![]() |
1-1,5 ay önce ektim 50-60 cm oldular ne zaman çiçek açacaklar bilen var mıdır acaba
|
Marketlere gelmiş.Paketinde 10 tane var.4tl.
|
Son kalanları yarı fiyatına indiriyorlar.Fiyat çok uygun mevsimi geçmeden almanızı öneririm.
|
yaz orkidesi soğanı
Alıntı:
|
xx
bugün m5 marketden yaz orkidesi aldım http://i.imgur.com/jk99v.jpg
|
20 gün önce migrosdan aldığım 6 adet yaz orkidelerim çok hızlılar son durumları işte:
http://b1205.hizliresim.com/x/y/758t9.jpg |
Bu bitki yaz orkidesi midir glayöl mü?
1 Eklenti(ler)
Merhaba ben nisan gibi hem glayör hem de yaz orkidesi ektim. Kış Karsta çok sert olduğu için baharda bile soğuklar ve fırtınalar devam etmişti ve bazı soğanlarım zarar gördü. İşaretleme de yapmamıştım ve hepsi karıştı. Daha çiçeklenmeyen bu bitkimin ne olduğu hakkında hiç bir bilgim yok. Sizce hangisi?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tavuskuşu orkidemin geçen yılki çiçeği.
Eklenti 381027 |
Yaz orkidesi
1 Eklenti(ler)
Bunun soğanlarından satılan bir yeri bilen var mı
|
Alıntı:
Aradığınız bitki Gladiolus murielae Acidanthera bicolor 'Murielae' ise bende mevcut. Bu yaz çok güzel açtılar ve çok güzel koktular akşamları. İsterseniz bahçeden soğanların durumuna bir bakayım. |
Sayın Mila bende de vardı ama zamanla kayboldular. Kardeşime verdiğim 2 soğan çiçek açtı ve yağmurlardan korumasını söyledim. Benimkiler sanırım yağıştan dolayı fazla su alıp öldüler.
Yetiştirilmesi hakkında da biraz biıgi verirseniz memnun olurum. |
Sayın KAPTANzst,
Sizden sonra aklıma takıldı ve bahçeye çıkıp kazdım, hiç soğan kalmamış. Sadece bu ikisi kendilerini toprak üstüne atmayı becerebilmişler. Benim anladığım kadarıyla bu cinsi çiçeklenme bittiğinde mutlaka söküp muhafaza etmek lazım. Muhtemelen soğuktan etkileniyorlar, burada yağmur sık yağmadığı için su ile ilişkilerini bilemiyorum. Yine de umutla aynı yerden belki yeniden çıkan olur diye beklemek ve takip etmek kaldı bana. Tabi bir de bu iki kardeşi yaşama tutundurabilmek :) Gelişmeleri ya da bilgi bulursam sizinle yeniden paylaşırım. Saygılarımla. NOT:Resmi yükleyemedim. Arıza veriyor. Daha sonra yeniden denerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025