![]() |
ben güven açısından değil de daha şık dururlar diye üçünü de aynı saksıya dikmeyi düşünüyordum bir sorun olur mu öyle yapsam onu merak ediyorum. saksı orta boy toprak bir saksı yanında verilen sanırım. 3 tane kardelen birbirini yakın mesafeden rahatsız ederler mi kök ve saksının üstünde hava alma açısından, resimlerde zarif duruyorlar çok dallanmışa benzemiyorlar o yüzden emin olamadım
|
Saksı yeterince büyükse hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorumm.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar şuna bakar mısnız ne kadar hoşlar.
|
Eh ne denir. Bu hep böyledir. Herkes çiçeği görünce soğanını dikmek ister. Örneğin Nisan ayında Laleler açınca acaba Lale soğanı yokmu? derler. Tabi fırsat kolllayan Mısır çarşısı esnafı hemen dayar Açmayacak olan lale soğanını, sonrası "lale soğanı diktim ama açmadı" olur.
Demek istediğim: Soğanlı bitkilerde, Dikim zamanı ayrı, çiçeklenme zamanı ayrıdır. Çiçek açtığı zaman dikim yapılmaz. Yapılırsa da açmaz!! |
2 Eklenti(ler)
Terasta gül saksısının dibinde bana süpriz yapmaya hazırlanmışlar. Dün farkettim pek sevindim. Açmadan ekliyorum, dayanamadım. Geçen yıl Sn. Kgursan dan geldiler.;)
Eklenti 269547 Eklenti 269548 |
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki 4 soğandan açan ilk akçabardak..
|
birşey soracağım bizim müstakil ev ve bir bahçemiz var içinde kardelenler var doğal olarak oluşmuş ve çiçek açmış bu kardelenleri söküp saksıya diksem sakıncası varmı dışarıda oldukalrı yerde tavuklarımız geziyor çiçeğini yiyecekler diye endişeleniyorum söküp saksıya dikip dışarıda muhafaza etsem kururlarmı
|
Sayın useful,
Çiçekli halde söküp tekrar dikmek riskli olur. Bunun yerine, gelecek sene için mevsim sonunda soğanlarını toplayarak saksılara ekmeniz daha uygun olur diye düşünüyorum. Tavuklarınızın çiçekleri yemesi ya da ezmesi, kardelen soğanlarını etkilemeyecektir. Onlar toprak altında gelişimlerine devam ederler. Ancak, çiçekli halde söküp yerini değiştirdiğinizde, soğanlar da çoğunlukla zarar görecekler, en azından yer değişikliğinden dolayı gelişimleri etkilenecektir. Kolay gelsin. |
teşekkür ederim o zaman kardelenlerin olduğu yeri çalılarla koruma altına alayım ben yaprakları kayboluncamı söküp dikeceğim soğanları
|
Alıntı:
Kardelen saksıda nasıl yetiştirilir? | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı bağlantısını incelediğinizde, bu bitkinin yetiştirilmesi ile ilgili olarak ihtiyaç duyduğunuz bilgiye sahip olacağınızı umuyorum. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benden; 2 kök var.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim bahcenin henuz( soguk ve don) acamayan akcabardak lar..
|
1 Eklenti(ler)
devami
|
sürpriz oldu bana
3 Eklenti(ler)
Bir sabah işe giderken bir de baktım ki karların arasından kardelenler bana gülümsüyor,5 kök.Dayanamadım aldım onları saksıya inşallah köklerine zarar vermemişimdir.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim kardelen bahçem:
|
Benim büyükçe bir kovada ve sarma asmasının (ona ben öyle diyorum) yanında bir tanecik kardelenim vardı. Tam açtı derken kediler rahat bırakmadı ki :( Boynunu büktü öyle de kaldı. En azından seneye daha dikkatli olacağım ve çoğalacak olması da teselli ediyor en azından ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bahcemizden..
|
1 Eklenti(ler)
Bahceden devam...
|
Geçen sene aldığım "nivalis" ve "ikariae" cins kardelenlerim geç dikim nedeniyle açmamışlardı.
Bu yıl açarlar diye umutla bekledim. 3-4 tanesi toprağın üstüne de çıkmıştı. ...mıştı diyorum, balkonda uzun süren kış sartlarında donmuşlar. :( 1 adet minicik soğan kurtarabildim. Sizin kardelenleri görünce içim mutluluk doldu. Biraz da hüzün. |
2 Eklenti(ler)
Bahcedeki kardelenlerle devam..
|
Alıntı:
|
Bugünlerde soğan alsam ekim yapmak için geç midir?
|
Geç değil ekebilirsiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Dün hususi olarak 1 saat trafikle cebelleşip Eminönü'nden tanesini 1 TL'ye aldığım kardelenlerimi iki ayrı saksıya diktim. Heyecanla bekliyoruz
|
Aldığınız soğanlar umarım Kardelendir!!?
|
Haklısınız sayın kgursan. Umuyorum öyledirler. Zaman kaybetmeden bulup dikmek istedim. Bulabileceğim tek yer Eminönü'ydü.
|
Bu soğanlar pek kardelen soğanına benzemiyo...
|
Ne kadar zamanda toprak üstüne çıkması gerekir?
|
Dün farkettim. Bir kaç soğan toprak üzerine çıkmış. Yarın resmini çekip koyucam. Tekrar fikrinizi almak isterim
|
Merhaba..
Sayin polemos,ben daha cok nergiz veya cigdem e benzettim nedense. Kardelenin sogani daha baska.Ama Insallah yaniliyorumdur. |
1 Eklenti(ler)
Aynı gün cigdem sogani da ekmiştim. Onlar daha yuvarlak hatliydi ve henuz toprak ustune cikmadilar. Bunlar ince uzun yapidaydi. Umarım kardelendir.
|
Benimkiler 1 haftadır çiçekli.Fakat kar yok.
|
Nergis aldım Kardelen çıktı
1 Eklenti(ler)
Çok istediğim halde kardelen soğanı bulup alamamıştım. Aldığım nergis soğanlarından biri kardelen çıktı. Öyle sevindim ki anlatamam :D
|
Sayın Polemos, umarım siz de benim gibi bir sürpriz yaşarsınız :)
|
Umarım öyle olur sayın labradorit :)
Soğanların önümüzdeki yıl çiçek vermesi için bu yıl gübrelenmesi gerektiğini okumuştum. Ne zaman yapmalıyız bu işlemi? |
1 Eklenti(ler)
Son durumlari.
|
1 Eklenti(ler)
Son durum
|
1 Eklenti(ler)
2 Subat
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025