![]() |
2 Eklenti(ler)
Lalelerimden biri atağa geçti en geç yarına tam olarak açmış olacak:) diğerleri ise eşit gelişime devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Orkun Kırcı, çiçeğinizin rengi çok güzel. Biz hala çiçekleri ekranda görüyoruz. Burada gelişme ve büyüme devam ediyor. Memleketinizin kıymetini bilin.
|
Teşekkür ederim. Bunları biraz erken dikmiştim. Bir saksı sizinkiler kadar bir saksıda biraz daha gelişmişler var. Daha sonra diğerlerininde gelişimini paylaşırım burada.
|
2 Eklenti(ler)
Kızların lalesi ile benim lalem yarışıyor bakalım ilk önce hangisi çiçek verecek. Siz ne dersiniz:)
Benim lalem Eklenti 126069 Kızların lalesi Eklenti 126070 |
2 Eklenti(ler)
Dün itibariyle açmıştı ama bugün blutlu hava sayesinde tekrar kapandı:(
|
Maşallah çok güzel açmış benimkiler hala bekliyorlar hele saksıda aldığım beyaz renkli doğru düzgün yaprak bile çıkarmadı:(
|
Benim beyaz ve sarılarda henüz yeni toprak üstüne çıkmaya başladılar. Daha önceki lalelerim bir kaç günde solup giderdi. Ama bu lalem hala ilk günkü gibi taze duruyor.
|
Rengi çok güzelmiş Orkun bey bu kadar beklemeye sanırım benim bir tanecik lalem çiçek verecek tabi kızların lalesi benimkinden önce açacak görünüyor:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim lalelerim:) İlk Resim 20.02.2010 21:57 Eklenti 126620 İkinci Resim 21.02.2010 12:43 Eklenti 126621 |
Laleleriniz DARVİN HİBRİT cinsi pink impression laledir.
|
Alıntı:
Tam olarak bu noktada bir sorum var aslında; Seneye tekrar aynı verim'i elde edebilir miyim? |
Arkadaşlar laleleriniz çıkmaya başladı mı? Benim dışarıya ektiğim 25' laleden 12'si uç verdi daha da çıkar mı ne dersiniz?
|
Sayın Cicada. Ben de Ankara'dayım. Gerçi biraz rakım yüksek (1100 mt) ama bizde halen yaprak oluşumu var. Bir fotoğraf gönderir misiniz? Birde soğanları ne zaman diktiniz? Uç verme deyince topraktan çıkmalarını mı kastediyorsunuz?
|
Biz de 100 civarı ektik saksılara bu sene Ankara'da. Hep dışarıda idi, 19 kasım'da ektik biz. Şu an erkenci türler uç vermeye başladılar. Beyazlarda uç verme oranı yüzde 100. Pembeler ve sarılar daha geçciler ama dayanamadım onların da topraklarını kazıp hafifçe baktım ki toprak altından uç gelmekte. Dışarda duruyorlar bizimkiler, havalar bir hafta daha gayet ılık geçecek artık marttaki bir kaç soğuktan başka aşırı soğuk olmaz sanırım, mart ayı içinde çiçekli göreceğiz gibi lalelerimizi.
Hepsi aynı tür değil ise farklı zamanlarda çıkmaları normal gibi görünüyorlar. Bazıları ikili falan da çıkmış ayrıca umarım beklediğimiz güzellikte olurlar. |
2 Eklenti(ler)
Açmaya başlayan diğer lalelerimden iki foto:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Demekki laleleri biraz gaza getirmek lazımmış. Yarışı kızların lalesi kazandı ama yarışma dışındaki lalede çiçek tomurcuğu vermiş diğerleride peşindeler yakında onlarda açar. Frezyalarda onlara imrenmiş:)
Eklenti 127301 Eklenti 127302 Eklenti 127303 |
Benim 40 a yakın lalelerimden 3 tanesi ve arkadaşa verdigimden 4 taneden bir tanesi açmış ve hepsi beyaz hiç renkli yok keşke resmi koyabilsem buraya kocaman bir şey harika bir duygu ve digerlerinin merakı başladı acaba onlardamı beyazdır :)
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda lalelerimin son halleri. Büyümüye devam ediyorlar.
|
Gayet sağlıklılar. İklimin güzelliği burda işte. Bizimkiler geçerken sizinkiler açacak...
|
Merhaba
3 Eklenti(ler)
Ekim ayının sonunda ektiğim lalerim. Gölge yerde kalanlar açmadı. Yağmurlar olumsuz etkiledi onları, sanırım soğanları çürüdü. Açmakta olan lalelerimi iyi ki resimlemişim. İki gün evde yoktum. Geldiğimde koparmışlardı onları:(
|
1 Eklenti(ler)
Yine açtığını göremediğim lalem:( O kadar uğraş, heyecan çek, gözün gibi bak... Biri gelsin koparsın. Yok seneye lale male dikmiycem sanırım.
|
İşte ülkemizde bir sorun da bu. Geçmiş olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Laleler gelişmeye devam ediyor. İki çeşit lale var. Bir çeşidi daha yavaş gelişiyor.
|
Arıkuşu, benim laleleri de geçen sene koparmışlardı. Neyse ki soğanlarını götürmemişler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu laleleri Kasım 15 te dikmiştim. Aynı saksıya beyazda dikmiştim fakat beyazlar henüz açmadı. Oysa iki renk bir arada ne güzel olurdu.
|
Selam, lale sapının uzun olmasını sağlamak için yapılacak birşey var mıdır? Uç verdikten sonra sulama nasıl olmalıdır lalede? Su yaparaklara değmeli midir?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bizim laleler de açmaya başladı. Bunlar balkonun daha güneşli tarafındakiler; sanırım bu nedenle erken açtı. Bir de gölge taraftakiler var ki onların boyu çok uzamasına rağmen yeni tomurcuk çıkarıyorlar.
Bunlar akşam ve sabah erken saatlerde gerçek lale şeklinde olup, öğlen sıcağında ayçiçeği tipine bürünüyorlar:p Balkona çıkınca sanki bal küplerinin arasındaymışız gibi de yoğun bal kokusu salıyorlar (polen değil bal kokuyorlar resmen). |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025