![]() |
1 Eklenti(ler)
Havalar soğuk..Benim mor kızlar da açıp açmamak arasında gelip gidiyorlar.
Benim fotoğraflar neden yatay oluyor?özür dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Bu güzelliklerde benim... ;) ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar
tamamen açmamış ama başlarına bir iş gelmeden hemen fotograflayayım dedim. ( Ne zaman fotograf cekmek için biraz daha beklemeye karar versem, bir haller oluyor da :) ) |
2 Eklenti(ler)
Daha bi güzelleştik :) Soğanları önceki yıl hiç çıkartmamıştım saksıdan, bu senede çıkartmmayacağım, sorun olurmu sizce?
|
1 Eklenti(ler)
Başlık güzel fotoğraflarla şenlenmiş ;) benden de bir yakın çekim gelsin o zaman :D
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim buralarda bir yerlerde muscari saksım vardı, acaba nerde bulsamda artık su versem dedimm.. Lavanta saksısını üzerine kondurdugumu ve onlarında yeşerdigini fark ettim :D
|
2 Eklenti(ler)
Muscarilerim filizlenmeye başladı. :)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben de 1 hafta kadar önce aldığım soğanları (aldığımda filizlenmeye başlamıştı) hemen saksıya ektim. Fakat ekerken torf kullandım. 1 hafta sonra çıkmaya başladılar. Toprak seçimim biraz ani oldu sanırım. Değiştirmeli miyim? Yoksa önümüzdeki seneyi mi beklemeliyim? |
Alıntı:
Elinizde varsa çiçeklenme öncesi ve sonrası toprağa sıvı bitki besini verebilirsiniz.SELAMLAR... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok hızla büyürler.Şubat sonunda çiçek açmaya başlarlar.Mart ayı içinde neredeyse tamamen çiçeklenirler.Soğuk havaya dayanıklıdırlar.Balkonda güneş gören alanda durmaları gerekir.SELAMLAR... |
1 Eklenti(ler)
Seviyorum muscarilarimi.. En kolay soğanlılardan biri bence.
|
Ne zaman çiçek açacak ?
1 Eklenti(ler)
Merhabalar ,
Çiçek merakım eskiden beri var ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Dağ sümbülü ektim bir kupaya resimde görüldüğü gibi iyi bir şekilde yaprakları büyüdü. Ama çiçek açmadı. Bu konuda fazla bir bilgi ve tecrübem yok. Dağ sümbülleri hangi süre içerisinde çiçek açar? Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum. |
Hemen hemen 1 ayları daha var diyebiliriz ya da 1 ay içerisinde açabilirler Sn. Angurya.
|
Teşekkürler,
|
1 Eklenti(ler)
Ufaktan açtılar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar geçen sene marketten çiçekli bir şekilde aldığım sümbül kışı dışarıda geçirdi. soğanlar filiz vermeye başlayınca suladım ve yaprakları iyice büyüdü. 2 tane çiçek verdi ama onlarda çok cılız kaldı. İçerisinde toprak yoktu beyaz perlit benzeri bir taş vardı ben üzerini ince bir toprakla örttüm ve sadece su verdim. Sizce sebebi ne olabilir? Bunlara çiçek vermesi için özel bir besin mi veriliyor acaba?
|
Bu çiçek sumbul değil.Üzüm sümbülü.muscari.
mobil telefondan tapatalk ile yollandı |
Evet dogrudur uzum sumbulu
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar muskariyi tohumdan yetiştiren var mı? ilk filizlendiğinde resmini çeken varsa ekleye bilir mi?
|
Geçen sene bol tohum attım diplerine. Yabancı ota benzeyen filizler var. Hiçte muskariye benzemiyor. Sökmeden sormak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Bendeki yabani muskariler çok ilginç geldi.
Eklenti 615364 Eklenti 615359 Eklenti 615360 Eklenti 615361 Eklenti 615362 |
3 yıldır aynı saksı ve toprağında sökmeden muhafaza ettigim muscarilerim bu yıl çiçeklenmedi. Sanırım artık toprak değişimi yapmam gerekiyor. Aklıma başka birsey gelmedi.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025