agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Soğanlı bitkilerde çoğaltma (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/12413.htm)

Jezebel 26-05-2013 14:12

2 Eklenti(ler)
3 yıl önce bir bahçeden aldığım siyah inci benzeri oluşumlardan 2 lilium ürettim.
Şu aralar açacaklar gibi.
Önce olmazmış gibi geldi ama, bak gör ki yıllar içinde onlarca siyah inci oluşturup yeni bitkiler ürettiler, şimdi de açacaktır.

Eklenti 409996

Eklenti 409997

Bakalım ne renk.

kgursan 26-05-2013 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1160919)
3 yıl önce bir bahçeden aldığım siyah inci benzeri oluşumlardan 2 lilium ürettim.
Şu aralar açacaklar gibi.
Önce olmazmış gibi geldi ama, bak gör ki yıllar içinde onlarca siyah inci oluşturup yeni bitkiler ürettiler, şimdi de açacaktır.

Eklenti 409996

Eklenti 409997

Bakalım ne renk.

Sn jezebel.,Bunlar liliumların koltuk soğanı (bulbil) denilen yavrularıdır. Yaprak koltuklarında bir soğan yapısında oluşur , dikildikleri zaman yeni bir bitki verirler. Lilium cinsinin bir çoğaltma organıdır. Aldığınız bitkinin rengini verecektir.

Jezebel 26-05-2013 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 1161051)
Sn jezebel.,Bunlar liliumların koltuk soğanı (bulbil) denilen yavrularıdır. Yaprak koltuklarında bir soğan yapısında oluşur , dikildikleri zaman yeni bir bitki verirler. Lilium cinsinin bir çoğaltma organıdır. Aldığınız bitkinin rengini verecektir.

Sn. kgursan teşekkür ederim.
İşin ilginç tarafı koltuk soğanlarını aldığımda Liliumlar henüz açmamıştı.
Sahibi de renklerinden bahsetmedi.
Bana sürpriz olacak.

Sûz-i Dilârâ 04-07-2015 05:59

1 Eklenti(ler)
İnternetten şunu buldum.

Kaynak: Sümbül, Hyacinthus

Eklenti 563835

Elimdeki sümbül tohumlarını ekip bir denemek istiyorum, 3-4 yıl dediğin nedir ki! :)

LİLİBET 26-10-2015 21:18

Merhabalar. Mis zambağı tohumları nasıl çimlenir. Hangi şartlar gerekir. Kapsamlı bilgi alabilirmiyim. Teşekkürler.

toprakdoga 28-02-2019 14:29

Merhabalar,
Nergis soğanını nasıl çoğaltabilirimi araştırırken sayenizde, paylaştığınız 'eksiklikleri' olan makaleye ulaştım. Yazının başında bir bilgilendirme olmadığından, @kgursan ın sorduğu biraz o an lüzumsuz bulmama rağmen konuyu detaylandırdığı/sadeleştirdiği için okudum.

Bizim gibi konun amatörleri için sanırım bir bilgiyi paylaşırken başına minik not düşmek önemli ( eleştirilen konu ne ise onu belirtmek)

Eğer Kgursan sormasaydı, ben ne güzel detaylı anlatılmış diye bu yazıyı ciddiye alacaktım.

kgursan 15-03-2019 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprakdoga (Mesaj 1560826)
Merhabalar,
Nergis soğanını nasıl çoğaltabilirimi araştırırken sayenizde, paylaştığınız 'eksiklikleri' olan makaleye ulaştım. Yazının başında bir bilgilendirme olmadığından, @kgursan ın sorduğu biraz o an lüzumsuz bulmama rağmen konuyu detaylandırdığı/sadeleştirdiği için okudum.

Bizim gibi konun amatörleri için sanırım bir bilgiyi paylaşırken başına minik not düşmek önemli ( eleştirilen konu ne ise onu belirtmek)

Eğer Kgursan sormasaydı, ben ne güzel detaylı anlatılmış diye bu yazıyı ciddiye alacaktım.

Pardon,
Nerede ne sormuşum ? ve siz o an neden luzumsuz bulmuşsunuz ? Biraz açıklarsanız sevinirim . Kolay gelsin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025