![]() |
1 Eklenti(ler)
:( :( Kesinlikle bahçe çiçeği.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
;) :d
|
1 Eklenti(ler)
Sümbülteberinin yapraklarında resimdeki gibi sorun yaşayan var mı?
|
Söylemeyi unutmuşum.Çürümüş gibi olan yer yaprağın toprakla temas ettiği yer.
|
benim kinin yaprak uçlarında sararma var ama ben onu çok sık olarak ekilmelerine ve yeterli sulanmamasına bağlıyorum. Aşırı sulamaktan kaçınıyorum çünkü babaannem çiçek açması için susuz bırakırdı çiçekleri. Ayırmayı göze alamıyorum ya ölürse diye. Benim sümbül teberlerimi geçen yaz hisar önünden -sanırım hepimiz aynı satıcıdan aldık- almıştım. soğanları da birbirine yapışık bademden küçük soğanlardı. tomurcuklanan arkadaşlar eğer fotoğraf yayınlayabilirlerse benim içinde bir fikir verir. Ben yıllar önce Erzurum'da kesme çiçek olarak sümbül teber almıiştım. Ama bendeki çiçeğin o kadar büyük bir çiçeğe dönüşebileceğini sanmıyorum. Merakla bekliyorum.
|
Merhaba arkadaşlar,
İnternette de aramama rağmen sümbülteber hakkında pek detaylı bilgi bulamadım.Bu konuda bildiğiniz bir internet adresi varsa ve yazarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
|
Sümbülteber'i olup Mart ayında diken arkadaşlarımızdan çiçeğinin resmini gönderen olmadı.
Eylül 15'e geldik.Sümbülteber'i olup çiçeklenenlerin resimlerini bekliyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Bu mesajı yazalı tam 45 gün olmuş, zaman ne çabuk geçiyor !
Bu arada Sümbülteber ' i olanlar ne yapıyor ? Bitkiler ne durumda ? Benimki havaların serinlemesine rağmen çiçek açmaya çalışırken sizlerin Sümbülteber' leri kurudumu? |
Sevgili deportivo benim sümbülteberden umudum kalmadı.
Çiçeğini sizin fotoğraflarda göreceğiz artık. Çok sevindim. Bizim için de koklayın. |
Gerçekten çok güzel görünüyor.Maşallah.
|
Benimki sizlere ömür.
|
Benimkiler de sizlere ömür.Soğanları topraktan çıkarıp mı saklayacağız?Bilgisi olan varmı acaba?
|
Benimki hayatta ama çiçek yok, herhalde soğanı büyütüyor.
http://img68.imageshack.us/img68/967...aros006id3.jpg |
Merhabalar,
Bugün bende sümbülteber soğanı aldım. Hisarönünden. Satıcı güneş alan bir yere ekmemi yazın çiçek açmaya başlayacağını, sıcakalrda bol su vermemi, Kasım sonuna kadar çiçekli olduğunu söyledi. Selamlar, |
Merhaba, her geçen gün sitenin başka bir köşesini keşfediyorum. Maalesef soğanlı bitkilere de merak saldım, gitgide bir bitki delisine dönüşeceğim galiba. Geçen yıl solan lale ve nergislerim bu yıl tekrar büyümeye başladılar. Bundan aldığım cesaretle sümbülteber ve diğer soğanlı bitkilerden de edinmeye karar verdim. Ama Trabzon'da bunu nasıl yapacağız. İçinizde yardımcı olabilecek birisi var mı ? pilotzeybek hala soğan gönderir mi acaba ? Uzun zaman olmuş :)
|
sümbülteber
[QUOTE]
Alıntı:
|
Sayın vyssera. Yerin varsa merak etme. Zamanı gelince haber veririm. Belki bende ilgini çeken birşeyler olabilir. (yani soğanlar yaz uykusuna girince)
|
Sümbülteber soğanlarını,ayırdım bugün minik olmakla beraber bolca soğan var elimde.İsteyenlere gönderebilirim.
|
Ben talip olabilirmiyim sn açelya:rolleyes:
|
Çarşamba günü,soğanları paylaştırıp kargoya verebilirim.İsteyen arkadaşlar ,adreslerini yazsınlar.
|
Soğanların bir kısmını İzmir ekibine toplantıda teslim etmek üzere ayırdım.:)Görüşmek üzere.
|
Teşekkürler Açelya.:)
|
Ben de talibim özelden bilgilerimi yolladım;)
|
Bende talip olabilirim, hala mevcut mu acaba....
|
Özelinize adres bilgilerimi yazdım sevgili Açelya. Hala mevcutsa tabii.
|
Soğanlarınızı kargoya verdim arkadaşlar, inşallah başlarına birşey gelmeden elinize ulaşır.
|
Hangi kargo ile yolluyorsun .Güvenlikçilere tembih etmem lazım
|
Bende teşekkür ederim sevgili açelya:rolleyes:inşallah sağsalim elimize ulaşır dediğin gibi,bize biraz bakımından bahsedermisin:confused:
Mesela ben balkonuma dikmeyi düşünüyorum yazın oldukça sıcak oluyor güneye baktığı için uygunmu acaba:confused:kışın mesela dışarıda kalsa bişey olurmu:confused:izmir tabi daha sıcak bizim buraya göre:cool: |
Yurtiçi kargo muhtemelen cumartesi elinize ulaşır.Bakımına gelince çok özel birşey yaptığım söylenemez.İzmir'in iklimi ile alakalı belkide,yaz kış baçede duruyorlar benimkiler.Bu yıl çicek aşmazlar çünki soğanlar küçük.Çok derine ekilmemesi gerektiğini biliyorum birde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025