![]() |
Genelde sivi gubre kullaniyorum,sorum.Ne kadar ara ile az da olsa vermeliyim.Cicekleri,gordugunuz gibi acmis durumda..
|
3 Eklenti(ler)
Oyalanmak için az da olsa iş yerimin önünde ekmiş olduğum lilium candidum yavruları.
Eklenti 212199 Eklenti 212200 Bunlar da amaryllislerim, alt köşede görülenler sarı lilium yavruları. Eklenti 212201 |
Alıntı:
Maşallah çok güzeller:)Açtıklarında kokusunu hissetmek güzel bir duygu olacak:)Benim 1,5 ay önce bahçe ortamına diktiğim 10 liliumdan 3 tanesi sürgün verdi ancak diğerlerinde hiç hareket yok..Bir tanesini meraktan inceledim kök oluşumu filan hiç yapmamış diktiğim gibi duruyordu.Acaba üzerlerine 4-5 cm toprak örttüğüm için sürgün veremiyor olabilirler mi?Yoksa henüz erken mi sürgün için?Çıkmama ihtimalleri var mı? |
2 Eklenti(ler)
Liliumlarım gizli hazinelerini göstermeye başladı, heyecanla bekliyorum :D:D
|
656 soluk kesiyor. Bu ne güzellik.
|
Alıntı:
Sizin diktikleriniz hangi tür, lilium candidummu? lilium candidumlar ağustos ayından ekim ayına kadar ekilebilir, daha sonra ki ekimlerden iyi sonuçlar alınmayabilir. Hiç hareket olmayanlar hangi türler bilmiyorum ama bitişinceye kadar sakın fazla sulamayın çürütürsünüz, zamanı gelince onlarda bitişirler. 4-5 santim toprak çok değil. Çıkmama ihtimali hiç yok çıkarlar, yeterki çok sulayıp çürütmeyin. |
Alıntı:
|
Sevgili Lilium siyah-beyaz zambak sanırım, lilium asiatica olabilir bir kaç çeşit lilium var o olduğunu tahmin ediyorum ;)
|
Siyah beyazmı? çiçeğimi siyah beyaz? İnan sizden duyuyorum, bir beşiktaşlı olarak ilk taliplisi ben hatta bahçenize dalar hepsini sökerim :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili abicim, senin canın sağolsun bir kökü senin olasun aslında siyah-beyaz yazıyor ama koyu bordo ortası küçük bir resmini ekliyorum sizin için ;
|
Sevgili bettyycim,cok guzel mis rengi.zevkle izledim...
|
Umarım benimkiler de yakında açar ve ozaman daha zevkle seyrediriz hep birlikte, ama ben sizden farklı olarak kokusunu da hissedeceğim :D :D
|
Alıntı:
|
şehit yüksel bayar botanik bahçesi
Alıntı:
|
şehit yüksel bayar botanik bahçesi
Alıntı:
|
|
3 Eklenti(ler)
İlk lilium açtı sabah sevinçten havalara uçtum, boyu bir karış ama :D
|
Alıntı:
|
Ben bu soğanı aldığımda pakette çimlenmişti, direkt tomurcuklar vardı üzerinde 6 tane tomurcuğu vardı 4 döküldü, paketten çıkan 2. soğanı da anneme varmiştim ondaki de açmış çok sevindirik oldum resmen, diğerlerinide dört gözle bekliyorum :D
|
Lilyum Zambak
4 Eklenti(ler)
Merhabalar uzun bir süredir fırsat bulup foruma giremedim. fırsatını bulup lilyum lar dinlenmeye geçmeden resimlerini çektim. lilyum larım çok hoş açtılar.:)
|
lilium
3 Eklenti(ler)
bunlarda benden
|
Sevgili bettycim; benim siyah-beyaz zambağım açtı :D Ama malesef kokulu değiller, ayrıca çiçekleri de küçük ama renk muhteşem...
|
Bir resmini eklermisiniz Sn. Andora ;)
|
İlk fırsatta :D
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
kgursan'dan bu yıl aldığım liliumlar büyüyenler ise geçen sene aldıklarım goncadalar.Soğanlı bitkiler için gübre aldım bu durumda verebilirim değil mi? teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın kgursan
Sizden geçen sene aldıklarım çok güzel büyüdü. Saksıdan çıkarmamıştım saksı yavru fidelerle doldu. Büyüyen fidelerimde alt yapraklarda sararma var.Çok yağmur yağıyor. Drenajı iyi ama bu neden olabilir mi? |
Sayın kgursan cevap verecektir ama ben görünce yazayım dedim. :)
Zirai gübre vermiş olabilirmisin. İkinci bir şey, fide çok suya daha hassas, bence suyunu kesiniz, fidelere zirai gübre vermeyiniz. |
3 Eklenti(ler)
İşte lilium asiatica cinsi siyah-beyaz ve şarap kırmızı zambak ile lilium longiflorum zambağım :D Sırada açmasını beklediğim lilium oriental türünden stargazer ve pembe triumphator var.
Siyah-beyaz aslında siyah-beyaz değil, siyaha yakın koyulukta mürdüm rengi... Kokusuz ve çiçekleri diğerlerinin yarısı kadar belki de daha küçük çapta, şarap kırmızı fotografta her ne kadar koyu truncu gibi görünse de bordoya dönük kırmızı ama soğanların ambalajının üstündeki resimde çok koyu bordo idiler. Bu yıl İstanbul'da hiç güneş yok gibi, bununla ilgisi olabilir mi diye düşünüyorum. Ayrıca onun da kokusu yok. Longiflorumun kokusu umduğum kadar yoğun değil, ancak gidip koklarsam alabiliyorum, belki bunun da havaların yeterince ısınmamış olması ile ilgisi vardır. Eklenti 219701 Eklenti 219702 Eklenti 219703 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025