![]() |
Arkadaşlar soğanlı türlerinizi mümkün ise resimleyiniz.
|
Halil Bey, bende 15 tane falan muskari var,1 senedir duruyor yaprakları var ama ne çiçek açıyor ne ölüyor,yaşıyor ama hiç bir değişim yok, ne istediğini çözemedim:)
|
Bu yıl evde ilk defa çiçek yetiştirmeye başladım desem yalan olmaz. Şimdilik elimde soğanlı bitkilerden :
çiğdem 6 renk lilium zambak 4 renk galla güngüzeli 3 renk sarkan begonya (begonia cascade) mevcut. |
Soganlı bitkiler kardeşligi çok güzel bende katılmak isterim. Elimde sadece sümbül zambak nergiz sıklamen frezya var.
|
Iyi dostluklar hesapsız kurulur
Alıntı:
|
İşte aradığım başlık.Koleksiyonundaki soğanlıları paylaşan arkadaşların mesajlarını okudum.Ellerinize sağlık.Soğanlı bitkileri her nedense bende bir başka seviyorum:)
Benim güzel konuklarımsa; Süsen (Iris germanica) Nergis (Narcissus tazetta) Lale (Tulipa) Sümbül (Hyacinthus) Göl soğanı (Leucojum aestivum) Fulya (narcissus pseudonarcissus) ve ismini ve cismini henüz göremediğim fakat ormanda bulup aldığım ve soğanı çok büyük bir bitki.resimlerini sizlerle paylaşacağım.Bu başlık ve buradaki paylaşımlar için tekrar teşekkür ediyor bu nergis kokulu dostluğa benide dahil etmenizi rica ediyorum:) |
Arkadaşlar merhabalar.Ben kaplam zambağı arıyorum.Soğan veya çiçek bu konuda bana yardım eder misiniz.
|
selam herkese bugün koçtaşdan soğanlı çiçekler aldım ,iki tanesinin adının türkçe anlamını bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim ,şimdiden teşekkürler .latince isimleri acıdanthera, brodea.
|
Acıdanthere yaz orkidesidir.Brodea ise aynı isimdeki soğanlı bir yaz çiçeğidir.
|
genellikle pek internete pek vakit ayıramıyorum. ağaçlar.net e girip sadece özel mesajlarıma bakıp çıkıyorum. fırsat bulabilirsem cevap yazmaya çalışıyorum. bu başlığıda biraz ihmal etmişim galiba. Yeni gelen arkadaşlarımız;
gultar Birol Ketenci Periş yunuscem aramıza hoş geldiniz isimlerinizi listeye ekliyorum. ilhami bayar ve kaplan zambağı arkadaşlarımız kardeşliğimize katılmak istermisiniz ? |
Alıntı:
ancak paylaşımları, takasları ya da aradığımız türleri bu bölüme değil alakalı bölümdeki başlıklara yazmamız gerekir. |
Alıntı:
muscariler yılda bir defa açar. çiçekteyken yerini değiştirdiyseniz açması birkaç yıl gecikebilir. bunun dışında bulundukları yeri sevmemiş olabilir. yani gölge bir yere diktiyseniz çiçek vermezler. muscariler genellikle tam güneşli yerlerde yetişir ve bolca çiçek açarlar. kısaca tam gün güneş alan biryere dikmenizi öneririm. ****** toprak üzerindeki tüm yeşil kısımları tamamen kuruduktan sonra. |
Sayın halil solak,turuncu çiçekli ve siyah noktalı,çiçekleri yere bakan zambak soğanı sizde var mı?Benim resimdeki zambaklardan.
|
Sevgili kaplan zambağı eğer bu soğanı arıyorsanız Baumax ta var, sanırım size en yakın Samsun'da var ve 2 TL. bir soğanı ;)
|
;)Teşekkür ederim,efendim.Trabzondan zambaklar dolusu saygılar ve selamlar.
|
Ne demek bulamazsınız ben burdan alıp yollarım, ama pakette çimlenmeye başlamışlar ben geçen hafta aldım ve ektim boyları bir karış bile değil ama hepsi tomurcukta ;)
|
Alıntı:
|
Sayın Halil SOLAK,tüm çiçek yetiştiricelerinden araştırdım.Bu tür turuncu lilium yok.Ben Trabzonda memur olarak çalışıyorum.Bu çiçek çok sevdiğim bir çiçek,çin asıllı.Evde yetiştirmek için 2 veya 3 turuncu zambaktan ödemeli gönderirimsiniz.Parası ne olursa olsun lütfen bu soğanlardan bana gönderirmisiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili kaplan zambağı, zambak resmini eklediğim zambaksa markette kalan son 2 zambağı aldım, adresinize kargo yapabilirim ;)
|
Sevgili Bettyycim.Evetttt tam kendisi.Çok sevindim.Lütfen adresime gönderir misiniz?Yanlız kaç lira ise ödemek istiyorum.Sevgili Bettyycim sevgi ve saygılar sunuyorum.Ayrıca bol çiçekli günler diliyorum.;)
|
Tamam, Yusuf Bey en kısa sürede kargoya vereceğim, teşekkürler ;)
|
;)Sevgili Bettyycim,ilginize çok teşekkür ederim.Zambakca selam gönderiyor,saygılar sunuyorum.
|
Beni de ekler misiniz listeye? Küçük koleksiyonumda, yumruları satın alınmış lale, sümbül, çiğdem, frezya, zambak, süsen , eşimin rahmetli anneannesinin hediyesi olan yabani siklamen, amaryllis, ayrıca çiftlik alanımızda bulunan isimlerini tam olarak belirleyemediğim, oldukları yerde korumaya çalıştığım 3 çeşit bitki daha var. Son 3 tanenin bir tanesi kardelen muhtemelen, diğerlerinin net fotoğrafları yok elimde, yoksa forumda soracaktım. Kolaylıklar dilerim.
|
re
Merhaba;
Naçizane aşağıdaki soğanlı bitkilere bakıcılık yapmaktayım. 1- 3 adet Casablanca 2- 3 adet kırmızı lilyum 3- 3 adet hybrid mavi sümbül 4- 3 adet pembe sümbül 5- 8 adet glayör 6- 3 adet sarı lale + (4 adet yavru soğan) :) 7- 4 adet şu an inzivada olan lillium Saygılar, |
Gloxinia-Bardak menekşe
african lily-afrika zambak süsen iris-süsen Acidanthera peacock orchid-Yaz orkidesi nergis tulipa-lale lillium arpa zambağı aklıma gelmeyen 2-3 tane daha var ama şu an soğanları çıkarılmış gazateye sarılmış bodrumda seneyi bekliyorlar hatırlarsam yazarım ayrıca bu aralar Gloriosa superba (Ateş Lalesi) aramaktayım elinde olan varsa benimle irtibata geçerse sevinirim |
1-Bardak menekşe
2-afrika zambak süsen 3-iris-süsen 4-peacock orchid-Yaz orkidesi 5-nergis 4 tür 6-lale 7-lillium 3 tür 8-sosyete sarımsağı 9-aztek zambağı 10-sümbülteber 11-3 renk normal zambak 12-fener çiçeği 13-galla 14-gün güzeli (3 renk) 15-frezya 16-sümbül(4 renk) 17-safran 18-cyclamen 19-muscari 20-begonya 21-glayöl 22-amirallis (3 renk) 23-zıpçıktı (pembe-beyaz) 24-crinum 25-anemone ve adı aklıma gelmeyen 2-3 tür daha soğanlı bitkim var. Soğanlı bitkiler uğraş istemesine rağmen görsellikleri ve kokuları bana daha cazip geliyor. |
çok güzeller de evde yer kalmadı her burluğumuz yere birşey ekeceğiz pencerelere demir yaptırıyoz geniş aralıklı millet hırsızdan sanıyor asıl amaç saksı koymak soranlara da güvenlik açısından diyoruz benim ilgi alanım aslında sarmaşıklar ama hem hanım çok seviyor hemde bende soğanlıların ayrı yeri var birde Gloriosa superba (Ateş Lalesi) bulsam tadından yenmez
|
Benim de artık soğanlı bitkilerim oluşmaya başlıyor. 2011 baharında başladım ve birden kapıldım. Şimdilik bende olanlar ;
Sümbül Lale Üzüm sümbülü Zambak (4 tür) Sıklamen Çiğdem Nergis Süsen Düğün çiçeği Canna Amaryllis Ters lale |
Uzun zamandır siteye girmeyi bilememiştim bugün rastlantıyla kendimi içinde buldum...Cahilliğimden...Sevgili gultar geçen yıl yapamadığımı bu yıl yapacağım inşaallah mis zambaklarımı ayıracağım, size nasıl ulaştıracağımı yazarsanız seve seve iletirim..
|
lycoris radiata
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bahçemde uzun zamandır kendi kendilerine yaşayan, bazı soğanlı -latince isimlerini bilmediğim- çiçekler var. Tarif edersem. Turuncu renkli zambak, beyaz renkli kokulu zambak, truncu glayöl, sarı çiğdem, ortası sarı kokulu beyaz nergis ve biraz yabani siklamen. İnternette gördüğüm şu çiçekden bulursam yetiştirmek isterim. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum. Eklenti 257450 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025