![]() |
Çok mu derine ektiniz acaba?
|
Sanmıyorum Sayın Milla sularken toprak üstüne bile çıktılar o zaman tekrar az bişey toprağa gömdüm. su da bekleyenlerde de hareket yok ki çıkmazlarsa çok üzüleceğim bana yollayan arkadaş ikidir yolluyor artık istemeye yüzüm tutmaz.
|
Üzülmeyin mutlaka çıkacaktır. Belki cemrelerle birlikte hareketlenirler. Bir köşeye koyun az az sulayın, eminim çıkacaklardır.
|
Amaryllislerin tohumdan üretilmesi, eğer tohumlar taze ise son derece kolay ve hızlıdır.Bir hafta içinde çimlenir, değilse zaman alabilir. Ben tohumları toprak üzerine serpiştirip üzerini çok az torf ile kapattıktan sonra üstlerine lav taşı koyuyorum. Genelde soğanlı bitkiler için bu yöntem iş görüyor. Sulama esnasında tohumların dibe kaçmasını önlediği gibi toprağın nemli kalmasını da sağladığı için faydalı görüyorum.
Tohumdan yeni bireyler üretme heveslilerine kolay gelsin.. |
Amaryllis soğanı ne zaman ekilmeli
|
Alıntı:
|
[QUOTE=eceyıldız;1332771]Sanmıyorum Sayın Milla sularken toprak üstüne bile çıktılar o zaman tekrar az bişey toprağa gömdüm. su da bekleyenlerde de hareket yok ki çıkmazlarsa çok üzüleceğim bana yollayan arkadaş ikidir yolluyor artık istemeye yüzüm tutmaz.
Sayın eceyıldız merhaba,siz tohumlarınızdan yine de ümidinizi kesmeyin.Bekleyin bakalım,çıkma ihtimalleri hala var. Ben size soğanlarından hediye olarak gönderebilirim.Benimkiler kırmızı açıyor. İsterseniz adresinizi özelden gönderin.Ben size kargoyla yollarım. Aralık ayında da dikilebilirler.SELAMLAR... |
Malesef tohumlar kurumuş içleri boşalmış suyun içindekilerde hala öyle duruyor ne yapacağım bilmiyorum sizce onların içleri de boşalmışmıdır....
Çok teşekkür ederim Sayın Dumlupınar çok gurur duydum teklifinizden ama ben annemden kırmızı almıştım bunlar özel amaryllislerdi... |
Alıntı:
|
Evet 2 aydır sudalar geçen gün baktım birine içi boşalmış bir başkasına baktım boş değildi sanırım toprağa ekip bekleyeceğim, onlardan çok sonra ektiğim kum zambağı tohumu çimlendi çok mutlu oldum.
|
Sağlıklı olan tohumları sudan çıkarıp toprağa ekerseniz en iyisini yaparsınız.SELAMLAR...
|
Hemen tavsiyenize uyacağm Sayın Dumlupınar teşekkürler selamlar...
|
Saksıda toprağıyla depoda beklettiğim iki adet amaryllis soğanının yeşermeye başladığını gördüm. Neden böyle acele ettiler anlamadım. Ne yapmalıyım bu durumda ?
|
Cevap vermezseniz ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar. Mantıken onları balkona alıp su vermek lazım diye düşünüyorum ama hata yapmaktan korkuyorum çünkü geçen yıl kasım aylarında soğanları diktiğimde yanlış zaman demiştiniz.
|
Alıntı:
Bunlar ( Amarylles mi, hippeastrum mu ? ) bilmiyorum ama genelde sıcak iklim (Güney amerika, veya güney afrika) bitkileridir. 8-10 oC sıcaklığın altında bırakmasanız iyi olur. Kolay gelsin. benim tahminim Şubat gibi çiçek açmasıdır!! hatırladığım kadarıyla : amarylles (hippeastrum) soğanları 13 oC da 2 ay bekletilip- dinlendirilip dikilirse, 2 ay da çiçek açar gibi hatırlıyorum... kolay gelsin |
Sayın alys,
Affınıza sığınarak küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Sitenizde "Kokulu Bitkiler" başlığı açarsanız çok makbule geçer diye düşünüyorum, teşekkürler, kolay gelsin. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İste amaryllislerim :) Bakalım büyüyüpte açacaklarmı..
|
Toprakları resimde çok kuru gibi görünüyor. 1 bardak su verseniz kök oluşumu daha iyi olur.
|
Sayın kgursan benim size bir sorum olacak, geçen günlerde amaryllis dikili saksım yaklaşık 1-2 metreden düştü saksıdaki yavruları, kendisinin 1 yaprağı ve saksısı kırıldı bende mecburen saksısını değiştirmek zorunda kaldım şuan pek iyi gözükmüyor kendini toparlayabilir mi acaba? :(
|
Arkadaşlar bana amaryllis soğanı göndere bilecek hayırsever bir arkadaş var mı
çok güzeller çok hoşuma gidiyor bu çiçek bende yetiştirmeyi çok istiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum |
Alıntı:
|
3 hafta önce diktiğim amaryllis soğanlarımı toprağının aşırı ıslak olmasından dolayı bugün kuru torfa geçirdim. elimle yokladığım soğanlar çürümemiş gibi duruyordu. acaba yanlış zamanda dikmiş olduğum ve 3 hafta ıslak toprakta kaldığı için herhangi bir aksilik yaşar mıyım ?
|
Amaryllisler çok yavaş gelişiyor, yukarıda eklediğim fotograftaki gibiler neredeyse.. Soğanları kontrol ettim sorun göremedim.. Merakla bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın alys süpriz:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Papillio butterfly bekliyordum süprizi,sizinkiler ne durunda.
|
Benim iki, üç tane amarlis soganim vardi oda dondu ne yazikki
|
Alıntı:
|
Sevgili Loveforlife. Soğanları dışarıda bırakıp hiç sulamayarak mı uyutuyosunuz. Benimki de dışarıda duruyor. Soğan sağlam duruyor ama hiç kıpırtı yok. Benimki de uyuyor o zaman üzülmeyeyim bir şey oldu diye
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabah Hollandadan gelenler tomurcuklu ve yavrulu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025