agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Ters lale (Fritillaria İmperialis Rubra Maxima) tohumdan üretim (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/14349.htm)

eto26 22-04-2016 08:56

ters lale son durumları

1 Eklenti(ler)
ama bu sene açmayacaklar sanırım.bu foto on gün önce çektim.şimdi biraz daha uzadılar ama çiçek yok hala

Dutlubahçe 22-04-2016 09:08

Sayın eto26, ters laleleriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar. Bulundukları yerin güneş alma durumu nasıl acaba ?

eto26 22-04-2016 14:35

1 Eklenti(ler)
son halleride bu Dutlubahçe.bugün çektim.görüntüleri sağlıklı ama çiçek açmamaları canımı sıktı

eto26 22-04-2016 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1456018)
Sayın eto26, ters laleleriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar. Bulundukları yerin güneş alma durumu nasıl acaba ?

öğleden sonra gölgede kalıyorlar.sade sabah güneşini alıyorlar

eneskrky 22-04-2016 20:48

Geç dikmiş olabilir misiniz?

eto26 05-04-2017 14:38

zamanında dikmiştim ama...

eto26 05-04-2017 14:47

2 Eklenti(ler)
bir sene aradan sonra bugün itibarı ile sonunda açtılar.çok sevinçliyim:-)))

Muda 05-04-2017 16:31

Sn. eto26;

Daha önceki resimde çok seçilmese de daha fazla çiçek açacak ters laleleriniz var. Üstte bulunan yeni bir bitki gibi oluşumu gördüklerinizin hepsi bu yıl çiçek açacak. O oluşum almaz ise sonraki yıllarda çiçek oluşturmasını bekleyin. Burada bir kişide oldukça fazla çiçek vardı. İlçede olması kendisinin de başka bir yerde ikamet etmesi nedeni ile bir daha yeri de bulamadım. Kendisini görmem de mümkün olmadı. Onun söylediği bu çiçek sapının kesilmesi durumunda bir süre çiçek açmadığı idi. Çiçek dalında güzel diye ben de elimde açacak üç tanenin çiçeklerini koparmayacağım. Yükseklik farkı olduğu için benimkiler halen üstteki yeni bir bitki gibi görünen yeşilliklerini çıkardılar. Daha önce elimde olan Adıyaman laleleri açacak mı belli değil. Fotoğraflarını çekince atarım.

eto26 08-04-2017 11:02

ilgine teşekkür ederim sayın Muda.sadece çok belirgin olanları çektim.4/5 kök açan en az 15 kök de açmayanlar var.açmayanlardan seneye açmalarını bekliyorum.nende çiçeği dalında sevenlerdenim ama normal laleri üresinler diye kesiyorum maalesef ama ters lalere kıyamadım.kendi hallerine bıraktım.yazın topraktan bile çıkarmıyorum.onlara bir yer belirledim orası onların.başka birşey ekmiyorum.umarım çoğalırlar.üretimi konusunda bilen arkadaşların yardımına açığım.teşekkürler

Muda 09-04-2017 22:48

5 Eklenti(ler)
Bahçemde olan üç ters lale. Gece çekimi telefonla pek iyi olmadı.

Eklenti 643489

Eklenti 643490

Komşuda olanlar. İlginç olan gölgede de rahat bir şekilde çiçekleniyorlar. Çok fazla güneş ışığı almıyor. Apartmanların ortasında kalıyor.

Eklenti 643491

Eklenti 643492

Eklenti 643493

evandevan5 18-01-2018 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismet şenad (Mesaj 379958)
Ters lalenin tohumdan üretilmesi:

Araştırma yapıldığı zaman ters lalenin çoğaltılması: Tohum, yavru soğan, çapraz kesim, dilimlere ayırma yöntemi ile yapılıyor.Tohumdan üretimde çiçeklenme yaklaşık 4-5 yıl, diğer yöntemlerde 3 yıl gibi bir zaman sürüyor. Bu işin ticaretini yapanlar tohumdan üretim yöntemini kullanıyorlar.

Biz bu forumda tohumdan üretim yöntemini uygulayıp,deneme ve uygulama yöntemlerini beraberce katılım yaparak forumda bilgi ve becerilerimizi paylaşacağız.Bilgi almak için foruma giren arkadaşları da bilgilendirmeğe çalışacağız.

Yapacağımız çimlendirmede ekeceğimiz tohumların sayısına göre bir saks,viyol veya kasaya torf,humus karışımı doldurulur (sadece torf da olabilir). 2-2,5 cm arayla ortama serpilir üzerinide 2cm kalınlığında torfla kapatıp nemli olacak şekilde sularız. Tohumlar genelde ılık sera ortamlarında daha randımanlı çimlenme yaptıkları için ılık ortamda bulundurmalıyız. Bu şekilde çimlenmeyi hızlandırıp çimlenme yüzdesini artırabiliriz. Normalde bahçe ortamında da çimlenirler.

Ters lale tohumu paylaştığımız arkadaşlar tohumları toprakla buluşturup, bilgi ve tecrübelerimizi burada paylaşalım.Hepimize kolay gelsin.

Kasım ayı sonlarında ekip, bahçede mart başında çimlenen tohumlar:

hakkari lalesi diye geçiyor eminönü de çiçekçiden almaya kalktığında.

Kharel 18-01-2018 13:06

Bu bitkilere lale deniyor ama aslında genetik olarak zambağa daha yakınlar.

Ters lale lutea 04-11-2018 07:44

Ters lale soğanı veya tohumu nerdeden bulabiliriz. Satışı siteiçi var mı acaba?

Ters lale lutea 04-11-2018 07:48

Ters lale soğanı veya tohumu nereden temin edebiliriz.site içi satış var mı acaba?

Ters lale lutea 04-11-2018 16:05

Geçen sene eminönünden aldım, fakat ters lale kadar kokusu yoktu.10 soğan diktim fakat hepsi adıyaman lalesi ( persica ) türü çıktı.bu sene gittim tekrar aynı soğanlar kokmuyor.ama bu sefer 2 tane basık olanı buldum ve aldım ne çıkacak bakalım hayırlısı.

kgursan 08-11-2018 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ters lale lutea (Mesaj 1551467)
Ters lale soğanı veya tohumu nereden temin edebiliriz.site içi satış var mı acaba?

satış (alış veriş ) bölümüne bakın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025