agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/191.htm)

aysemelike 11-09-2008 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilyas2 (Mesaj 266021)
Arkadaşım şu sözü o kadar çok kişiden duydum ki( Tabi hepsi türktü)... Bu söze inanmıyorum ben türkiyeden başka bir kimsenin bu konudan bahsettiğini duymadım.. doğrulaması olmamıştır yalnızca bizim hüsnü kuruntumuz bu mesele..

Sayın İlyas2,

Size internet üzerinden kaynak göstermiş arkadaşlar ama ben size bir türkçe birde ingilizce yazılı kaynak vermek istiyorum.

The Tulip , Anna Pavarod
Güller,karanfiller, laleler ve sümbüller Dr. Gürkan Ceylan

Bu konuda emin olun kuşku yok...

Selamlarımla

aysemelike 11-09-2008 15:35

Arkadaşlar, soğanlı bitki meraklıları,

İstanbula taşındım. Uzun süredir siteye giremiyordum(vakitsizlikten, taşınma iş değişikliği telaşından). Şimdi buralardayım. Özlemişim.

Bu arada sevgili bahçemi geride bıraktım, tabii lale bahçemi de ama ne yapalım kısmet böyle imiş.

Selamlarımla....:)
Melike

oceanheart 11-09-2008 16:13

kağıt çiçeği

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nihal (Mesaj 279396)
Havalar soğuyunca neden olmasın.Siz istediğiniz zaman adresinizi özelime yazın.Ordan haberleşiriz.Eğer sizde fotoğraf koyabilirseniz güzel olur;)

Nihal Hanım,
Kusura bakmayın gönderdiğiniz cevabı yeni farkettim ve çok sevindim hemen bendeki kağıt çiçeğinin resmini de ekliyorum.
Havalar soğuyana kadar bol sabırlar dilerim artık size de bana da:)

Nihal 11-09-2008 19:39

Çok güzelmiş gerçekten oceanheart.Sabırsızlıkla bekliyorum ;)

Kharel 12-09-2008 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike (Mesaj 284591)
Arkadaşlar, soğanlı bitki meraklıları,

İstanbula taşındım. Uzun süredir siteye giremiyordum(vakitsizlikten, taşınma iş değişikliği telaşından). Şimdi buralardayım. Özlemişim.

Bu arada sevgili bahçemi geride bıraktım, tabii lale bahçemi de ama ne yapalım kısmet böyle imiş.

Selamlarımla....:)
Melike

Yeni eviniz hayırlı olsun.
Soğanları getirseydiniz keşke:D

keçi boynuzu 13-09-2008 08:43

Dağıttığım bitki clivia'ymış

1.Ben
2.Mermaid(kargo)
3.Nisan0671(elden)
4.Arzu Kasapoğlu(kargo)
5.Snoopy(kargo)

son üç

eylems 13-09-2008 09:17

1.Ben
2.Mermaid(kargo)
3.Nisan0671(elden)
4.Arzu Kasapoğlu(kargo)
5.Snoopy(kargo)
6.Eylems (elden veya kargo)

bitkiseli 13-09-2008 09:41

1.Ben
2.Mermaid(kargo)
3.Nisan0671(elden)
4.Arzu Kasapoğlu(kargo)
5.Snoopy(kargo)
6.Eylems (elden veya kargo)
7.Bitkiseli (kargo)

keçi boynuzu 13-09-2008 10:00

O çok sevindim beni işten kurtarmışsınız .Eylems elden alın.Son bir tane kaldı

Arzu Kasapoğlu 13-09-2008 12:20

1 Eklenti(ler)
Benim kağıt çiçeğimi kırmızı sanıyordum, mor açtı :)

dican 13-09-2008 12:51

Merhaba arkadaşlar
Geçen sene alıp saksıya diktiğim zambak soğanlarım kışı toprakta geçirdiler bu sene de yeşerdiler ama çiçek vermediler bir türlü. Kocaman yeşil yaprakları oldu ama çiçek yok. Özel bir gübre kullanmadım normal çiçekli bitkilerime verdiğim gübrelerden ekledim 1-2 kere ama hiçbir şey yok. Nerde yanlış yapmış olabilirim? Çok mu suladım, saksısını büyütsemiydim vs.? Yoksa bu sene açmamaları normal mi? Ayrıca bu sene gladiolus da diktim ama onlar da sadece yeşil yaprak oldu çiçek oluşmadı bir türlü. Ne oluyor bu sene bahçeme :(
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim

keçi boynuzu 13-09-2008 17:51

clivia bitti son soğanı Merih elden almak üzere istedi

fatmadundar 14-09-2008 20:24

Sayın Oceanheart,
Kağıt çiçeğiniz çok güzel. Ben bunu internette görüyor, çok beğeniyordum. Ama şimdiye kadar hiç bir yerde rastlamadım. Çok arsız diyorsunuz. Ben de alabilir miyim?

Cohn 16-09-2008 12:30

Hepinize merhaba,
Umarim dogru basliginin altinda yaziyorum - ben zengifil ve zerdecal yetistimeye calisiyorum hobi olarak.
Acaba formumda kimse Turkiye'de yetistirmeye basardi mi?
Bir kac kere denedim - bitki cok buyuk ve guzel buyuyor fakat iyi buyuk rhizome vermiyor.

eger sizin bir deneymiz varsa chat yapmak isterdim
saygilarimla
john

keçi boynuzu 16-09-2008 12:42

İlgili bitkiler hakkında bilgim yok.Adından anladığım yabancı asıllısın.Çiğdem bulursan es geçme derim soğanı şifalı çok güzel bir bitkidir.Sadece Anadoluda yaşıyor diye biliyorum

aysemelike 17-09-2008 16:40

Sayın cohn,

ben zencefili hem saksıda hemde toprak da yetiştirdim. Toprak daki daha iyi gelişti. Fazla su vememelisiniz. tercihan iyi geçirgen yerde ve suyu az alan bir yerde ekili olmalılar.

Bir de ilk yıl çok gelişmelerini beklemeyin.

Selamlarımla.
melike

Ludisa Excellence 17-09-2008 19:12

Sn. Melike Hanım;

Zencefili İstanbul'da mı yetiştirdiniz ?
Bu süre içinde çiçek açtı mı ?
Yetiştirdim derken sadece rizom mu ürettiniz ?

Teşekkürler.

Cohn 18-09-2008 06:35

Merhaba Melike Hnm
Ben Sn. Ludisanın aynı soru sorucaktım. Istanbulda mı yetıstırdınız?
seneler once istanbulda yetistirmeye calsitim - cok buyuk yapraklari verdi ama sadece kucucuk yeni bir rizom - 8 ay ilk rizom parcasi ektikdan sonra.
Acaba ne kadar gubre vermek lazim?

Bildigim kardarila cicek pek acmaz ve cicek bu tur (yani Zingiber officanilis) pek guzel degil. Benim icin onemli degil zaten- sadece rizom yemek icin kullanmak istiyorum.

Siz surekli ayni rizom toprakta birakiyormusunuz ve parca parca rizom koparip kullaniyormusunuz acaba yoksa sezon sonunda butun rizom cikarap ve sonra yeniden mi ekiyormusunuz?

her neyse, bu cok heycan verici bir sonuc Melike hnm - ben 5 senedir Uzak doguda yasadim ve sanki zengifilsiz yasiyamam :-)
Istanbulda Supermarketlerde zengifil bulmak mumkun artik ama ben Datcada oturyorum artik - orada yok tabii.

tessekurler

John

aysemelike 19-09-2008 20:26

sevgili zencefilciler :)

bugün küçük bir araştırma yaptım, sizin ve benim verilerimi de göz önüne alınca çıkan sonuç şu:

özetle:
zencefil büyüme döneminde (yapraklanırken vs..) sulanacak,
sonra suyu azaltılacak,
kışın kesinlikle su almayan kuru toprakda bırakılacak....
kuru,sıcak iklimi seviyor...

artık gerisi size kalmış...
selamlarımla....

Ludisa Excellence 19-09-2008 20:47

Yok, Melike Hanım!
Yanlış anlamayın.Ben öyle bir sonuç istememiştim... :(
Alıntı:

ben zencefili hem saksıda hemde toprak da yetiştirdim. Toprak daki daha iyi gelişti.
Alıntı:

Bir de ilk yıl çok gelişmelerini beklemeyin.
Deyince bende el elden üstündür,
belki Melike Hanım çiçeklendirmiştir demiştim ama... ;)
Sanırsam ''zencefil'' formundaki arkadaşların denemelerinden farklı değil,
sizin uygulamalarınız. :confused: :)

Teşekkürler.

aysemelike 22-09-2008 11:46

Birşeyi yanlış anlamamıştım ama şimdi anlayamadım?
Her neyse sorun değil.
Benimkiler tektük çiçek açtı, ama biraz gölgede idiler. Okuduğum kaynak der ki: güneşli yerde olurlar ve gelişme döneminde iyi sulanırlarsa, suyu kesildiğinde bolca çiçeklenebilirler.
Selamlarımla...

Cohn 22-09-2008 18:12

Sn Melike Hnm
bu gercekten cok ılgınc - benim okudugum kaynaklarim gore cicegi pek acmaz
mesela:
http://www.floridata.com/ref/Z/zing_off.cfm

sizin bahsettiniz ve yetistidiginiz tur mutfak'ta kullanilan zencefil mi acaba? (cunku bir cok GINGERS var tabii

tessekurler
John

Kharel 22-09-2008 18:28

Selamlar
Yeni bir başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum.
Soğanlı bitkileri topraktan sökerken nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl muhafaza etmeliyiz? Doğadan endemik türleri almak istediğimizde bunu ne şekilde yapmalıyız?

aysemelike 23-09-2008 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cohn (Mesaj 289840)
Sn Melike Hnm
bu gercekten cok ılgınc - benim okudugum kaynaklarim gore cicegi pek acmaz
mesela:
http://www.floridata.com/ref/Z/zing_off.cfm

sizin bahsettiniz ve yetistidiginiz tur mutfak'ta kullanilan zencefil mi acaba? (cunku bir cok GINGERS var tabii

tessekurler
John

Bu konuda çok haklısınız. Zencefilin (ginger) hindistandan,afrikaya,güney amerikaya kadar uzanan çok çeşitli türleri var. Benim yetiştirdiğim de mutfak da kullanılandan, çiçeklenebilmesi oratamına çok bağlı ve anladığım kadarı ile hasadı fazla olduğu için çiçeği az. Bildiğiniz gibi soğanlı-yumrulu bitkilerde çiçek yumruyu güçsüz kılıyor...

imgelem 23-09-2008 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulorkn (Mesaj 290316)
sizlerle yeni bir sağonalı bitki getirdiğim için mutluyum. konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgili Gülorkn;
Eğer linki vermezseniz benim gibi bir sürü arkadaş ,ne demek istedi acaba diye düşünüp durur...
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10396

susam 02-10-2008 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emel Yılmaz (Mesaj 268020)
Arkadaşlar aldığım çiçeğin adı frezya imiş beyazı. Ne zaman dikmem lazım soğanlarını. Bana bu konuda bilgi verirmisiniz.

Emel. Bende frezya soğanları aldım. Yaklaşık 2 hafta önce diktim. Şimdiden 2 cm filizlendi. Henüz geç kalmış sayılmazsın. Bu günlerde dikmelisin. İlk baharda çiçeklenmeleri gerekiyormuş. Umarım ikimizin frezyaları da şahane çiçekler açar.;)

susam 02-10-2008 14:52

[QUOTE=fdikbas;272019]Merhaba arkadaşlar,
Soğanlı bitkiler için saksıda kullanıma yönelik olarak hazırlanmış torf bulmak mümkün müdür acaba. Yaklaşık 60 saksım var. 300-400 lt. almam gerekecek sanırım. Hem fiyat olarak uygun hem de kaliteli bir torf önerebilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Hepinize bol çiçekli günler dilerim.[/QUOTE
Selam. Denizli forumda koçtaş mağzası olması lazım. Orada bu sıralar çok kaliteli torf satılıyor. Fiyatları da çok uygun. Ben trabzondaki koçtaş tan aldım. Çok memnunum. Büyük çuvalları 10.50 YTL den satılıyor. Sanırım daha iyisini bulamazsın. Bende bu torflara dünyanın soğanını diktim. Mutlaka oraya uğra

susam 02-10-2008 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 284633)
Nihal Hanım,
Kusura bakmayın gönderdiğiniz cevabı yeni farkettim ve çok sevindim hemen bendeki kağıt çiçeğinin resmini de ekliyorum.
Havalar soğuyana kadar bol sabırlar dilerim artık size de bana da:)

Merhaba. Ben bu çiçeğe bayıldım. Gerçi bayılmadığım bir çiçek türü varmı ki...:D Taaa İzmir"den buralara göndermeniz mümkün değildir herhalde değilmi?
Keşke mümkün olsaydı.

susam 05-10-2008 01:07

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar. Daha önce bahsettiğim erken filizlenen frezyalarım vardı ya... İşte onların fotoğrafları. Bu kadar erken filizlenmesi normalmi? Yapmam gereken herhangi bir şey varmı? Bir bilen varsa lütfen bildiğini söylesin.

Günüm 05-10-2008 08:28

Çok normal sevgili hatcce. Sağlıklı soğanlar dikmişsiniz. Ancak çiçek vermesi için daha epeyi zamana ihtiyaçları var.
Elinize sağlık. Güle güle büyütün.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025