Hotmailde de yazdım..Artık bir daha çıkarmamak üzere gömün,bekleyin ilkbahara kadar..
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Bugün 10 adet ters lale soğanı aldım ama çok geç kalmışım. Dikim zamanı eylül ekim aylarıymış. Bu saatten sonra dikmemin bir faydası olur mu? Yoksa önümüzdeki eylül ekimi mi bekleyeyim? |
Hemen ekin yoksa çürürler.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
İnternetten aldığım ters lale soğanları geldi. Daha önce hiç görmediğim için emin olamıyorum, netten de araştırdım soğan resimlerini ama hala emin değilim. Doğru mudur acaba gelen soğanlarım, ters lale mi bunlar? |
Doğrudur ama dikim için çok geç kaldınız hemen dikmenizi öneririm yoksa çiçek açmazlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025