![]() |
2 Eklenti(ler)
Balkonun son durumu ve mis kokulular...
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda balkonun iç kısmından 1 gün ara ile çekilen fotoğraflar...
|
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz güne ait fotoğraflar...
|
5 Eklenti(ler)
Bu sabah frezyaları suladım.Birazda evin içi mis koksun diye bu saksıyı salona aldım.
Bugün mis kokulu,ince yapraklı,bodur türün günü olsun. |
4 Eklenti(ler)
Devamı...
|
2 Eklenti(ler)
“Bu mis kokulu bodur tür tohumdan üretilince aslına yakın renklerdede açabiliyor.
Geçen yıl dayımın bahçesine diktiğim soğanların arasında düz beyaz olarak açanda vardı.Onuda paylaşmıştım.” |
Enfes görüntüler, kokusu da cabasi, benim bodurlar da iki tanecik açmışlar.😃
|
Görüntüleri tek kelimeyle harika, bakmaya doyulmuyor. Emin ki kokularıda aynı derecede harikadır
|
Alıntı:
Birde sorum olacaktı, renkler değişebiliyor mu, tozlaşma vs ile. Burdaki frezyalarınıza bayıldım, cidden çok güzeller... İlk resmi görünce sorumu sormuştum, alt kısımda cevabımı aldım gibi, renkler değişebiliyormuş;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu çok güzel kokan bodur dediğim tür tohumdan ekilsede yine aynı renk açıyor.Yukarıda paylaştığım gibi yaklaşık 40 soğan içinde 2-3 kadar aslına yakın yine beyaz krem tonlarında biraz daha soluk renkli açabiliyor.Ancak yine çok güzel kokuyorlar.Birde hava sıcaklığı yüksekse kokuları daha güçlü oluyor.Selamlar... |
Sayın Dumlupınar, harika fotoğraflar eklemişsiniz, gözlerimiz bayram etti. Ellerinize sağlık.
Bende hergün gözlemliyorum saksılarımı. Henüz tomurcuk göremiyorum. Kış çok soğuk ve eksi derecelerde geçti bu yıl Balıkesir'de. Donmalarından korkup kapalı balkona aldım son bir aydır. Tohumdan ektiklerimde çıktılar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugünde tohumdan ekip yetiştirdiğim frezyaların günü olsun.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
2 Eklenti(ler)
Devamı..
|
O arılar ne kadar şanslı;)
|
Alıntı:
Sizin frezyalar ne durumda merak ettim.Size yazacaktım ancak atlamışım.Koçtaş yapı marketlerde çiçek coşturan adında,çiçek açan süs bitkileri için sıvı gübre satılıyor.İçeriğindeki fosfor çiçeklenmeyi teşvik edecektir.Ayrıca bu gübrede bitki için besleyici başka elementlerde var.Kullanım şeklinde 1 litre suya 1 kapak yazıyor.Siz 1 litre suya yarım kapak ilave edip Mart ayı boyunca haftada bir uygularsanız faydası olur.Yarım kapaktan fazla kullanmayın.Toprakta tuzluluk meydana gelir.600 ml. 10 TL.Bilginiz olsun.Selamlar... |
İlginiz için teşekkürler sayın Dumlupınar,
Frezyalarımda pek bir gelişme yok. Hatay'da son günlerde yağış ve soğuk olunca saksıyı kapalı terasa aldım. Havalar biraz ısınınca balkona çıkaracağım. Bahsettiğiniz bitki besinini almayı ben de düşünüyordum ama hiç denk gelmediği için alamamıştım. Siz de önerdiğinize göre almaya çalışacağım. Teşekkürler... |
Saksıyı artık balkona çıkarabilirsiniz.Hatay'da havalar düzelmiş.Frezyaların olumsuz etkileneceği bir sıcaklık görünmüyor.Tekrar selamlar...
|
Benimkiler de çiçeklenmeye başladılar [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Keyiflerine diyecek yok.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da Sayın Dumlupınar’ın Mersin’e gönderdiği soğanların ilk çiçekleri. Kendisine bu güzel hediyesi için çok teşekkür ediyorum.
|
Coşkun bey,çok güzel olmuşlar.Güle güle büyütün.Emeklerinize sağlık.Selamlar...
|
Bakıyorum bakıyorum dönüp bidaha bakıyorum, süper renkler var, telepatik rengim, sarının bı ton koyusu kahveye çalan (1976 nolu mesaj) fusyalar, koyu Mora benzeyen bir ton da var arka sayfada, canlı sarı, masum beyazçok çok güzeller bayıldım, yılların emeği size çok bereketli dönüş yapmış. Frezya& Dumlupınar ;)
|
Hepinizin frezyalarıda çok güzel [emoji4]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Kardeşim çok teşekkür ederim.Sağolun.Siz çok sayıda çiçeği mükemmel şekilde yetiştiren ve kusursuz düzen içinde bizlerle paylaşan bir üyemiz olduğunuz için,tespit ve yorumlarınız benim içinde çok önemli... Tohumdan yetiştirdiğim frezyalardan yeni yeni açmaya başlayacak olanlarda var.İnşallah onlarıda çiçeklenme aşamasında paylaşırım.Selamlar... |
3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz gün çektiğim fotoğraflar...
|
3 Eklenti(ler)
Bugün hava İzmir'de bulutlu ve serin.Böyle havalarıda frezyalar çok seviyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bugüne ait fotoğraflar.Katmerli beyaz çok değişik baharatlı bir kokuya sahip.Ben onlara karabiber kokulu diyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Mis kokuluları diktiğim diğer uzun saksı.Bu saksı gibi 1 uzun saksı daha var.Balkonda çektiğim fotoğraflarda sizler bu saksıda dikili olan frezyaları arkadan görebildiniz.Bende bu güzel,mübarek günde diğer saksıyı balkona çıkartıp,bu saksıyı evin içine aldım.Mutfak ve odada dolaştırdım.Sadece sizler için görüntüledim...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Birde saksıyı sağ ve sol köşeleri ile ortasından görüntüledim.
|
5 Eklenti(ler)
Çok sayıda frezya çiçek açmak için sırasını bekliyor.
Balkonun son durumu ve yeni çiçeklenmeye başlayanlar... |
Alıntı:
|
Maşallah, maşallah, çokkkk güzeller. Görüntüsü ayrı, kokusu ayrı mest ediyordur eminim.. Bizlerde bu güzel görüntülerle mest oluyoruz, inşallah bizimkilerde açınca kokusundan da mest oluruz
|
Alıntı:
Herkesin mübarek kandil gecesini tebrik ederim. |
Alıntı:
Yahu bu bodur beyaz kokulu türden mayısta bana verebilecek yok mu ? Kandilimiz affımıza sebep olsun. |
O bodur saksısına bakakaldım. Kendi bodur ama marifeti dev maşallah, o nasıl bir güzellik öyle. ;);) Kokuyu zaten söylemeye gerek yok, evin icini düşünemiyorum.😊 Bizi bu güzelliklerle mest ettiğin için çok teşekkür ederim değerli ağabeyim ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025