agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Sümbülteber (Polianthes tuberosa) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2082.htm)

evandevan5 29-06-2018 11:04

ben bahçeye ektim bakalım çıkacak mı?

hocam100 30-06-2018 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1541912)
Uzun süredir foruma giremedim. Taşınma işlerim vardı. İki kere Gaziantep'te İki Kere İstanbul'da taşındım.. Bu sebepten baya parçalandık, hem çiçeklerim hem ben... Hocam100 den edindiğim dört adet Sümbülteberim vardı. Zamanla çoğalıp altı saksım olmuştu. Taşınırken hepsini ablama verdim. Şu an onun terasında. 13-14- saksı var. Bu sene artık benimde uygun balkonum olunca ablamın sayesinde 2 saksı sümbülteberime kavuştum... Aralarında bir tane yalın kat katmersiz vardı ve sadece ilk edindiğimde açmıştı. Yıllar sonra ne tesadüf ki katmersiz olan ablama değilde yine bana nasip oldu.. :)

Esra hanım ben de merak etmiştim çoktan görünmüyordunuz.Maşallah güzel olmuşlar.Yine görelim resimlerinizi.Siz ilklerdensiniz.İlk defa çiçeğini ve kokusunu görenlerdendiniz.

esracer 05-07-2018 22:47

Hocam100 Teşekkürler

2 Eklenti(ler)
Sayın Hocam100. Yalınkat sandığım sümbülteber, erken açtı ve katmerli çıktı. Filiz ve çiçek sapı aynı anda büyüdüler... Sizce sebebi nedir? Çiçekler on gün önceden.

hocam100 07-07-2018 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1544401)
Sayın Hocam100. Yalınkat sandığım sümbülteber, erken açtı ve katmerli çıktı. Filiz ve çiçek sapı aynı anda büyüdüler... Sizce sebebi nedir? Çiçekler on gün önceden.

iklimden bu sezon çiçeklerin kafası karıştı.

Melisa16 08-07-2018 12:23

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1543993)
İlk tomurcuğumuz göründü ;)

Tomurcuğumuz iyice belli etti kendini.

Melisa16 23-07-2018 10:41

3 Eklenti(ler)
Mutlu son ;) Hocam'a tekrar teşekkür ediyorum.

tube-rose 11-08-2018 17:49

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,

Saksıya diktiğim sümbüllerden iki tanesi yaklaşık bir buçuk aydır bu şekilde. Takılıp kaldılar. Fazla güneş aldığını düşündüm bu yüzden güneş alma sürelerini kısalttım ama şimdilik değişen bir şey göremedim.. Ne önerirsiniz ?

Batı Rüzgarı 11-08-2018 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tube-rose (Mesaj 1546528)
Merhaba arkadaşlar,

Saksıya diktiğim sümbüllerden iki tanesi yaklaşık bir buçuk aydır bu şekilde. Takılıp kaldılar. Fazla güneş aldığını düşündüm bu yüzden güneş alma sürelerini kısalttım ama şimdilik değişen bir şey göremedim.. Ne önerirsiniz ?

fazlaca güneş alması gerekiyor zaten.eve aldığınızda tomurcukların kuruma riski var. mümkün olduğunca güneş ve su verin. tam güneş alması lazım.çiçek açmaya başladığında içeri alırsınız.

tube-rose 12-08-2018 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı (Mesaj 1546532)
fazlaca güneş alması gerekiyor zaten.eve aldığınızda tomurcukların kuruma riski var. mümkün olduğunca güneş ve su verin. tam güneş alması lazım.çiçek açmaya başladığında içeri alırsınız.

Haklısınız bol güneş almalı ama çiçekler zaten öğleden sonra güneşini alıyorlardı. Bir kaç hafta önce kavurucu sıcaklar başlayınca yaprak uçları kurumaya başladı. O yüzden öğleden sonra bir kaç saat güneşte tutmaya başladım. Bugün tavsiyenize uyarak yeniden eski yerlerine koydum sıcaklıklar da düştü zaten. Başka ne yapabilirim bilmiyorum...

Mwerwe 26-06-2019 11:34

https://i.imgyukle.com/2019/06/26/kGQe56.jpg
Merhabalar ben bitkiler konusunda yeni birisiyim ve bir adet sumbulteber bitkisine sahibim. Resimde ki bu kahverengi lekeler normal midir **** oluşma sebebleri nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.

snob 24-07-2019 22:20

1 Eklenti(ler)
İki üç yıl önce Hocam 100 den almıştım bir adet soğan iki yıl açmadı.Geçen yıl bir akrabam a verdim.Bahceye dikmiş bugün gördüm fotografladim.

snob 24-07-2019 22:30

Bu bitki ile ilgili bir kaç hususa değinmek isterim.Çünkü geçmiş forum yazılarını okudum.kendi gözlemim bol güneş ışığı, büyük saksı **** bahçeye dikim bitki için kesin **** olması gerekli şeyler değil.Bu bitki suyu çok seviyor ve suya karşı çok dayanıklı ve ayrıca soğuğa ve sıcağa dayanıklı zor ölen bir bitki.Bu tespitlerimin dayanağı ve delili olan fotoğrafları ise bir kaç güne paylaşırım.

snob 31-07-2019 11:34

3 Eklenti(ler)
Mayıs ayında migrostan aldığım Asya lalaye ait bir adet soğan.İki günde bir sulama, günde 3_4 saat kadar doğrudan güneş,toprak ise ağaç ve bitki ile uğraşan bir botanikçinin kendi hazırladığı ve satış yaptığı karışım.Koku yoğun,koku karışımı ise yoğun olarak hanımeli kokusu bir miktar ise yasemin.

hmd 10-08-2019 19:43

2 Eklenti(ler)
Eklenti 697652Eklenti 697653. hocam100den aldığım ve ilk kez yetiştirdiğim sümbülteberim kokusuna bayıldım. Hocam100 çok teşekkür ediyorum

esracer 17-08-2019 22:01

Saksıda Sümbülteber yetiştirme

3 Eklenti(ler)
İlk iki resim ablamın terasından. Son resim benim balkondan. Ablamdakiler dağıttıkları hariç, çiçek açacak şekilde On beş saksı olmuşlar, birazını yeğenime vermiş. Resmen bahçe gibi olay bir koku. İyi ki, oraya buraya taşınma esnasında ablama soğanları yollamışım tabi oda iyi bakıyor. Hocam100 e de teşekkürler

hocam100 18-08-2019 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1573521)
İlk iki resim ablamın terasından. Son resim benim balkondan. Ablamdakiler dağıttıkları hariç, çiçek açacak şekilde On beş saksı olmuşlar, birazını yeğenime vermiş. Resmen bahçe gibi olay bir koku. İyi ki, oraya buraya taşınma esnasında ablama soğanları yollamışım tabi oda iyi bakıyor. Hocam100 e de teşekkürler

Adanayı sevmiş.Gerçektenharika olmuşlar

SM-C7010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

esracer 03-09-2019 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 1573561)
Adanayı sevmiş.Gerçektenharika olmuşlar

Teşekkürler ama Adana değil sayın hocam. İstanbul'da. Orayı yanlış okumuşsunuz.

hocam100 03-09-2019 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1574232)
Teşekkürler ama Adana değil sayın hocam. İstanbul'da. Orayı yanlış okumuşsunuz.

Resimleri paylaşabilir miyim

Mahmut Tebir 04-09-2019 13:58

Benim sümbülteberler 1-2 aydan beri gonca olarak duruyor. Açmıyorlar bir türlü. 11'e kadar güneşte görüyorlar. Daha ne yapmam lazım.

hocam100 04-09-2019 14:22

11 e kadar az görüyor esas akşam ve öğle gerekiyor ama bekleyin biraz daha açar

esracer 05-09-2019 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 1574233)
Resimleri paylaşabilir miyim

Taiiki Hocam paylaşın

Mwerwe 12-09-2019 22:09

https://resmim.net/f/1nFYcX.jpg

Merhabalar benim sümbülteber im şuan bu çekilse bütün çiçeklerini döküyor acaba sebebi nedir yerini şu zamana kadar hiç değiştirmedim yerini sevmiş olduğunu düşünüyorum ancak bu sorunun kaynağı nedir bana yardımcı olursanız çok sevinirim aylardır çiçeklerini ve kokusunu duymak için ugrastigum sümbülteberimin böyle olması çok üzücü

Mahmut Tebir 12-09-2019 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mwerwe (Mesaj 1574622)
Merhabalar benim sümbülteber im şuan bu çekilse bütün çiçeklerini döküyor acaba sebebi nedir yerini şu zamana kadar hiç değiştirmedim yerini sevmiş olduğunu düşünüyorum ancak bu sorunun kaynağı nedir bana yardımcı olursanız çok sevinirim aylardır çiçeklerini ve kokusunu duymak için ugrastigum sümbülteberimin böyle olması çok üzücü

Malesef benimkide çiçeklerini açmadan çiçekleri dökülmeye başladı. Sezonunun geçmesine ve fazla güneş görmemesine bağlıyorum. Neredeyse gün boyu güneş görmeliymiş.

Mwerwe 13-09-2019 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1574631)
Malesef benimkide çiçeklerini açmadan çiçekleri dökülmeye başladı. Sezonunun geçmesine ve fazla güneş görmemesine bağlıyorum. Neredeyse gün boyu güneş görmeliymiş.

Bende çiçeklerini açtıktan sonra biraz daha gölge istiyor diye duydum ama internette bilgi bulabilmek çok zor şuan için çiçeklerimin dökülmesini seyrediyorum.

selcuk_85 23-01-2020 21:55

herkese merhaba sümbülteberimin yaprakları kuruyor ve delik delik oluyor sebebi nedir? böcek yiyor olabilir mi ? balkonda duruyordu 2-3 gün önce içeri aldım.

hocam100 03-02-2020 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selcuk_85 (Mesaj 1580770)
herkese merhaba sümbülteberimin yaprakları kuruyor ve delik delik oluyor sebebi nedir? böcek yiyor olabilir mi ? balkonda duruyordu 2-3 gün önce içeri aldım.

kuruyor.

selcuk_85 03-02-2020 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 (Mesaj 1581273)
kuruyor.

hocam kuruması normal midir?

hocam100 21-02-2020 18:24

Normal dinlenmesi lazım.

esracer 14-04-2020 15:57

Sümbülteber Soğanı

2 Eklenti(ler)
Öncelikle bu yaşadığımız zor günlerin Allah'ın izniyle bir an evvel geçmesini diliyorum. Bu illet virüs hastalığından dolayı yakınlarını kaybedenlere sabır, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum... Bu karantina günlerinde, Sümbülteber soğanlarını ayırdım ve diktim. Yine bir sürü çoğalmışlar... Balkonum küçük. Yavruları sağa sola dağıttım ama arada üzülerek çöpe gidende oluyor maalesef. Köye taşınmayı düşünüyorum seneye o zaman bahçede değerlendirim diye düşünüyorum. Sümbülteber mi beni çok sevdi? Ben mi onu çok sevdim bilemiyorum ama çok fazla çoğalıyor, bereketli bir tür...

Muda 14-04-2020 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1585538)
Öncelikle bu yaşadığımız zor günlerin Allah'ın izniyle bir an evvel geçmesini diliyorum. Bu illet virüs hastalığından dolayı yakınlarını kaybedenlere sabır, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum... Bu karantina günlerinde, Sümbülteber soğanlarını ayırdım ve diktim. Yine bir sürü çoğalmışlar... Balkonum küçük. Yavruları sağa sola dağıttım ama arada üzülerek çöpe gidende oluyor maalesef. Köye taşınmayı düşünüyorum seneye o zaman bahçede değerlendirim diye düşünüyorum. Sümbülteber mi beni çok sevdi? Ben mi onu çok sevdim bilemiyorum ama çok fazla çoğalıyor, bereketli bir tür...

Sn. esracer;

Sümbülteber soğanları dediğiniz gibi oldukça çoğalan bir tür. Ancak belirli bir büyüklüğe gelmeden soğanlar çiçek açmıyor. Bende bahçeye diktiklerimden geçen yıl sadece üç tanesi çiçek açtı.

Nedense insanlarbir kısım çiçekleri kendilerinde çoğalıp bıktıkları zaman söküp çöpe atmaktalar. Çöpe atmak yerine gerekirse çiçekçilere bıraksanız çok iyi olmaz mı. Para ile dahi satsalar muhtemel çiçek seven bir kişi alacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025