![]() |
evet, ben de bunu görüyorum,soğancıklar çabuk çoğalıyor,ama çiçek açacak durumda nezaman olacaklar
|
Alıntı:
20 santimlik bir saksıda da olur, daha derin saksılarda olursa daha iyi olur, saksı toprağınız kumlu süzek gecirgen su tutmıyan olmalıdır. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Açan ilk lilyumum malesef kırılmış. Herhalde sınıfta pencereyi açarken çıtlattılar. Daha da bir sürü tomurcuğu vardı. Yinede çiçeğini fotoladım rengi çok hoşuma gitti. Sevgili İklimsizin çiçeğiyle aynı renk.
|
Lilium soğanlarının kökleri.,
Alıntı:
Sonuç olarak köklerin korunması gerektiği, ama korunamamış ise bitki yeniden kökler vererek yaşamını devam ettirdiğini düşünüyorum. Eğer kökler kök çürüklüğü nedeniyle çürümüşler ise soğanın yeni çıkardığı kökler de çürürse doğal olarak bitki sararıyor ve dipte soğan da çürüdüğü için ölüyor. |
1 Eklenti(ler)
Selam.
Lilium cazablanca,m . her kökünde sadece2 şer cicek var acarsa cok büyük cicek bekliyorum kısmet birde koku varsa :D Saygılarımla |
Arkadaşlar,bahçemde 10 adet zambak var,15,20 cm oldular ama çoğu başını eğerek gelişiyor bu normal midir?
|
Alıntı:
zambak cicegi uygun isigi gormezse (direk isik almamasi iyi ancak cokta kuytu koseye koymayin aksam ustu gunesine vakif olsun ) kendini gostermekte biraz nazlanir ama asil konu soganin rahat reaksiyon gosterebilicegi bir genislige sahip saksida ! Annemler antalyada ikamet ediyor onunda ayni sorunu vardi saksi ve yer degisimi yaptiktan bir ay sonra acmaya basladi ki iki yildan beri onunda acmiyordu |
Açan sarışınımı ve açmak üzere olan havuç kafamı :) fotoladım ve galeriye ekledim.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=36461 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=36461 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=36461 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=36461 |
1 Eklenti(ler)
Selam.
Kazablanka lilyumlar actı bu muhteşem cicegi ve kokusunu tarif etmek oldukca zor . işallah seneye bol yavrular Saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
Sevgili oglum aylardir büyümesi icin gözünün icine baktigim caanim Lilium fidanimi ortasindan kesiverdi. Ne dersiniz artik cicegimden ümidi kesmelimiyim yoksa seneye acar diye beklemelimiyim?
|
Bence bu yıl için ümidi kesin aynısı benim başıma geldi. Artık önümüzdeki yılı bekliycem.:(
|
Sayın Lilium dan aldığım Lilium candidum lar açtı.Fakat iyi bakamadım mı nedir çiçekleri biraz küçük ve çok keskin kokulu değil bunun bir nedeni var mı?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bim'den aldığım turuncum ve Asya laleden aldığım soğanlardan sarı olanın son durumları:
|
Alıntı:
Kokuları ise çok keskin burnunuzu kesecek kadar değildir, dört beş çiçek odanızdaki havayı, odaya girdiğiniz anda farkedilecek kadar güzel kokar. Adı üstün de mis zambağı. Adını da ben koymadım ya:p |
3 Eklenti(ler)
Sn. Omar buna benzer bir süpriz de benden ;)
Ailem yurtdışındayken bana getirmek için lilyum soğanı almış. Türkiyeye gelene dek paketi serince bir yerde muhafaza etmişler. Soğanlar paketinde filizlenince, ölmesin diye torbasını yırtıp sulamışlar. Soğanlardan birisi yapraklanmıştı bile. Bana getirdiklerin de burada ki liliyumlar çoktan açmış olduğundan "bundan hayır gelmez" deyip saksıya ekmemiştim. Kendi paketinde arada bir suladım. Ve 2 hafta sonra çiçek açtı. Gözlerime inanamadım. (Yanında ki diğer soğanlar çürüyecek sanırım.) |
Selam arkadaşlar.
lilyum severler bu ceşidine hasta oldum . Lilium nepalense googlede arattım muhteşem |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan ürettiğim ekilmeyi bekliyen yavru soğanlardan bir bölümü. Bunlar bir yıllık
Eklenti 109182 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yavru soğanların fideliğe beş santim ara ile ekilişi
Eklenti 89488 |
1 Eklenti(ler)
Üzeri kapatılmış, ekimi bitmiş fidelik
Eklenti 89494 |
1 Eklenti(ler)
Soğanın pul yapraklardan oluşan yavru soğancıklar, soğanların topraktan çıkarılışı
Eklenti 89495 |
Sayın lilium soğanlardan ürettiğiniz yavru soğanların resimlerini eklemişssiniz. Bunların 1 yıllık olduğunu belirtmişsiniz. Muhtemelen bunların büyük soğan hale gelmesi 3 yılda olacak. Neden tohumları ektikten sonra büyük soğan olması için 3 yıl beklemek yerine 1 yıl sonra söküp yeniden ekiyorsunuz? Neden toprakta bırakmıyorsunuz?
|
Sayın lilium;
Lilium ekim zamanı sonbahar diye biliyorum. Soğan pulllarından yavru üretmek için de sonbaharda mı dikim yapılıyor? Pul yaprakları ne zaman ekmeliyiz? Bunları son baharda ektiğimizde, ilk baharda filizleneceklerdir. Bu zaman kadar bu pul yapraklar çürümezler mi toprak altında? Birde tohumdan çoğaltmak için, tohumların ekim zamanı da son bahar mıdır? Pul yapraktan üretim, tohumdan üretim yöntemlerinden hangisini önerirsiniz? Teşkkürler. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Toğumlar iyi olgunlaştıkları dönemde toğumları alıp hemen ekebilirsiniz. Alıntı:
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Pullardan ve saptan üretim konularındaki bilgilerinizi paylaşmanızı bekleyeceğim. |
Selam.
Lilyum kazablankalarımın cicekleri gecti saplarını kesip gezete kagıdına sarıp iyice ıslattım karanlık bir köşede saklamaya aldım . şimdi bu saplar sogan oluşturacakmı sevgili lilyum. balkondaki mis zambaklarım her sene bölünerek cogalıyor kışın sökmüyorum .Kışın dondan etkilenmiyor fakat cok aşırı sıcaklarda toprak kurursa soganlar zarar görüyor . Saygılarımla |
Alıntı:
Alıntı:
|
Saksida yetistirdigim liliumlari bahceye alabilirmiyim yoksa simdi zamani degil mi? Burada zambaklari kisin bahcede birakiyorlar sökmüyorlar. Ertesi yil yine cikiyor.
|
Alıntı:
Liliumları bahçeye almanın tam zamanıdır, çiçeğini döktükten sonra söküm yapıp, hem kardeşlenenleri ayırırsın hem de toprak işlemesini yaparsın, sökmeseniz de olur, iki yılda bir söküp ekerseniz daha iyi olur. Zambak kış bitkisidir bizlerin de zambakları bütün kış dışarıda duruyor. |
teşekkür ederim lilium cevabınız icin kestigimiz dalları torfa gömüp nemlendirsek daha kolay bir yöntem olmazmı acaba _?
|
Alıntı:
|
Pazar günü kozyatağı bauhaus'tan saksıda 4 köklü tomurcuklu ithal beyaz lilium aldım.inşallah yetiştirebilirim. boyu 45-50cm kada. tomurcuklar 8-10 kadar var.özellikle tomurcuk açmamışını aldım.önerilerinizi bekliyorum.
|
Sayın Lilium bu sene ilk defa zambak yetiştiriyorum ve sizin yardımınıza ihtiyacım var : ilkbaharda derin saksıya 3 "casablanca" soğanı diktim, bunlardan sadece biri sarı renkli çiçek açtı,ayrıca iki adet de ithal soğan aldım -turuncu renlki her sapta 5 çiçekli buket açtı, çiçekleri kestim, çiçeksizlerin de "kafalarını" kestim, sapları oldukça uzun bıraktım,yaprakları yemyeşil duruyorlar, hiç solmaya niyetleri yok, soğanları sökmem lazım mı,ne zaman ? söküp tekrar yeni toprağa mı dikmem lazım yoksa diğer soğanlılar gibi serin yerde veya buzdolabında mı bekleteyim,oyle ise -dinlenme süresi nekadardır ? eski soğanlar dikildikten sonra sulama yapılır mı ?
bahçede yetiştirme imkanım yok,saksı kullanarak devam edeceğim cevabınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar |
Alıntı:
|
Sayın kgursan teşekkür ederim, bir iki bir şey ben de ilave edeyim. Arkadaşımızın da dediği gibi yaprakları daha yeşil.
Bölgesel olarak olsun, çiçeğin bulunduğu yer olarak olsun, yöre yöre bölge bölge, tarih olarak faklılıklar olabilir. Bizim baz aldığımız nokta bitki çiçeğini döktükten sonra suyu kesilir, suyu kesildikten sonra çiçek sapındaki yapraklar sararmaya başlar, sararma döneminden sonra çiçek sapları alınır. Şayet soğan sökümü yapılacaksa, çiçek sapları alındıktan sonra bu dönemde soğan sökümü yapılır, sökülen soğanların kök bakımı budaması yapıldıktan sonra tekrar ekilir. Söküm yapılmıyacaksa arada sırada çok az bir nemlendirme yeterlidir, fazla sulama soğanı çürütür. Sayın kgursan'ın da dediği gibi yapraklanma döneminden sonra sulamaya başlayın, Ama yine de aşırı olmamak kaydı ile. Not: Bu işi amatörce yapanlara sökümden sonra ekmelerini tavsiye ediyorum. Bekletme koşullarını tam olarak ayarlayamazlar, belli bir dereceleri vardır, herkez bu dereceleri tutturamaz, bekletmek yerine toprağa ekiniz, dinlenme dönemini toprakta geçirsinler. Havaların serinlemesi ile birlikte faliyete geçip yaprak çıkarmaya başlarlar. |
Saolun arkadaşlar,çok teşekkür ederim, ben sulamayı keseyim ozaman ( zaten de fazla sulamıyorum), yaprakları sadece alttan sararmaya başladı ( turuncunun ama, sarı renklinin daha değil) , söküp yeni toprağa dikeceğim, saksılarda dışarda "uyku" dönemlerini gecirirler
saygılarımla |
Liliumlarım
4 Eklenti(ler)
beyaz,pembe ve beneklim..:D
|
1 Eklenti(ler)
Bahçe de ki tek zambak çeşidi:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025