![]() |
son baharda dikmiştim soğanları ama neden böyle olmuş olabilir ki :( Sayın Pria'nın paylaştığı resimlerde benim gibi sanırım o da 86 gün geçmesine karşın çiçek açmadılar diyordu.Sanırım bendekiler Karaburun Nergisi acababu türler geç açıyor olabilir mi ?
|
Alıntı:
|
Nergis
1 Eklenti(ler)
Fortissimo..Uzun boylu, 'large cupped', 1964 tescilli..
|
[QUOTE=coskun8553;1255750]son baharda dikmiştim soğanları ama neden böyle olmuş olabilir ki
Nergisin cinsine göre geç açanlardan olabilir. Ancak, Karaburun nergisi erkencidir. Eğer cinsini biliyorsanız kolay..Karaburun gibi erkenci ise ve o durumdayken açmıyorsa, yeteri kadar ışık alamadığı için olacağı gibi ,geçen yıl gerektiği gibi beslenmemiş de olabilir. Bazen erken ayırmalarda da çiçek açmayı istemeyenler olur. Seneye daha güzel açacak demektir. |
Alıntı:
Yurtdışından bu yıl ilk defa edindiğim 2 tür nergisin 86 gün önce ekmeme rağmen henüz toprak üstünde filizleri bile gözükmedi, diye yazmıştım.. Bir çeşit, aradan 95 gün geçtikten sonra şu an 1 santim kadar yaprak uzatmış durumda..Yaprakları 7-8 santim uzadıklarında, çiçek sapının gelip gelmediği belli olur.. Sizin sorunuzla ilgisi yok bunların.. Ben size bu konuda daha önce lale sayfasında yanıt vermiş ve yaprakları bu kadar boylandıkları halde çiçek sapı vermemişse artık bu yıl açmayacak demektir, demiştim.. Bunun soğuklamayla, beslenmeyle de pek ilgisi yok..Örneğin, Karaburun nergislerini istediğiniz kadar soğuklayın, istediği kadar iyi besleyin, nihayetinde her soğan açmayabiliyor..Ege Üniversitesi araştırmalarında da, Karaburun nergislerinin genel çiçeklenme yüzdesinin % 33 civarında olduğu saptanmış.. Kısacası, her üç soğanınızdan biri çiçek verdiyse, öpüp başınızın üstüne koyun ve fazla bekklentiye girmeyin.. Sayın musk'un 3 Karaburun'undan birinin açması çok normal..ve şanslı.. |
1 Eklenti(ler)
Nergis-Replete
|
bu sene aldığım nergis soğanlarını saksıya diktim forumda okumuştum ilk sene dikilen nergis soğanları açmaz demişlerdi iki çeşit nergisim var şu anda birinde 6 tane diğer saksıda olanınkinin ise 5 tane çiçek sapı var açmak üzereler açınca çekip fotolarını koyacağım paketlerin üzerinde kokulu yazıyordu inşallah kokuludur :p
|
3 Eklenti(ler)
Double daffodil erlicheer nergislerimin bu gün itibariyle durumu.
Eklenti 474417 Diktiğimin ikinci yılında açan bu nergisin cinsi hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? Hafif güzel bir kokusu var. Eklenti 474419 Bu tür de diktiğimin üçüncü yılında açtı. Hoş ve yoğun kokulu. Cinsi Karaburun nergisi olabilir mi? Eklenti 474418 |
3 Eklenti(ler)
Erlicheer'lar güzelliklerini sunmaya devam ediyor.
|
Çok güzel, Sayın Pria'an sipariş ettim. Gelecek yıl benim de olacak bu güzellikten. :) Şimdiden mutluyum.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim nergislerim. Tete e tete denilen nergis. İlk çiçeğini açtığında kokmuyor diye üzülmüştüm. Ama sonradan öyle kıpır kıpır bir hal aldı ki küçücük çiçekleriyle, hareket kazandırdı ortama. Diğer nergislerim de var.Onlar da kokusuz sanırım. Henüz tomurcuktalar. Açtıklarında paylaşırım resimlerini.
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün bahçemden 1 demet Karaburun nergislerimi kestim vazoma ısladım ki kokusu evi doldurdu sizlerle paylaşayım dedim. Adnan beyden aldığım Erlicherler de açtı bu arada.
|
Alıntı:
Valla, benim sattığım ''Erlicheer'' nergislerden en iyi sonuçları alanlardansınız.. Çiçekler kocaman kocaman hep.. |
3 Eklenti(ler)
Mutlu beyden edindiğim minik sarı çiçekli minyatür nergisler oldukça hoşuma gitti..Kokuları da güzel..4 soğanın üçü açtı birkaç gün önce..3 adet çöl nergisinin bu yıl hiçbirinde çiçek yok maalesef..
(TREVITHIAN) |
3 Eklenti(ler)
Yurtdışından bu yıl ilk defa edindiğim 4 tür nergisin biri olan Narcissus x Plenus'lar nihayet çiçeklerini açmaya başladı..
|
2 Eklenti(ler)
İstanbul'daki saksılarıma 11 çeşit nergisi 27 aralıkta ektim..İçlerinden üçü açtı henüz..Fotoğraftaki saksıda bulunan erlicheer nergisimin çiçekleri geçmek üzere olduğu halde, aynı tarihte ektiğim diğer nergis aradan 103 gün geçmesine rağmen henüz 3-4 santim filizlenebildi..
|
2 Eklenti(ler)
Çiçeklerini en çok merak ettiğim defne türü nergislerimin tomurcukları hızla gelişiyor:
|
2 Eklenti(ler)
Nergis dolu saksılarımın genel görünümü..
11 çeşit nergisin içinde halâ en favori tür ''double daffodil erlicheer'' nergis..Çiçek yapısıyla, görünümüyle, kokusuyla ve üstün çiçeklenme özelliği ile gerçekten her tür övgüyü hakediyor.. Onun gönlümdeki tahtını sarsabilecek bir tür olacak mı bilemiyorum.. Hele, hepsi bir açsınlar bakalım.. |
1 Eklenti(ler)
Nergis-Sailboat
Bu yıl edindiğim bir tür. Kokulu. Güçlü ve net bir kokusu var. Çiçek konusunda son derece bereketli. İri soğanlarda 8-10 adet çiçek dalı oluştu. Her çiçek dalı da 1-3 çiçek kandili üretiyor. Dış yaprakları krem renginde, ortası önce sarı; daha sonra beyazlaşıyor. |
1 Eklenti(ler)
Nergis-İntrigue
Hafif tatlı bir kokusu var. |
3 Eklenti(ler)
;) nergislerim açmak üzere ocak ayında diktim açmaz denen nergislerim her soğanında çiçek sapı var nergislerin biri red devon diğeri professor einstein
Eklenti 475509 Eklenti 475510 Eklenti 475511 |
Alıntı:
|
Nergis
1 Eklenti(ler)
Bu sene nergislerim beş çiçek verebildi aynı sapta. Sanırım ya hava koşulları, ya da toprağı azalmış. Seneye değiştireceğim artık toprağını.
|
3 Eklenti(ler)
Narcissus x odoru'lar açmaya devam ediyor..Değişik, güzel kokuları var bu güzellerin..Katmersiz olanların bazılarının bir çiçek sapında 3, katmerli olanların ise 2 goncası var..Çiçekler oldukça büyük ve ağır..
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da birkaç gün içinde açarlar sanıyorum..İçlerinde en çok merak ettiğim kokulu katmerli olanlar bunlar..
|
Nergis severler..Buyurun tanışın..
1 Eklenti(ler)
Her biri ayrı güzel..Benim favorim..Açıkçası seçemedim..
|
2 Eklenti(ler)
Nergis-Tahiti
En çok sevdiğim nergislerden biri. Kokusuz ama iri ve gösterişli çiçekleri var. |
nergislerim açtılar ama kutusundaki gibi açmadılar aldatıldım :) gerçi her türü güzel ama bu sefer adını bilmiyorum acaba cinsi ne :D
|
3 Eklenti(ler)
yeni açanlar 2 tanesi hibrit katmerli diğeri sanırım minnow white
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Açmasını sabırsızlıkla beklediğim nergislerimden biri daha: orijinal Double Daffodil .. Yurtdışında taklitleri bol olan ''rarest'' yani nadir bir tür..
Yurtdışından binbir emekle edindiğimiz bu nergisi bu yıl ülkemizin anormal mevsim koşullarında uyum sorunu yaşamaksızın büyütüp açtırabilmiş olmak bile sevindirdi beni.. Kokulu ve katmerli bir tür..Fazla şımarmıyor..Saksı ekimi için ideal minyatür nergislerden biri..1914 yılına tescilli.. Dünyanın ünlü nergisseverlerinin gözdelerinden bir tür.. Seneye köyde doğal koşullarda çok daha güzel katmerli açacağına inanıyorum.. Çok sevdim bu türü.. Her soğan çiçek verdi ayrıca..bu da olumlu.. |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın pria ,
Sizden aldığım lale soğanlarının yanında göndermiş olduğunuz nergis soğanı yeşil yapraklandı yukarıda gördüklerim gibi ama çiçek açmadan şimdi sararmaya başladılar..Anlamadım ki neden böyle oldular acaba? :( |
Alıntı:
Sizinle ilgili notlarıma baktım..Benden 50 adet lâle soğanı satın almışsınız ve sanırım, herkese olduğu gibi size de Karaburun nergislerinden hediye olarak göndermişim.. Karaburunl nergisleri erkenci olduğu için artık hafif hafif sararma belirtileri göstermeleri normaldir.Siz yine de hafif sulamalara devam edin mayısa kadar.. Ben Karaburun nergislerinin açma garantisini veremiyorum kimseye..Çiçek verimi az bir tür..Siz de şanssızlar içindesiniz maalesef..Bugüne kadar çoktan açmaları gerekirdi; artık zaten açmazlar..İnşallah seneye görürsünüz çiçeklerini.. Selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Bana bu yıl yurtışından gelen nadide nergislerden ikisi daha açtı..
Bu güzel türleri edinmemi sağlayan ve binbir emek harcayan güzide insanın da bu güzellikleri görmesini istedim ve bahçede açan şebboylarımla güzel bir aranjman yapıp gönderdim bugün.. Daha açmayan 6 tür nergisim var..keşke hepsi aynı günlerde açabilseydi de hepsini görmesini sağlayabilseydim. Fotoğraflar kargoyu göndermeden önce çektiğim fotolardır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sürekli kesip vazoda sergiliyorum. En hoşuma gidenleri katmerli olanlar.
|
Alıntı:
Tahitiler fotoğraflandığında henüz yeni açmak üzereydiler. Mesajınızdan sonra hergün kontrol ettim. Kokuyorlar; ama çok yoğun değiller. Bu arada tahitilerin ödüllü olduğunuda öğrenmiş oldum. Nergis konusunda bilgi ve tecrübelerinizden daha fazla yararlanmak isteriz. Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Nergis- Bridal crown
Yoğun kokulu. Bazı soğanlar 3 çiçek dalı üretmiş. Her çiçek dalında da 3-5 arası çiçek var. |
2 Eklenti(ler)
Nergis-Sweet love
Kokulu. Çok farklı harika bir kokuya sahip. Defalarca kokladım, sanki karanfili anımsatan bir kokusu var. Soğanlar 1-4 arası çiçek dalı üretiyor. Her çiçek dalı da 1-3 arası çiçek üretiyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025