![]() |
Soğanlı bitkiler almak istemiyorum, zamanı geçip saksı boş kalıyor, yerine birşey dikiyorum, bu defa da, seneye soğanlara yer bulamıyorum diye ama,
Şu güzelliğe bakar mısınız? Evet sipariş listemde yerini aldı. :) |
Benim yaz orkidelerimde açmadı.Hatta artık yapraklar sararmaya başladı.Sanırım saksıyı sevmedi seneye bahçeye ekmeyi düşünüyorum.
|
Benim yaz orkidelerim toprakta değil ama durduğu yerde yeşermeye başlamış ne yapmalıyım?
|
Bende 3 hafta önce Almanyadan getirmiştim ,hemen bahçeye diktim ve benimkilerde yeşermiş. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum .Mesela kaç günde bir su verilecek , ek gübreler falan verilecekmi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaz orkidelerinden bir tanesi 12 çiçek verdi sonuncu çiçek üstünde. Bunların dışında iki soğanda çiçeklenmek üzere sanırım onlarda o kadar çiçek verecekler.
Sormak istediğim iki konu var. 1- Yaz orkidelerinin soğanlarını çıkarmamız gerekiyormu ? Topraktamı kalmalı ? 2- Çiçek veren yaz orkidesinde çiçeklerin açtığı yerlerdeki kesecikler sanıyorum tohum bağlıyor yanılıyor olabilirim. Tohum bağlarsa tohumdan üretmek mümkünmü? Eklenti 101563 |
Yaz orkidelerini kuruyunca kaldırmak gerekir ki soğuktan bozulabilir.Tohumdan üretilebilir ama epey zor olur.
|
Ne kadar zor olursa olsun ben tohumdan yetiştireceğim, sayın Tturt, çok teşekkürler tekrar, bu güzelliği yeni tanıdım sayenizde.
|
Benim yaz orkidelerimin boyları 1 metreye yakın uzadılar öyle duruyorlar.
|
Ben orkidelerimi söktüm bu yıl çok irileşmişler temziledim ve bodruma koydum.
|
Sayın Hocam100 benimkiler balkonda saksıdalar sökmem gerekirmi?
|
Sökseniz iyi olur.
|
Sökeyim hemen çok teşekkürler.
|
Bilimsel adı : Gladiolus callianthus.
kesinlikle bir glayöl türü. |
Benimkilerin toprak üstü aksamı 2 defa don görmesine rağmen diğer glayöller gibi hala yeşil. O yüzden sökmeye kıyamadım :( bazı bölgelerde toprakta kışı geçirebileceklerini düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
En iyi ve garanti olanı söküp dinlenmeye almaktır arkadaşlar.
|
Peki hocam, yeşil aksamı kurumadan mı sökelim?
|
Eğer don oluyor ise sorun olur olmuyor ise durabilir .
|
Yaz orkidelerinizi kazıp nerede saklıyorsunuz arkadaşlar.
|
Sayın Hocam, ektiğim tohumlardan sadece iki cılız bitki çimlendi, biri 3 diğeri 1 cm. kadar.
Siz bu sene yaz orkidesi soğanı satacakmısınız? |
Alıntı:
Ben, yaz sonu bahceden söktüm. Gazeteye sarıp, çatıya kaldırdım. Martın 15 den sonra tekrar dikesem uygunmudur? |
Cemo hanım uygun saklamışsınız.Son donların bitmesi ile ekebilirisiniz.
|
Yaz orkideleri bir Gladiol türü gibi. Ve sıcak iklim bitkisi (Etiopya) bu nedenle soğuktan zarar görür. Sıcak , kuytu, yerler ister. Dikim zamanı da buna uygun olmalı yani en az Mayıs ayı gibi (donlar geçtikten sonra). Kolay gelsin.
|
Yaz orkidelerinizi artık dikebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
1 Haziran da diktiğim yaz orkide'lerinin bu günkü durumu.Hızla büyümeleri beni şaşırttığı
için paylaşıyorum.Bu yıl çiçeklerini görebileceğim sanırım. |
Nurcan hanım gelişimleri güzel çiçekleri de güzel olur inşalllah.
|
Umarım, çiçeklenmiş halinin de fotoğraflarını paylaşırım.
|
Sayın Nurcanaybay,
Gerçekten çok hızlı gelişmişler. Açmış hallerinide inşallah buradan görebiliriz. |
Sn.Tturt ;
geçen yıl diktiğim de aylarca beklemiştim ,yaprağını bile görememiştim.:) Bunların ,bir hafta da bu hızla büyümesi büyüleyici geliyor bana... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025