![]() |
Sayın alys merhaba,kokulu üzüm sümbülü soğanlarından satıyor musunuz?
162 nolu mesajınızdaki 1. fotoğraf muscari macrocarpum (sarı renk) 163 nolu mesajınızdaki fotoğraf muscari muscari ambrosiacum - muscarimi,misk sümbülü (krem renk) SELAMLAR... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte muskarilerim şuan bu haldeler :rolleyes:
|
Sayın Laleci_03 üzüm sümbülleriniz harika görünüyorlar.MAŞALLAH.Benimkilerin daha 2 cm.kadar boyları var.Fotoğraftakiler hangi renk.SELAMLAR...
|
Benimde muskariler yesillendi ayni yukardaki resim gibi :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Beni çiçek soğanı sevdasına muscariler düşürdü. Çünkü bir çok türün anavatanı Anadolu. Elimde 15 kadar tür var. Diğer başkaca soğanlılardan da hatırı sayılır türler var. Elimde zamanla çoğalanları değerlendirmek ve yeni türlerin alımına kaynak oluşturmak için bir site kurdum. Satışa sunacağım türler aşağıdaki linkte. Muscari Birkaç cümle ile sorduğunuz muscariler; Muscari ambrosiacum; kokusu misk kokusu diye tabir edilir. Gerçekten çok güçlü ve harika bir kokusu var. Bilinen en eski ikinci Türkiye endemiği (birincisi campanula). Muscari macrocarpum ‘Golden Fragrance’; çok güzel kokuludur. Bir kültür bitkisidir.De Goede Bulbivaria tarafından 1999 yılında Hollanda' da geliştirilmiştir. Geliştirilen bitki muscari macrocarpum'dur. Bu muscaride Türkiye ile Girit'e özgüdür. Güzel kokuludur. Henüz ona ulaşamadım. Her iki muscaride diğer türlere nazaran çok az yavru soğan üretir. Ben de tohumlarından üretmeye çalışıyorum. Çiçek açtıklarında kokuları arıları cezbettiğinden çiçekler firesiz tohum bağlıyor. Önceki mesajlarımda fotoğrafladım. |
Sayın alys merhaba,verdiğiniz bilgiler ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.SELAMLAR...
|
Sayın alys;
sitenize girdim, ama elim boş döndüm :) Satışlar başlamamış galiba... |
Sayın alys,sitenizden boş dönenlerden biri de benim.SELAMLAR...
|
Aynen bende sadece bakmakla kaldım.
|
Sayın livadi, sayın dumlupınar;
Amaryllisler ve bazı nergisler ithal. Bir aksilik olmazsa hafta sonuna doğru elimde olacaklar. Geldiklerinde tamamı satışa açılacak. |
1 Eklenti(ler)
Saksımızda bekledik sıcak yaz aylarında, Bakalım çiçeklenecekmiyiz.
hira'daki 3 senemiz. |
1 Eklenti(ler)
Bir buçuk aylık gelişimleri :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Muscari comosum benim bulunduğum yerde doğal olarak bulunuyormuş. Çiçek açma zamanında göremedim. Baharla birlikte mor ve beyazlarla birlikte onları da görmeyi istiyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Doğal olarak yetişen Muscari comosum benim bildiğim beyazı yok. Hepsi morumsu ve diğer muscarilere göre daha büyük oluyor. İlk defa Bursa'dan dönerken görmüştüm. Daha sonra bizim buralarda da doğal olarak bulunduğunu gördüm. Diğerlerine göre soğanları ve yüksekliği daha büyük. Arap sümbülü olarak da biliniyor. |
Alıntı:
Burada Muscari sp. (armeniacum olmalı fakat emin değilim) arsız derecede yaygın. Köylüler müşkülüm diyor. M comosum da öyle. Evet çok uzun boylu. Beyazın da var olduğunu zannederek heyecanlanmıştım.. |
Sayın tabus;
Başka rengi olup olmadığını araştırdığımda muscari comosum plumosum ile karşılaştım. |
Sayın Muda, biliyorum, ama M. comosum ile neredeyse hiç benzeşmiyor değil mi? Aklımda yanlış kalmadı ise, alys isimli arkadaş, kendi sitesinde satıyordu. İlgilenirseniz araştırır bulurum..
|
3 Eklenti(ler)
Çiçek tomurcukları gözüktü, hadi hayırlısı:D Bunlar en belirgin olanlar.
|
1 Eklenti(ler)
Açmaya başladılar hadi hayırlısı 😊
|
Ben de Kasım'da dikmiştim. Şu an 203. iletideki gibi. Hımm aksilik olmazsa 2 hafta sonra ben de Gökhan Bey gibi :) olacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
NOT; 2 hafta sonra sizinkileri de görmek isteriz :) |
Maşallah Sn. Gökhan Arslan, çok güzel çiçeklenmişler, arka planda da laleler var, süper ;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benimkide muscari macrocarpum golden fragrance hafif çok hoş bir kokusu var.
|
1 Eklenti(ler)
Bularda doğallar Muğla`dan.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025