agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Nergis (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3930.htm)

pria 29-01-2013 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1093850)
bendeki nergisler katsız çıkıyorlar .

''katsız'' kelimesini pek anlayamadım sayın nılgun_dogan?

dünyam1 29-01-2013 19:23

katmerli değil demek istiyor sanırım.

nılgun_dogan 29-01-2013 19:58

Evet katmerli değil.

Fagus Sylvatica 29-01-2013 20:05

Merhaba. Ben Türkiye'de doğal olarak nergis yetiştiğini duymuştum. Ancak benim bulunduğum çevrede hiç görmedim. Tür çeşitliliğine verilen zararı azaltmak için çayırlara ekmek istiyorum. Acaba Türkiye'nin doğal türleri hangileri ve nereden bulabilirim? Bir kez diktikten sonra bir daha bakma şansım olmayacak. Yapmam gereken ekstra bir şey var mı?

ozcan-015 29-01-2013 20:18

Nergis nasıl satın alabilirim evin bahçesinde yetiştirmek üzere lütfen yardımcı olurmusunuz

pria 29-01-2013 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1093916)
Evet katmerli değil.

Sayın nılgun_dogan..
Bu yıl henüz çiçeklenmeleri için çok erken..
Geçen yıl mı katmersiz çiçekleri vardı nergislerinizin?
Bende katmersiz açan hiçbir nergis türü yok ama..inanın hala anlayamadım..

nılgun_dogan 29-01-2013 21:32

Bende anlamış değilim yarın resmini çekeyim bir bakarsınız işin garip tarafı sizden başka hiç kimseden nergis almadım.

pria 29-01-2013 21:39

Şu an çiçek açmış durumdalar mı yani?
Sakarya'da..hemde bu zamanda..

pria 29-01-2013 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 924714)
Sayın pria nergisleri derin olmayan saksıya diktiğim için Hülya hanımın nergisleri gibi çiçeklenme olmadı ama nasıl kaliteli nergisse genede çiçek açmak için canla başla uğraşıyorlar acemiliğime denk geldi eğer derin saksıya dikseydim mükemmel sonuç alıcaktım arkadaşlarımızada tavsiyem saksı önemli.

2011 yılında benden satın alıp ektiğiniz nergislerle ilgili 13 mart 2012'de ilk önce yukarıdaki mesajı yazmışsınız..
Daha sonrada 17 mart 2012'de ''Sayın pria size yazmıştım küçük saksıya dikmiştim diye dün büyük saksılara geçirdim gerçekten çok büyük hata yaptığımı anladım soğanları sizden alıp diktikten sonra çok kısa zamanda bukadar büyüyeceklerini hiç aklıma gelmezdi ve köklü olması şaşırttı beni bu seneyi böyle geçirsin seneye inşallah bahçeye geçecekler sanki gerçek yerleri orası.'' diye bir mesaj daha yazmışsınız..

http://www.agaclar.net/forum/927071-post1193.htm

Acaba diyorum..geçen yıl önce küçük bir saksıya ektiğiniz nergisleri daha sonra mart ortasında daha büyük bir saksıya aktarınca soğanların gelişiminde bir bozulma olduda bu yıl yine bir olumsuz durumla mı karşı karşıya kaldınız sayın nılgun_dogan?

Hülya Hanım'ın nergisleri şöyle açmış:
http://www.agaclar.net/forum/923512-post1143.htm

Sizin nergislerinizde, geçen yıl Hülya Hanımınkiler kadar olmasada yinede açmış ve katmerli çiçeklerini görmüş olmalısınız..

polemos 30-01-2013 03:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1093838)
Sayın polemos..
Benim site bahçesinde ekili birkaç kök Karaburun nergisim var..hemde tam poyraza açık bir yerde..
Geçen karda tomurcuktaydılar..
Neyse ki kardan sonra sert don yapmadı. tomurcuklar kavrulmadı..
Son ılık havalarda açtılar..çiçekler hava oldukça soğuk olmasına rağmen canlılıklarını yitirmiyorlar..
Bence. sizde dışarda balkonunuzun kuytu bir köşesinde bıraksanız daha iyi olur sanıyorum..
İçerde, kalorifer ortamlı mutfak gibi yerlerde çiçeklerin ömrü daha kısa olabilir..

Bu da akşam çektiğim resmi.Sanırım iki tomurcuku daha var. Şu an dışarısı 1 C olduğu için çıkarmaya kıyamadım. Sabah pencere önüne koymayı düşünüyorum. Saksısı 10-15 cm derinliğinde. Sulama düzeni nasıl olmalı? Çiçekleri geçtikten sonra önümüzdeki yıl da çiçek vermesi için nasıl bir bakım uygulamalıyım? Saksısını büyütmeye gerek var mı sizce?

pria 30-01-2013 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polemos (Mesaj 1094057)
Sulama düzeni nasıl olmalı?

49. sayfada 1443 ve 1449 sayılı mesajlarıma bir göz atınız..

pria 01-02-2013 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1093972)
Bende anlamış değilim yarın resmini çekeyim bir bakarsınız işin garip tarafı sizden başka hiç kimseden nergis almadım.

Sayın nılgun_dogan,

Yıllardan beri bendeki double daffodil erlicheer nergislerin onbinlerce çiçeğini gördüm ama içlerinden bir tanesinin bile katmersiz çiçek açtığına tanık olmadım..
Bu yüzden iddianızı önemsiyorum..
Benden satın aldığınız ''Erlicheer'' türü nergislerin ''katsız'' ''katmersiz'' olduklarını yazan ilk ve tek kişi siz oldunuz..
Ben bunun olasılık dışı olduğuna inanıyorum..Çünkü zeytinliğimde ekili ''erlicheer'' ve ''Karaburun'' nergislerinin dışında katmersiz açan bir nergis türü yok..Bu yüzden ''yanlışlıkla'' size katmersiz bir nergis soğanı göndermiş olma olasılığım sıfır.
Bu mesajı yazmamın ve konunun biraz daha açıklığa kavuşmasını istememin nedeni, benden nergis soğanı satın almış veya alacak olan insanların şüpheye düşmemesini sağlamaktır.
Bu nedenle söz verdiğiniz üzere, 3 günden beri sizden nergislerinizin fotolarını bekliyorum..
Ayrıca, benden satın aldığınız Erlicheer'lerin bu kadar erken bir zamanda, hemde Sakarya gibi bir yerde açmış olmasına bile şaşırmış durumdayım..

İddiayı ortaya atan sizsiniz; gelin birlikte aydınlatalım bu konuyu..

Sattığım ''Erlicheer'' türü nergislerin ''katsız, katmersiz'' açtıkları iddianızın, bunları benden satın alan birçok kişinin kafasında ''şüphe, tereddüt'' yaratmasından rahatsızlık duyuyorum..Bu nergislere para ödeyen insanların akıllarında hiçbir tereddüt olmaması gerekir..

Bir yanlışlık var bu işte..Ama..ne?

Sevgi Durul 01-02-2013 17:34

2 Eklenti(ler)
Sayın pria, göndermiş olduğunuz nergislerimin son durumu,

Eklenti 366400

Her soğan yavruladı ancak büyümediler. Çürütmekten korktuğum için pek sulamıyorum.

Durumları sizce normal midir? Teşekkürler...

Eklenti 366401

Fagus Sylvatica 01-02-2013 17:39

Uzman değilim bu konuda ama biraz fazla kuru gibi gözüküyor toprağı sanki

pria 01-02-2013 18:25

Sayın SDurul..

Kolay kolay çürümez bu nergisler..
Anlayabildiğim kadarıyla oldukça fazla susuz kaldıkları için filizlerini pek uzatamamışlar..Ayrıca filiz uçları bile sanki biraz sarımtrak..Manisa'da şimdilerde 8-10 santim filizlenmiş olmaları gerekirdi..Şimdi bunların kökleri çok kuvvetli ve arsız oldukları için nerdeyse saksı tabanına yaklaşmışlardır, özellikle saksının alt kısımlarının susuz kalmaması gerekir..
15'şer dakika aralarla üstten, özellikle saksı kenarlarından bolca su verin birkaç defa..
Saksı tabanında su görününce bu defa da saksı altlığını doldurun..suyu emip bitirdikçe ilave edin suyu..
Toprak iyice suya doyunca, yani saksı altlığındaki suyu artık ememez duruma gelince dökün artan suyu..
Veya..saksınızı su dolu bir kabın içine gömün..yarım saat sonra çıkarın..fazlalık suları iyice süzülsün..daha sonra altlığına koyarsınız..

Önümüzdeki günler Manisa'da oldukça sıcak günler görünüyor..
İyi bir sulamanın olumlu sonuçlarını görür, filizlerin renklerinin koyulaşıp uzadıklarına tanık olursunuz..
Tedirgin olmayın; çok çok aşırı sulama olmadıkça çürümez bu nergisler..

Sevgi 01-02-2013 19:19

Merhaba arkadaşlar, bauhaustan aldığım nergis soğanlarını 3 tanesinin çürüdüğünü farkettim. Soğan diplerinde solucan vardı solucan çürümeye neden olabilir mi?
Aynı yerdeki soğanlar sağlam ama henüz filizlenmediler:confused:

feyziuslu 01-02-2013 19:48

Nergis

1 Eklenti(ler)
Manisa merkezde balkonumdaki erlicher cinsi nergislerimin son durumu böyle.(Saksının ön yarısında boş görünen alanda müge çiçekleri uç çıkarmaya hazırlanıyorlar)

Nevzat 01-02-2013 19:49

1 Eklenti(ler)
.:o

melih500 02-02-2013 22:37

1 Eklenti(ler)
farklı bir cins olan karaburun nergis im birde bunun daha çok sık kat katı olan var onun yaprakları çok uzun buda yeni açtı :)

Fagus Sylvatica 02-02-2013 22:51

Arkadaşlar acaba nergis soğanlarını şimdi eksem olur mu bahçeye? Çok istiyorum nergis yetiştirmeyi ve bir yıl daha beklemek istemiyorum

YeniGine 02-02-2013 23:44

Nergislerimin çiçekleri geçti; erken açtılar bu sene. Şimdi sadece yaprakları kaldı. Nergislerin dikili olduğu aynı alanda bir japon ayvası ve bir de hurma çekirdeğinden palmiye var hem onları hem de nergis soğanlarını oradan alıp bahçeye dikmek istiyorum. Nergisleri şu zamanda yerinden oynatmak doğru mudur? Diğer iki bitkiyi de mutlaka oradan çıkartmam gerekiyor.

YeniGine 03-02-2013 00:31

Merhaba
http://www.agaclar.net/forum/daha-iy...tm#post1092263
Soğanlıları tek tek ayıramadım, sorunum olan konuya yazdım; bana bu adresten yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

pria 03-02-2013 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1095999)
Arkadaşlar acaba nergis soğanlarını şimdi eksem olur mu bahçeye? Çok istiyorum nergis yetiştirmeyi ve bir yıl daha beklemek istemiyorum

Niye halâ duruyorsunuz ki? Ekin hemen..
Ekmezseniz zaten soğanlar gelecek sezona kadar dayanmaz, koflaşır, kuruyup giderler..

useful 03-02-2013 10:45

geç açan kokulu nergislerim bu yıl baya rttılar işte:
http://e1302.hizliresim.com/16/3/jq35g.jpg

Fagus Sylvatica 03-02-2013 11:21

Teşekkürler sayın Pria. Beklediğim emir buydu! Hemen işe koyuluyorum :D

Benol Hazaroğlu 03-02-2013 13:56

1 Eklenti(ler)
Karaburunlar.

polemos 03-02-2013 22:05

1 Eklenti(ler)
Karaburun Nergisinin saksısının altı delik olmadığı için saksıdan çıkardım ve saksının altını deldim. Saksı dibine çakıl ve biraz yeni toprak ilave ettim. Çıkarmışken bir de resmini çektim

yeşillim 05-02-2013 13:41

1 Eklenti(ler)
Sayın pria, teşekkür ederim. Nergislerimin kokusunu hasretle beklemekte olduğumu belirtmek istiyorum.

polemos 05-02-2013 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1097211)
Sayın pria, teşekkür ederim. Nergislerimin kokusunu hasretle beklemekte olduğumu belirtmek istiyorum.

Ekeli ne kadar oldu? Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?

pria 05-02-2013 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1097211)

Benden satın aldığınız 10 adet ''erlicheer'' nergisten ikisi saksının ortasındaki henüz 5-6 santim filizlenmiş olanlar değil mi sayın yeşillim?
Kütahya gibi karasal iklimli bir yerde bu zamanda ancak bu kadar büyüyebilirler..Saksınızın toprağı da aman çok nemsiz kalmasın..Çok kuru gibi görünüyor..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025