![]() |
5 Eklenti(ler)
Bugünden...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sarı renkli olan çok özel bir tür.Hiç bir sarıya benzemez. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok farklı bir şey her rengin kokusu birbirinden tamamen farklı bana ilk tanıştığımdan beri çok büyülü gelen bir çiçek türü hatta bazen reçeli yapılır mı diye düşünmüyor değilim. Hatta alkolde bekletsek kokusunu elde edebilirmiyiz vs. ama zehirli olup olmadığını bilmediğim için hiç cesaret edemedim.
|
Mis kokulu bodurlar...
2 Eklenti(ler)
Herkesin ellerine sağlık, tüm frezyalar yine müthiş görünüyor.
Biz de bugün mis kokulu bodurlarla başlangıcı yaptık. Adı üzerinde mis gibi... Sayın Dumlupınar'a tekrar tekrar teşekkürler... Eklenti 716607 Eklenti 716608 Sayın Batuhan Yılmaz, frezya reçeli fikri ilgimi çekti. Acaba frezyaların taç yapraklarının yenmesinde bir sakınca var mıdır? Bu bilgiyi öğrensek öğrensek agaclar.netten öğrenebiliriz sanırım. Bilgisi olan varsa umarım bizlerle bu bilgiyi paylaşır. Çiçek reçelleriyle ilgili bölümde hiç adı geçmemiş ama bakarsınız bu vesileyle oraya da yeni bir seçenek eklenmiş olur. Frezya çiçeklerini pasta süslemek için kullanmayı düşünmüştüm ama reçel yapma fikri aklıma hiç gelmemişti. Bu fikri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... İnşAllah konu hakkında bilgi edinip frezya reçeli yapmayı deneyebiliriz. |
Sayın Füreya ne demek sadece ufak bir fikir. Ama zehirli olup olmadığına dair kesinlikle bir bilgim yok iyice araştırmadan yememek lazım ben yabancı kaynaklardan ufak bir araştırmaya gireyim en iyisi bir şey bulursam yine burada paylaşırım. Bu arada Gürkan Abimiz Sayın Dumlupınar bu forumda tüm frezyadaşların babasıdır bunuda burada paylaşmış olayım kendisine çok teşekkür ederiz.
|
Arkadaşlar,frezya zehirli bir bitki değildir.
Frezya reçeli olur mu bilemem.Bildiğim şeker bir zehirdir. Sağlığınız için şekerli hiç bir gıdayı tüketmeyin. Hepinize selamlar... |
Ufak bir araştırma yaptım linkinide buraya bırakıyorum https://www.thompson-morgan.com/edib...%20and%20zest.
Frezya için bu bilgi yer alıyor. ''Infused in a tisane with lemon juice and zest. The peppery scent and bold colour are a perfect pick-me up'' yenilebilirmiş ama ıhlamur suyu ve limonla hoş oluyormuş acımtrak ve koyuymuş sanıyorum ki papatya gibi. |
Alıntı:
|
Sayın Dumlupınar, Sayın Batuhan Yılmaz değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Link için ayrıca teşekkürler. Çok kapsamlı bir kaynağa benziyor, epey faydalanacağımı umuyorum. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 716616Eklenti 716617Eklenti 716618
Bugün de durumlar böyle : Keyfimize diyecek yok çok şükür. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bizimkiler.
|
1 Eklenti(ler)
Devamı...
Bu sezon mis kokulu bodur türün çiçeklenme sürelerini uzatabilmek için,soğanları Ocak ayının ilk haftasına kadar 15 gün aralıklarla diktim. Bu yıl çiçeklenme daha uzun süreli olacak diye tahmin ediyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kültür türler açmaya başlıyor, fotoğrafta pek belli olmasa da ilk renk kırmızı...
Yeşil saksıdakı soğanlar çok küçüktü, diğerlerine göre epey geç olsa da onlar da çiçek sapı çıkarıyor. Eklenti 716665 Tohumdan frezyalar kaktüslerin korumasında... Eklenti 716666 Bodurlar, çok zarifler ve benim için onların yeri ayrı... Eklenti 716667 Eklenti 716669 Frezyaların sadece bodur tür olduğunu sandığım zamanlardan bir fotoğraf, günlerden yine 28 Şubat ama yıl 2010... Eklenti 716668 |
5 Eklenti(ler)
Frezyalarımda son durum...
|
5 Eklenti(ler)
Güncel halleri...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar balkonun alt demirlerine asılı olan saksılar.
Bunları sizlerle her zaman paylaşamıyorum. Bu sabah olduğu gibi bende kendilerini,sadece sulama yaparken görebiliyorum.Çünkü üst demirlerde asılı diğer saksılar var. |
5 Eklenti(ler)
Paylaşılan manzaralar harika..
Bizde de arılar mis kokular eşliğinde mesaiye başladı :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 716721
Her gün biraz daha göz alıcı oluyorlar |
5 Eklenti(ler)
Bizim güzeller.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamı..
|
Alıntı:
Bu arada söyleyecek söz yok.Muazzam bir görüntü... |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu akşamdan...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025