![]() |
15-20 CM derinde olası gerekir.Toprak ekleyin.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim ters lalelerden biri görünmeye başladı;)
|
Ekim gibi alıp bahçeye diktiğim ters lale henüz çıkmadı galiba çürüdü diye düşünüyorum. Birde benim soğanım dikmeden önce çok kötü kokuyordu Öyle ki çantamdan bile kokusunu alabiliyordum. Acaba normal kokusu mu öyle anlamadım. Ne dersiniz?
|
Alıntı:
|
Sümüklü böcek icin bakir tel veya boru kullaniniz.. kesinlikle bakiri gecemezler
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
yukarıda fotoğrafta görmüş olduğunuz ters lalemin son durumu bu. fakat hemen yanındaki soğanda bir gariplik var, halka içine aldığım filizden başka bir şey yok henüz görünürde?
|
Arkadaşım ters laleler zambak gibi kök yapraklarından veya parçalarından sürgün verebiliyor.Dokunmazsanız o küçük yaprakçıktan da ters lale oluşacak
|
ters lalelerin en çok olduğu yer hakkari değilmi yüksek rakımda yetişiyorlar istanbulda pek büyüyeceğini sanmıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Evet bende ters lalenin büyüyebilmesi için rakımın çok önemli olduğunu okumuştum, Çok büyük umutlar ile ekmiştim ters lalemi ama aşağıda linkini verdiğim yazıyı okuyunca hayal kırıklığına uğradım.
Nadir Çiçek Soğanı Ters Lale Soğanı - Gündem - DüzceninSesi |
1 Eklenti(ler)
Çok yavaş ilerliyoruz... Açmayacak gibi geliyor bana:(
|
Alıntı:
|
Ters lale soğanı tohumu paylaşımı yapacak arkadaşlar varmı.
|
bu konuda bilgiye sahip olan abilerim ben terslale yetiştirmeye başladım koleksiyonuma yeni girdi ama istanbul da olduğumdan rakım yetersiz diyorlar yani burda imkan bulurmu çoğalmak ve çiçek açmak için?
saygılar.. |
benim de rahmetli anamın bahçesinde var.ilk baharda aldım bu sene ektim ama hemen kurudular.zaten denemek için birkaç tane almıştım.ekim kasım ayında soğanların hepsini sökeceğim inşallah.fotoğraflarını yayınlarım
|
nihayet sonunda oldu
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ters lale konusunda neden bu kadar az ilgi var.sayfaya bir senedir benden başka gelen yok???
|
Alıntı:
şaka bir yana bildiğim kadarıyla bahçede felan yetiştirilmesi gerekir.ayrıca kokusunun iyi olmadığını okumuştum bir yerde... |
3 Eklenti(ler)
Ters lalelerim açtılar..
3 Kasım'da soğanları dikmiştim.. Eklenti 597470 Eklenti 597471 Eklenti 597472 Sn. hocam100'e teşekkürlerimle.. :) |
sonunda çıkmaya başladılar
2 Eklenti(ler)
geçen sene diktiğim ters lalelerim çıkmaya başladı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın eto26, ters laleleriniz ne durumda acaba?
|
Alıntı:
|
Sayın eto26 henüz lale mevsimi tamamen geçmiş sayılmaz. Kaldı ki Eskişehir'in rakımı İstanbul'a göre oldukça fazla. Kim bilir belki de seneye açacaklar, canınız sağ olsun.
Son durumla ilgili resim paylaşabilir misiniz? |
Alıntı:
bu ters laleler hakkari bölgesinde kendiliğinden çıkıyordu sanırım çorak yer sevdiklerinden sanıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Yükseklik 1500 mt. civarıdır. Köylüler de dağdan söküp getirdikleri laleleri kendi bahçelerinde yetiştiriyorlar, köyün rakımı da yuvarlak 1000 mt. diyelim.
Bunlar da yine doğal ortamında çekilen ters laleler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025