![]() |
2 Eklenti(ler)
ne kadar guzel cıceklenmıs , herkesın elıne saglık , bende canna yetıstırıyorum ama tohum olusmuyor , bu sebebden seneye yumrudan ayırmak ıstıyorum , tohum olusmaması normal mı ?
|
Tohum
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafta işaretlediğim yerler tohum keseleri olgunlaştıktan sonra kuruyacaklardır. Tohumlar çok küçük ve siyahlar. Tohumlardan elde edeceğiniz bitki ortamda bir kaç renkli bitkinin olması sebebi ile hangire renk olduğu belirsiz olacaktır. Saygılar
Eklenti 250271 |
sayın metetrn yardımız ıcın cok tesekkur ederım , takıp edıp tohumları toplamaya calısıcam
|
Geçen gün Migros' tan Zambak soğanları almıştım. Dün yeniden gittiğimde çiçek standını ve soğanları dışarı çıkarmışlardı. Soğan paketleri yağmurdan etkileniyordu az da olsa. görevlileri uyardım ama ne işe yarayacak aslında. Paketlere arsızca bakınıyordum yine ve Kana soğanı da olduğunu gördüm. Dayanamayıp aldım bir paket. Eve geldiğimde pakete bakınırken soğanların filesine eklenen firma kartonunda küf gibi bişey gördüm. Islanan kağıtlarda oluşana benzer. Rizomu filenin dışından açmadan incelemeye çalışıyorum, küfü andıran görüntüler var onda da. Yumuşama hissetmedim ama. Bu durum normal midir? Yoksa hastalıklı bir rizom mu aldım ben? Geçen sene dahlia rizomları da almıştım yine Asya Lale markalı ama o paketlerde bu tarz birşey görmemiştim. Bunları dikip hevesle bekledikten sonra hasta veya ölü bitkilerle karşılaşırsam çok üzülürüm. Bir de ben saksıya ekeceğim mecburen. 20 cm en, 20 cm boyunda çok büyük olmayan bir saksıyı düşünüyorum. Küçük derseniz daha büyük olana dikeyim. Şimdiden teşekkür ederim yanıtınız için. Soğanlı bitkilerime Kanayı da eklemek nasip olur umarım. Bahçelerde gördükçe beğenir heves ederdim.
|
Başlığı okudum ama bilgi göremedim.. Tohumdan yetişince kaç yıl sonra çiçek açıyor?
|
3 Eklenti(ler)
Kaç haftadır aldığım kana yumrusunu dikemedim. Bugün bir gaz işe giriştim. Yumruyu elime aldığımda baktım göz vermiş. Hemen diktim. Hevesle bekliyeceğim açmasını.
Eklenti 285250 Daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi üzerinde toz gibi bir şeyler var. kurumuş toprak mı yoksa hastalık oluşumu mu emin olamadım. Yumruyu da ektim ilaçlama filan yapamadan. Ev yapımı ilaçlardan oksijenli suyla sulasam acaba işe yarar mı? Eklenti 285251 Saksı çok büyük değil. Gelişene kadar bu sene idare eder herhalde. İlerde daha büyük saksıya veya bahçeye alabilirim. Eklenti 285252 |
[QUOTE=Kedi Tırnağı;951311]
Saksı çok büyük değil. Gelişene kadar bu sene idare eder herhalde. İlerde daha büyük saksıya veya bahçeye alabilirim. /QUOTE] Bu sene iyi bir bakımla o saksıyı doldurup dışa doğru esnetecektir. Seneye ayırmanız gerekir. |
Bahçeye ekince veya köklü diktiniz diyelim, çok yayılma yaptığını söyleyebilirim. Bende de sarı çiçeklenen ve turuncu çiçeklenen tropicanna çeşidinden mevcut. Her zamanki gibi salyangoz sorunum bu bitki için de mevcut. Salyangoz yemi serpmekten başka çaresi de yok. Tropicanna gölgede olursa yerini sever diye bir duyum aldım ama benimkiler güneş alıyor, bir sorun yok. Bu konuda fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.
|
Bu sene çiçeklerini görür müyüm acaba? Dikim için geç mi kaldım?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
Maalesef yok :)
|
Bu yıl epey kişi kannalarını kaybetti.Soğukların şiddetli oluşu yüzünden çoğu dondu.
|
Alıntı:
|
Büyük bir ihimal donmuştur ama biraz daha bekleyin 1 ay daha filizlenmezse kazıp bakın derim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
soz verdiyim gibi resimleri yukluyorum/bu arada ben sari olanini dahha cok seviyorum......;)
|
bu arada kirmizilar tesbih ciceyi sadece yapraklari benziyor
|
Kana (canna)
1 Eklenti(ler)
Kana bitkisi iri ve dokaratif yapraklarıyla çok şık bir bahçe bitkisi olup, kananın çiçekleri yaz başında açar. Büyük yaprakları ilkbahardan sonbahar sonuna kadar bulunduğu yere egzotik ve tropik bir güzellik kazandırır.
Bahçenize tropikal bir görünüm kazandıracak dev yapraklı süs bitkisi istiyorsanız kanalar mükemmeldir.Yapraklarıyla da çiçekleriyle de oldukça güzeldir. Hatta kanaya bahçe difenbahyası bile diyebilirsiniz. Benzer bir dekoratifliği var. Resim Canna indica olup, düz yeşil yapraklıdır. |
Canna (Tesbih çiçeğinin) soğanları bahause v.b de ne zaman satışa sunuluyor ? bilen varmı aceba ve hangi ayda toprağa dikmemiz gerekiyor ? bilen ardaşlar cevaplayabilirlerse memnun olurum.
|
Alıntı:
Mart ayında yazlık soğanlar ve yumrular gelir. Mart sonu gibi dikmeniz gerekir. Ankara için güney cephede ve duvar diplerine yakın bir alan seçmelisiniz. Diğer cephelerde olmuyor. Kendi tecrübemi aktarıyorum. |
tohumları ne zaman dikmek gerekir?
|
Alıntı:
|
Şifalı bitki olan Kanna'yı ararken bahçelerde gördüğüm şahane bir çiçeği de tanımış oldum sayenizde, teşekkürler =)
Canna bitkisi ile Kanna (Sceletium tortuosum) bitkisi farklıdır. Canna, bu başlıkta bahsedilen süs bitkisi. Kanna olarak bilinen Sceletium tortuosum ise medikal faydaları olan bir sukkulent türüdür. Ülkemizde çok yaygın kullanımı olmadığından Kanna deyince akla ilk Canna çiçeği geliyor. |
3 Eklenti(ler)
Kanalarımın geçen yılki halleri.İnşallah bu yıl da güzel açarlar.
Eklenti 381020 Eklenti 381021 Eklenti 381022 |
Cuma günü Bauhauseden tesbih çiçeği rizomları aldım fakat c.tesi kar yağdı, pazar günüde heryer çamur içindeydi, ben de rizomları dikemedim, rizomlar biraz çillenmişti. Tesbih çiçeği ilk defa dikeceğim, güneşli bir yere dikileceğini sayın k dönmez yazmıştı sağ olsun. Benim sorum çamur olsada rizomu toprağa dikebilirmiyim veya toprağın biraz kurumasını beklemelimiyim.
|
Alıntı:
|
Sayın k donmez, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, zaman kaybetmeden güney cephede güneşli bir yere tesbih çiçeği rizomlarını dikeyim ozaman.
|
Hafta sonu 3 ayrı renk olarak aldığım canna (tesbih çiçeği) rizomlarını toprakla buluşturdum. Bol güneş alan bir yere diktim, İnşaallah güzel yapraklarını ve çiçeklerini de görmek nasip olur.
|
çok beğendim ya bende almalıyım mutlaka.tekzende görmüştüm bilmediğim için almamıştım hemen iş çıkışı koşup alıyoruuummmmmm
|
Selamlar , eklediğiniz fotoğraflar yüzünden , 2006 yazında tutkulu şekilde kırmızısını yetiştirdiğim , hatta bu siteye üye olurken nick olarak ismini seçtiğim,eski sevdam olan bu çiçeği, yeniden bahçemde yetiştirme kararı almama neden oldunuz , bugün turuncu sarı ve şeftali rengi alacalısını aldım, bakalım yeniden yer alsın bahçemizde.....
|
Canna (Tesbih çiçeği) soğanlarını toprağa dikeli aşağı yukarı 25 gün oldu, dün diktiğim yerleri iyice kontrol ettim, toprak yüzeyine çıkan küçük bir yeşillik bile göremedim, cannalar toprağa dikildikten kaç gün sonra toprak yüzeyine çıkıyor aceba, canna yetiştiren arkadaşlarım bilgi verirlerse sevinirim.
|
Alıntı:
Önceki yılların yumruları güneye bakan sıcak duvar dibinde çabuk gelişiyor. Bende boyu bir karışı geçen de var. Bugün topraktan çıkmayı başaran da var. :rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
tohumdan yetişir mi
|
Sayın k donmez benim cannalar hala toprak yüzeyine çıkmadılar, haftada 1 gün az şekilde suluyorum, sulamayı yanlış mı yapıyorum aceba ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025