agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı bitki koleksiyonlarınızda hangi türler var? (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21350.htm)

bıcırık 23-11-2010 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hs_edirne (Mesaj 712989)
sn. bergüzar, hoş geldiniz aramıza. adınızı listeye ekliyorum.

beni de listeye ekleyiniz lütfen...sevgilerimle...

Halil Solak 25-11-2010 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bıcırık (Mesaj 718325)
beni de listeye ekleyiniz lütfen...sevgilerimle...

sn. bıcırık hoşgeldiniz aramıza. adınızı listeye ekledim. Hangi türleri yetiştiriyorsunuz acaba ?

nurguldk 12-01-2011 16:20

Merhaba;

Bu sene ilk defa, bahçeme ortalama 100 adet lale 100 adet sümbül, 20-30 adet nergis(tam hatırlayamadım) ve 100 adet çiğdem soğanı ektim. Bakalım nasıl bir renk cümbüşüyle karşılaşacağım.
Yalnız bahçenin zeminini çimden kurtarıp çim yonca karışımı yapmak için biraz telef ettik ortalığı..Şimdi dua ediyorum zemin yeşermeden çıkmasınlar. Çamurun içinde görmek istemiyorum o renkleri :( Ama her halükarda seneye müthiş olacaklarını düşünüyorum.

Zamanı geldiğinde soğan paylaşımına seve seve katılırım..Sevgiler..

Kharel 14-01-2011 13:51

Merendera attica yı koleksiyonuma katmış bulunuyorum

serkan_istanbul 14-01-2011 14:02

selamlar bende sümbül, nergis, zambak,sarı çiğdem, lilyum,lale iyi günler...

fikreteren 16-01-2011 20:53

Sayın Halil çolak tebrik ederim.Balkon bölümünde konu açmışısın .önce oraya yazdım.değişik soğanlı bitki ararken burada tekrar rastladım.Bende de soğanlı bitki merkı var.Hatta doğada bulduklarımıda toplarım.amacım çok çeşit yapabilmek.

bıcırık 17-01-2011 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Solak (Mesaj 719286)
sn. bıcırık hoşgeldiniz aramıza. adınızı listeye ekledim. Hangi türleri yetiştiriyorsunuz acaba ?

Önce teşekkür ederim...Sonra neden cevap yazamadığımı açıklayayım...Eşim bir kalp krizi geçirdi bu nedenle siteyle ilgilenemedim...Bu yüzden bayağı geçikmeli olarak cevaplayabiliyorum...Bitkilerimin hepsi bu yıl dikilmiş olup hepsi saksıdadır...Kolleksiyonuma da saksıda devam etmek zorundayım...Bitkilerim ise...

crosus mor,beyaz,sarı
sümbül mor.beyaz.sarı.pembe
lale
nergis
kardelen beyaz
süsen beyaz.sarı.mor olduğunu düşünüyorum...Resimde öyle görünüyordu...
muskari mor, beyaz
siklamen mor,pembe,beyaz
oxalis pembe,beyaz ve mor yapraklı pembe

Bu gün için sümbül ve kardelenlerden bazıları açmak üzere...

Yaz orkidesi, sümbülteber.amaliys ve muskarinin doğal formu ilk sırada edinmek istediklerim...
Böyle devam edeceğiz herhade...Ağaçlar net çukuruna düştük bir kere bitkileri öğrendikçe ve yerimiz müsade ettikçe edinmeye devam...Tüm dostlara sevgilerimle...

bettyycim 23-01-2011 19:45

1-Allium - Süs soğanı
2-Amaryllis - Kırmızı, Apple Blossom, Athene, Mambo, Bingo
3-Galanthus - Nivalis-İkariae
4-Hyacinthus - Sümbül
5-İris - Süsen-danfordiae-harmony-Prof.Blaauw
6-Lilium - Zambak
7-Muscari - Blue Spike-
8-Narcissus - Nergis
9-Girit Lalesi -Ranunculus
10-Narcissus-5-6 çeşit
11-Tulipa - Lale
12-Zephyranthes - Yağmur zambağı / zıpçıktı
13-Frezya-Freesia
14-Crocus-Dorothy-Yellow-Mis Vain
15-Sparaxis tricolor
16-Oxalis adenophylla-Süs Yoncası Gümüş yaprak
17-Oxalis deppei-Şans Yoncası
18-Anemon Blanda
19-Güngüzeli
20-Clivia

Unuttuğum varmı bilemiyorum ama şaka maka 20 çeşit soğanlı bitkim var.

siniroluyorum 05-02-2011 20:38

Edirne'de Ergene ovasında çiğdeme benzeyen küçük ve beyaz çiçekler açan bir soğanlı var. Yağmurdan sonra açtıklarında her taraf birden bembeyaz olmuştu.Çok hoş bir görüntüydü.Acaba ismini bilen var mı?Bahçeme de ektim.Çünkü giderek azalan mera alanları bu bitkinin buradaki tek yetişme sahası.
http://picasaweb.google.com/lh/photo...zohv3uGU6z59Wg şu fotoğraftakinin aynısı

Jezebel 05-02-2011 20:47

1 Eklenti(ler)
Elinde Bessera elegans olan var mı?

Eklenti 191520

Varsa kaynağını bizimle paylaşırmı acaba:confused:

Kharel 05-02-2011 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 752002)
Edirne'de Ergene ovasında çiğdeme benzeyen küçük ve beyaz çiçekler açan bir soğanlı var. Yağmurdan sonra açtıklarında her taraf birden bembeyaz olmuştu.Çok hoş bir görüntüydü.Acaba ismini bilen var mı?Bahçeme de ektim.Çünkü giderek azalan mera alanları bu bitkinin buradaki tek yetişme sahası.

sanırım bir colchicum ama alt türünü bilemiyorum

bettyycim 06-02-2011 01:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 752002)

Verdiğiniz linkte belirtildiği gibi Çiğdem :D

ibrahim37 06-02-2011 10:14

Sayın sinirolmuyorum! bu fotoğrafını eklediğiniz bir akyıldız. Yanlız bu grubun alt türlerini hiç incelemedim. 'Ornithogalum comosum' olabilir veya bir başka alt türüde olabilir. Galeriden veya google'dan bu isimle arama yaparsanız bol miktarda fotoğraf bulabilirsiniz.

Nevzat 06-02-2011 10:32

benide eklerseniz sevinirim,ayrıca soğanlardan edinmek isterim,temini konusunda yardımcı olurmusunuz.

Kharel 06-02-2011 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim37 (Mesaj 752107)
Sayın sinirolmuyorum! bu fotoğrafını eklediğiniz bir akyıldız. Yanlız bu grubun alt türlerini hiç incelemedim. 'Ornithogalum comosum' olabilir veya bir başka alt türüde olabilir. Galeriden veya google'dan bu isimle arama yaparsanız bol miktarda fotoğraf bulabilirsiniz.

tüh yanıldım,
gerçi doğada hiç ornithogalum göremedim henüz öğrenecek çok şey var

Lalezar78 14-02-2011 20:32

Benim de lale, sümbül, nergis,çiğdem,süsen, çeşitleri ve lillium candidum var.

EMINE1 18-02-2011 13:45

Merhaba ben Emıne1
bemım nergıs sumbul cıgdem lılyul gala var bende katılmak ıstıyorum

Semra Nomak 06-03-2011 22:41

Yeni üye oldum,siteyi tanımak için dolaşırken, soğanlı bitkilerle ilgili bilgiler dikkatimi çekti..Ben de bahçemde bir çok soğanlı bitki yetiştiriyorum,soğan takası yapabilirim,bu konudakisorunlarımı da paylaşmak istiyorum..örneğin çok iyi,canlı yeşillenen nergizlerim bir kaç senedir hiç çiçek açmıyor,yazın sulandığı için mi acaba...

Semra Nomak 06-03-2011 22:48

Sitede hiç sözü edilmeyen beyaz mis zambaklarım var,senelerdir aynı yerde harika açıyorlar ama yumrular çoğaldı sıkılaştı onları ne zaman ayırmalıyım..

hocam100 07-03-2011 09:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Semra Nomak (Mesaj 764503)
Sitede hiç sözü edilmeyen beyaz mis zambaklarım var,senelerdir aynı yerde harika açıyorlar ama yumrular çoğaldı sıkılaştı onları ne zaman ayırmalıyım..

Semra hanım bu konuda sitede epey yazı yazıldı şu başlığı incelemenizi öneririm:http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12928
Liliumlarınızı şimdi değil Hazirandan sonra yani çiçek açıp kuruyunca ayırabilirsiniz.

EMINE1 07-03-2011 21:07

Amaryllis
nergıs
sarı lale
cıgdem
lılyum
gala
tesbıh cıcegı
ters sumbul
sumbul
renk cesıdını artırdım......................

Halil Solak 08-03-2011 20:26

Listemize bir bakın kaç kişi olmuşuz :)

hocam100
ibrahim37
Kharel
kumyaka2010
Sebahattin Sargın
hs_edirne
gulşen
Günüm
süreyya
oki_1655
Yagız
bluevlinder
Güngör Salman
thisisme
nazlı hilal
gülistann
tamaşa
bursevi
k_donmez
sarigoz
siniroluyorum
Balıkcı
çiçeksever
adrianus
botanica
ide
kntlmelek
Hhatice
bergüzar
bıcırık
nurguldk
serkan_istanbul
fikreteren
Nevzat
Lalezar78
EMINE1
Semra Nomak
sebnem34
kaptanzst

Halil Solak 08-03-2011 20:30

Yeni Arkadaşlarımız nurguldk, serkan_istanbul, fikreteren, Nevzat, Lalezar78, EMINE1, Semra Nomak.
Kardeşliğe hoş geldiniz.

uzun süredir bu bölümü ihmal etmişim en kısa sürede telafi etmek için yeni paylaşımlar yapmaya çalışacağım.

sebnem34 06-04-2011 12:36

Beni de eklermisiniz listeye acaba. Tek bir soğanlı bitkim var o da ilk filizlerini 2 gün önce verdi. 4 yapraklı şans yoncası. Soğanlar her sene çoğalıyormuş.Ama soğandan yetiştirdiğim ilk bitki beni hızlı büyümesi ile cezbetti şimdi yeni soğanlı bitkileri araştırıyorum. Üyelik için yeterli değil sanırım ama kabul ederseniz sevinirim...

KAPTANzst 06-04-2011 13:45

Selam.
Soğanlı bitkilere yumrulularda dahilmi bilmiyorum ama bende bu listeye girebilirim.
lale, Nergiz, Çiğdem, Sümbül, Ters lale. Çeşitleriyle beraber yumrulularda var.

zenfree 06-04-2011 14:43

Arisaema Candidissimum (Cobra Lily)

1 Eklenti(ler)
Bu türü çok beğendim. Kimsede var mı?

Halil Solak 06-04-2011 23:49

sn.sebnem34 ve sn.kaptanzst, hoş geldiniz aramıza

sn. kaptanzst, Soğanlı bitki deyimi halk arasında soğanlı, yumrulu, köksaplı, rizomlu bitkilerin genellemesidir.

k_donmez 22-04-2011 10:21

1 Eklenti(ler)
Sonbaharda sayılarını ve türlerini artırarak diktiğim soğanlar güzel geliştiler. Hepsi bir arada olunca da renk cümbüşü oluştu. Bölgede sümbüllerden kaynaklanan koku harika. Haziran sonunda bitkiler tamamen kuruyunca soğanları sökmeden bu alanda ne yapabileceğimi düşünüyorum. Bir fikriniz var mı?

gultar 22-04-2011 11:43

Merhaba ben de yumrulu ve soğanlı bitkilerle ilgileniyor ve yetiştiriyorum.Doğadan da topluyorum ithal olanlar da var.Latince isimlerini değil de daha çok kullanımdaki isimlerini biliyorum;dogal olarak yetişen dağlardan topladığım 3 çeşit orkidem,sahlep denen bir soganlım,yumrulu anemonlarım,kımızı zambağım,oranj salkım açan zambağım, nergislerim,altın kadehlerim, turuncu lilyum,bengi Balıkesir zambağım,mor buket şeklinde açan zambağım,akyıldız,mor çiğdem(öksüzoğlan)mor kokulu yabani sümbül,ayrıca pembe beyaz mor sümbüllerim.hepsini çok seviyor ve bahçemde yetiştiriyorum.bazılarını paylaşırım.

gultar 22-04-2011 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Semra Nomak (Mesaj 764503)

Semra hanım sıkışık duruma gelen zambaklarınızı yaprakları kuruyunca muhtemelen ağustos sonu eylül ayında topraktan çıkarıp kök fazlalarını temizleyip gazete kağılarına sararak sein ve karanlık bir yerde saklayınız.mart ayında istediğiniz aralıklarla yerlerine dikersiniz.artan olursa talibim birkaç tanesine, ben de size başka cins zambak gönderirim selamlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025