![]() |
1 Eklenti(ler)
Belledonnanın soğanının resmi yüklüyorum.
|
Koyu arkaplanda enfes goruntusu var cicegin..Bir de guzel kokusu varmis..
Alıntı:
|
Hocam,bu Eminonudeki cicek pazarindan mi acaba?
Alıntı:
|
Malesef bu Hollanda'dan.
|
Şimdi amarilis bellodonnalarınızın saksılarını değiştirip tam ekme zamanı saksısının çok büyük olasına gerek yok bir şey keşfettim ki saksı çok büyük sie soğanları küçük oluyor küçük ise spğanı irileşiyor.
|
Sn. Hocam100'den gelen soğanı geçen ay bahçeye dikmiştim. Kuru olan uçta, bir haftadır hareket var, uzamaya başladı.
|
Havalar ısındıkça hareket başlar filizlenir.
|
Şu anlarda amarilisiniz artık açmaya başlayacaktır.Resimlerinizi bekliyorum.İlk çiçek açan Cemo hanımınki oldu.
|
Benim belladonada yemyeşil sağlıklı yapraklar var ama tomurcuk belirtisi bile yok.
|
Yapraklarının yeşili bile mutlu ediyor insanı ,Vildan hanım. ilk acan, hala devam ediyor acmaya, ikincisini bekliyorum. 12 çiçek actı birinde. Darısı diğerine ve size:)
|
Bir ay önce yaprakları güzeldi, ümidim vardı, salyangoz sapın dibinden yemiş. Tekrar sürgün verir mi bilmiyorum.
|
Büyük bir ihtimalle verir Sn.Kiraz ama bu yıl çiçekleneceğini sanmıyorum.Yaz başın da benim trompetler hızla bozulmaya başlamışlardı ,hiç umudum olmasa da saksıya geçirmiş
yapraklarını kesmiştim.Hızla kendini topladı , bu yıl çiçek beklemiyorum ama sağlıklılar. |
1 Eklenti(ler)
Ben geçen yıl ektim bu yıl çiçek bekliyorum, yaprakları da bayağı güzel. Ama çiçek açacağı zaman yaprakları soluyormuş diye biliyorum.Bakalım ne olacak...
Alıntı:
|
İstanbulun havasında yaprağını soldurmaz .Çiçeğiniz büyük bir ihtimal çiçek verecek .Çiçek sapını yandan çıkarır.Eylül sonuna doğru açacaktır.
|
Bendekiler de açmaya başladı arkadaşlar.
|
Pembe trompetleriniz artık yapraklarını sarartmaya başlayacak.Yakında yanlarında yavru veren varsa 2ay sonra onları atırıp ekebilirisniz.Saksıda iseler uykuya geçirme zamanı gelmiştir.
|
geçen yıl büyük bir saksıya ektiğim , pembe trompetlerin yaprakları sararınca bende acaba suyunu fazla verdim ,ondanmı diye soğanları söktüm ancak ilk ektiğimde iri olan soğanlar şimdi daha ufak çürümemiş tekrar ektim ,kışın sulama yapılabilirmi .
|
Yiğit bey toprağınızı değiştirip ekin hazır toprak almanızı öneririm.Arada da az miktarda soğanlı bitki gübresi verin.Artık sulamayın uykuya geçsin.
|
Benimkiler bahcede dikili. Kışı dışarıda gecirecek sorun olur mu.
|
Sevgili cemo, ben de saksıdan bahçeye toprağa aldım. Kış için de hiç üşenmeden onlara balonlu naylondan elbiseler diktim ve iyice korumaya aldım. Ama geçtiğimiz kış çok sert geçti ya hepsi donmuştu.
Çok da üzüldüm, saksıdaki halleri o kadar güzeldi ki. |
Salyangozlardan yaprak veremeyen pembe trompetim, son iki haftadır çok güzel yapraklandı, artık yapraklar irileşti diye salyangoz da yemiyor. Kış geliyor ama bakalım ne yapacak? Doğrudan toprağa dikmiştim.
|
Hemen saksıya alıp koruyayım. Donarsa çok üzülürüm.
Çok teşekkürler, sevgili Güler. |
sayın hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim .
|
Bahçemdeki pembe trompetlerin yaprağını don çarptı.Geçen sene de böyle olmuştu.Yine tekrardan ilkbaharda çıkacaktır.
|
Alıntı:
|
Bu yıl da açmadı Hocam. Canlı yemyeşil yaprakları var, ama çiçek açmadı. Seneye inşallah.
|
Alıntı:
Anamın eğirdiği kaba yün kazak ile üşümezdim, ama çarşıdan aldığımız güzel, yakışıklı orlon (sentetik) kazaklarla üşürdüm çocukluğumda! |
Saksıya dikip, dışarıda kapı önüne koydum. Kazak giydirmeme gerek olmaz sanırım. kar almayacak yerde duruyor Kgursan hocam. Ama ben yinede saman koyayım, tedbir acısından.
|
Bence bahçede de olsa üzerine saman, yaprak dökerek koruma önlemi alın.
|
Arkadaşlar internette gezerken böyle bir resim buldum.Paylaşayım.
http://www.flickr.com/photos/xeranth...n/photostream/ http://www.flickr.com/search/?ss=2&w...ladonna&m=text |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025