![]() |
Sn. Lilium, teşekkür ederim. Sapıyla birlikte mi gömeceğim?
|
Sapıyla birlikte gömüleçek, zambak bitkisi aynı bir çocuk gibi düşünün, hem anne sütü hem mama, saptan anne sütü topraktan mama
|
Acaba bu teknik başka soğanlı bitkiler için de mümkün mü?
|
Alıntı:
|
Hollandalı din adamlarının, yanılmıyorsam lale devri zamanında yanlarında laleler ile hollandaya döndükleri bir gerçek.
|
Alıntı:
Bu lilium için üretim şeklinden biridir. Örneğin lilium candidumun üç değişik üretim şekli vardır. |
Sn lilium, renkli zambaklarda da oluyormu bu üretim şekli bilginiz var mı?
|
Alıntı:
Bildiğim ikiyüz çeşidi var hangisini soruyorsunuz, sanırım bu üretim şekli sadece lilium candidumda. |
Örneğin bu, yaprak ve sap yapısı hemen hemen aynı http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=19525&c=608
|
Sayın lalezar78;
Bundanda üretebilirsin, toğumundan üretebilirsen daha çok üretirsin. |
2 Eklenti(ler)
İşte yavru soğanlar Sn.Lilium, bunları dediğiniz gibi gömdüm. Bunlar da yenileri.
|
Alıntı:
|
Sevgili lilium,
Gömdüğümüz soğanları sadece saksının üstü kuruyunca sulayacaktık ya. Havalar sıcak olduğundan hergün kuru oluyor saksının üstü. Şimdi ben kaç günde bir su vereceğimi şaşırdım. Hergün versem yumru çürür heralde. |
Alıntı:
Ya arkadaşlar benim yazdıklarım yanlışmı anlaşılıyor, Soğanlarınızı ekin, ektikten sonra sulayın, saksıda olanlar on günde bir veya saksının kuruduğu zaman, hafif bir su veriniz, yani çok az hafif nemlendiriniz. |
Sorumu geri aldım. Teşekkür ederim
|
Hatırlatma
Alıntı:
Sayın AyşeMelike Eylül ayına gelmek üzere olduğumuzu hatırlatmak istedim. Saygılarımla |
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum. Ben ilk baharda bizim yörede sümbül tabağı denen bir çiçek aldım. Yaz başında soğanlarını olduğu yerden çıkarıp gazete kağıdına sarıp kaldırdım. Acaba o soğanlarıda şu anda dikmem uygun olurmu.:):)
|
Alıntı:
http://www.holland.nl/uk/holland/sig...s-history.html |
Arkadaşlar aldığım çiçeğin adı frezya imiş beyazı. Ne zaman dikmem lazım soğanlarını. Bana bu konuda bilgi verirmisiniz.
|
Baharda dikebilirsin.
|
2 Eklenti(ler)
Kağıt çiçeğimin 11 tane sürgüsünden 8ini saksıyı yere düşürerek kırmama rağmen bana inat çiçeklerini açtı.Hemde kırılan yerden tekrar büyüdüler.;)
|
Merhaba arkadaşlar,
Soğanlı bitkiler için saksıda kullanıma yönelik olarak hazırlanmış torf bulmak mümkün müdür acaba. Yaklaşık 60 saksım var. 300-400 lt. almam gerekecek sanırım. Hem fiyat olarak uygun hem de kaliteli bir torf önerebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Hepinize bol çiçekli günler dilerim. |
Sevgili Nihal, kağıt çiçeği soğanlı mı acaba ?
|
Evet soğanlı.Uzunca bir soğanlı kök var.Her ne kadar insanın aklına soğan deyince yuvarlak,bildiğimiz soğan gibi bir oluşum gelsede...Kağıt çiçeği her sene baharda yeniden yeşerip görevi bitince kayboluyor.Ertesi yıl tekrardan kaldığı yerden devam;)
|
1 Eklenti(ler)
Bir kaç ay önce l bu çiçekten dal alıp dikmiştim. Soğanlı bir bitki olduğunu bilmiyordum.
Benimki kırmızı herhalde, henüz çiçek açmadı. |
Ben de dalından büyüdüğünü bilmiyordum.Tomurcuklar çıkmaya başlamış.Bundan sonra çıkan her yaprağın üstünden bir çiçek açacaktır.
|
Alıntı:
Merhaba Emel Hanım , internet üzerinden lale alacağınız web sitesi adresi www.erciyestohum.com birçok çeşit lale soğanları var stoklarında. |
Merhaba Nihal hanım,
Gerçekten mor çiçekli kağıt çiçeğiniz çok güzelmiş.Bende kırmızısı var çok ta arsızlar eğer mümkünse havalar soğuyunca sürgünlerinden almak isterim.Karşılığında size tohum, rizom **** sürgün olarak çok bol seçenek sunabilirim. |
Havalar soğuyunca neden olmasın.Siz istediğiniz zaman adresinizi özelime yazın.Ordan haberleşiriz.Eğer sizde fotoğraf koyabilirseniz güzel olur;)
|
Galeriye eklediğim tek fotoğraftaki bitki ekim sonu kasım başına kadar yeni sahiplerini arayacaktır.Elden alınması tercih sebebidir.Toplam sekiz kök olup
1.Ben 2.Mermaid (kargo listesi) 3.Nisan0671(elden) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025