agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Pembe trompetler (Amaryllis belladonna) (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/16487.htm)

kana06 12-05-2013 22:20

Selamlar , amaryllis soğanlarını ya da saksıda çiçeğini ya da tohumlarını satan birileri yok mu ya da duyduğunuz bildiğiniz bir site - bahçe market - yapı market var mı ? Lütfen yardımcı olun...

nurcanaybay 13-05-2013 08:16

Soğan, Yumru, Rizom Satış - agaclar.net

Bu bölüme bakmışmıydınız ....

hocam100 15-05-2013 23:00

Bu yıl firmalar amarilis soğanı az ithal ettiler. Seneye bol olur.

tolgahan83 05-10-2013 10:28

Arkadaşlar belladonnaları açan yok mu?Hocam benimkiler bu senede açmadı.

cemo 05-10-2013 11:17

2 Eklenti(ler)
Açtı açtıııı:)

Benim 2. çiçek sapıda açtı, yağmurdan hırpalandı ama:(

tolgahan83 06-10-2013 13:11

Çok güzeller ellerinize sağlık.Ben iki senedir açtıramadım.

cemo 06-10-2013 13:14

3 yıldır devamlı açıyor. Benimki bahcede dikili. Kumlu ve odun küllü toprağı. Tabii yanmış koyun gübresi de var.

İnşallah açar sizdekide.

nihat.k 06-12-2013 00:01

2 Eklenti(ler)
Daha önce yine Eminönü den aldıklarımdan. Kasımda yapraklanmaya başlayıp 3 -4 ay yapraklı kalıyor. Sonra ağustos ayında yapraklar tamamen kuru iken çiçek sapı çıkarıyor.

kızılcabulut 06-12-2013 06:47

sayın nihat.K pembe trompeti eminönünde hangi dükkanda bulabilirim acaba teşekkürler

turkanatalay 06-12-2013 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k (Mesaj 1226999)
Kırmızısı nadirdir. Yurtdışında 30- 40 $ fiyata satıldığı dönemler oluyor.
Pembesi şu sıralar Eminönü de satılıyor. 5 liradan birkaç tane aldım.

Kırmızı zambak diye soruşturduğunuzda Egenin bir çok yerinde bulursunuz aslında kırmızıyı. Malum, bir çok insan amarylliss diye değil zambak diye biliyor. :) Neyse ben en iyisi Aydında tanıdık bahçelere göz atayım artık.Bu siteyi görene kadar ben de zambak diyebiliyordum aslına bakarsanız. Hatta annemde de vardı ama öldü sanırım saksının içinde.
Bu arada düzeltme yapıyorum. Anneme sordum telefon açıp. Komşumuzda varmış kırmızısı. Kendimi şanslı sayayım değil mi?

Bir de soru sorayım,soğanları ne zaman ayırmalıyım? Şu mevsim ayırsam olur mu?

nihat.k 07-12-2013 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kızılcabulut (Mesaj 1227030)
sayın nihat.K pembe trompeti eminönünde hangi dükkanda bulabilirim acaba teşekkürler

Çarşının sonunda açıkta satan bir satıcı var. Birde sol yandan gidilen bir kısım var. Arka taraf. Orada ortalarda bir dükkanda da bulunuyor ve bu dükkandakiler daha iri olduklarından tercih edillebilir. Tabi bu birkaç hafta önceydi. Tahminim hala vardır.

nihat.k 07-12-2013 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1227193)
Kırmızı zambak diye soruşturduğunuzda Egenin bir çok yerinde bulursunuz aslında kırmızıyı. Malum, bir çok insan amarylliss diye değil zambak diye biliyor. :) Neyse ben en iyisi Aydında tanıdık bahçelere göz atayım artık.Bu siteyi görene kadar ben de zambak diyebiliyordum aslına bakarsanız. Hatta annemde de vardı ama öldü sanırım saksının içinde.
Bu arada düzeltme yapıyorum. Anneme sordum telefon açıp. Komşumuzda varmış kırmızısı. Kendimi şanslı sayayım değil mi?

Bir de soru sorayım,soğanları ne zaman ayırmalıyım? Şu mevsim ayırsam olur mu?

Tahminim belladonna değildir. Bu çiçek hippeastrum ile karıştırılıyor. Hippeastrumun kırmızısı çok yaygındır. Dediğim gibi bu sitedeki amaryllis forumda işlenen çiçek asıl olarak hippeastrumdur. 41. sayfada kırmızı hippeastrum resmi bulunuyor. Bu forumun bir önceki sayfasında ise benim koyduğum amaryllis belladonna kırmızı renk resmi bulunuyor. Ayırt edebilmek için bu çiçekleri tanımak gerekir. Amaryllis belladonna yapraklar tamamen kuru iken çiçek sapı çıkartır. Bu forumda çoğunlukla crinum türünün resimleri konulmuş.

turkanatalay 23-02-2014 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k (Mesaj 1227634)
Tahminim belladonna değildir. Bu çiçek hippeastrum ile karıştırılıyor. Hippeastrumun kırmızısı çok yaygındır. Dediğim gibi bu sitedeki amaryllis forumda işlenen çiçek asıl olarak hippeastrumdur. 41. sayfada kırmızı hippeastrum resmi bulunuyor. Bu forumun bir önceki sayfasında ise benim koyduğum amaryllis belladonna kırmızı renk resmi bulunuyor. Ayırt edebilmek için bu çiçekleri tanımak gerekir. Amaryllis belladonna yapraklar tamamen kuru iken çiçek sapı çıkartır. Bu forumda çoğunlukla crinum türünün resimleri konulmuş.

Sayın Nihat, kırmızısı belki dediğiniz gibi hippeastrum olabilir. Onun yaprakları şu anda daha yeni çıkıyor.Bugün Aydın'daydım. Annemde. Kırmızı olan bir saksının içine sıkışıp kalmış yazık. İrili ufaklı 10 soğan olmuş. Bugün böldüm hepsini. Kırmızı yapraklarını daha yeni çıkarıyor yani ayırmaya müsait durumda ve zaten yaprak şekli de Bella Donna'dan oldukça farklı. Yan dediğiniz gibi o hippeastrum sanırım. Artı çiçekliyken yaprağı da dökülmüyor kırmızının. Ama pembeler tamamen yapraksız kalıyor ve sürpriz yapıyor insana.
Ama pembe olanlar kesinlikle Bella Donna. Ondan eminim. Kırmızı da çok güzel açıyor aslında. Kırmızılardan 2 tanesini kendime getirdim. Bakalım inşallah açar bu sene.

nihat.k 24-02-2014 19:30

4 Eklenti(ler)
Soğanları görmek isteyenlere... Apartman girişindeki beton saksılara diktim 1 ay önce. Belladonna kışın yapraklı olduğundan sulamaya da ihtiyaç olmayacağını düşünerek diktim. Ufak ufak çıkmaya başladılar şu günlerde. Dikim zamanının eylül ayından aralık sonuna kadar olabileceğini düşünüyorum. Sonrası gecikme olsa da bitkinin toprağa kök salması açısından yine olabilir. Ağustos sıcağı gibi kurak bir zamanda çıkıveriyor çatlamış topraktan. Umulmadık zamanda yapraksız olarak çıktığı için şaşırtıcı ve sevindirici oluyor. Beyaz , koyu pembe , kırmızı ve açık pembe renkleri bulunuyor. Sıcak ve soğuk , sert iklime dayanıklı bir bitki. Çokta güzel çiçekleri var. Canlı görseniz bayılırsınız. : )

nihat.k 24-02-2014 20:59

2 Eklenti(ler)
Sayın turkanatalay, resmi internet görsellerinden buldum. Bendeki çiçek verenler pembe renkli. Aslına bakarsanız yazdığım diğer renklerde var ancak henüz çiçeklerini görmedim. Çiçeklerini gördükten sonra da , az sayıda olduklarından şimdilik paylaşmadan ziyade çoğaltma niyetim var.
Pembe olanları birkaç sene önce ektim ve ne büyüklükteler bilemiyorum ancak resimde beton saksıda görülenler yetişkin olmalılar. Bunların biraz daha büyümüşü de var. Onlar da Jumbo olarak geçiyor. Biraz da zamanında ekim yapmakla alakalı olacaktır. Bu soğanları eylül ekim gibi ekerek (tercihen direk toprağa) köklerinin iyi oluşmasını sağlayınca yazın çiçek açabileceğini tahmin ediyorum.

turkanatalay 24-02-2014 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nihat.k (Mesaj 1253174)
Sayın turkanatalay, resmi internet görsellerinden buldum. Bendeki çiçek verenler pembe renkli. Aslına bakarsanız yazdığım diğer renklerde var ancak henüz çiçeklerini görmedim. Çiçeklerini gördükten sonra da , az sayıda olduklarından şimdilik paylaşmadan ziyade çoğaltma niyetim var.
Pembe olanları birkaç sene önce ektim ve ne büyüklükteler bilemiyorum ancak resimde beton saksıda görülenler yetişkin olmalılar. Bunların biraz daha büyümüşü de var. Onlar da Jumbo olarak geçiyor. Biraz da zamanında ekim yapmakla alakalı olacaktır. Bu soğanları eylül ekim gibi ekerek (tercihen direk toprağa) köklerinin iyi oluşmasını sağlayınca yazın çiçek açabileceğini tahmin ediyorum.

Bizim bahçedekiler en az 20 yıllık. Dolayısıyla geçen gün saydım, sadece bir anne soğanın etrafında 23 soğan ve sanırım onlar da büyük oldukça. Merak ediyorum ben de büyüklüklerini, topraktan çıkarınca göreceğim artık.Soğanların bazıları dışarıya doğru çıkmış.Yapaklar kuruyunca beli oluyor. En büyüklerinden kendime ayıracağı mutlaka ben de. Beyaz ve kırmızı çoğaltabilirseniz haberim olsun o zaman. Amayllis'e özel bir düşkünlüğünüz olduğunu görüyorum. Görünen köy kılavuz istemez, sizin elinizde çoğalacaklarından eminim ben.

vehbi 28-02-2014 09:25

1 Eklenti(ler)
Nedersiniz çiçeğim Amaryllis belladonna ya benziyor.

malina 28-02-2014 14:04

Satış işleri için forum konularını kullanmıyoruz değil mi?
Bunun için özel bir bölüm var.

Yeni üyeler bilmiyor diyelim eskiler bile buradan sipariş veriyor :)

Doğal olarak mesajlarınız silindi.. :)

esracer 27-09-2014 13:20

1 Eklenti(ler)
Pembe trompetler, gecikti ama sanırım açmaya az kaldı. En önde 2 saksıdaki, 3 senelik yavru, onlarda açacak, dört gözle bekliyorum...

vehbi 11-02-2015 17:36

1 Eklenti(ler)
pembe trompetlerin yerini değiştirdim iki senedir açmıyor,eski yerinde açanın resmini ekliyorum,sanırım soğanlar birkaç sene sonra açıyor.

AkisSoftware 05-01-2019 12:15

Arkadaşlar merhaba. Bu konuyla ilgili olan kişilere sormak istiyorum. 2 tür arasında kararsız kaldım. Hangisinden alsam daha iyi size göre? Amryllis Belladonna yoksa Amarcrinum türü mü iyidir?

kgursan 10-01-2019 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 1355387)
pembe trompetlerin yerini değiştirdim iki senedir açmıyor,eski yerinde açanın resmini ekliyorum,sanırım soğanlar birkaç sene sonra açıyor.

Yerin bol guneş alması, kuruması ve bir müddet kuru kalmasıgerekiyor. Bazı hippeastrum türlerinde de yazın saksılar yan yatırılarak kurutulur ve çiçek tomurcuğu oluşturulur.

vehbi 18-01-2019 15:12

tesekür ederim geçen yaz açtılar

blop 15-05-2022 23:13

Merhaba elinde olan var mı ücreti karşılığında almak isterim Amaryllis belladonna ancak yukardaki paylaşımlar hibrit muhtemelen, ilk mesajdaki asıl türü arıyorum, yapraksızken çiçek açan tür orijinal olan.

evandevan5 16-05-2022 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 483759)
bahçem'deki bu güzelle yeni tanıştım açık pembe ve çok hoş bir kokusu var :)

Eklenti 98827

aay çok güzel fazla soğan varsa elinizde bende alabilirmiyim.

evandevan5 16-05-2022 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 1321748)
pembe trompetler, gecikti ama sanırım açmaya az kaldı. En önde 2 saksıdaki, 3 senelik yavru, onlarda açacak, dört gözle bekliyorum...

elinizde amarlys soğanı varmı 1-2 tane alabilir miyim.

Mehmed. 23-08-2024 20:58

Amaryllis belladonna çiçekleri çok güzel ve kokusuda öyle sevdiğim bir özelliğide soğanlarinin aşırı sulamaya karşı çok dayanıklı olmasi ,buda soğanlarinin kabuklarının lifli olmasında kaynaklandığını düşünmekteyim.Bende 10 adet var birtanesini dahi sulamadan dolayı kaybetmedim. Çok iyi bakmama ramen çicek açmasi ekiminden 3 sene sonrasıda ağustos ayında gerçekleşti .Beyaz ve kırmızı çiçek açanlarınada umarım bir gün sahip olurum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025