![]() |
Oxalis sevenlere duyurulur!yaprakları mor-yeşil olup turuncu çiçek açan türü zengarden da satışa çıkmış.ben sipariş verdim.umarım başarılı olurum
|
uzun zamandır oxalis soğanı arıyorum. daha önce bordosunu hopa'da bulup getirmiş, üç yıl yaşatmıştım. sonra dipinde çıkan kırmızı böcek yüzünden öldü. şimdi yeniden büyütmek istiyorum. istanbul'da bu soğanları bulabileceğim bir yer bilen var mı?
|
Ben de oxalis deppei ektim geçen hafta. Gerçi pek bir gönülsüz ektim.
Bahçedeki yabani otlardan en çıldırtıcı olanlar yoncalar olduğundan olsa gerek. Çıksın bakalım belki barış yaparız :) |
Cumartesi günü beyaz çiçekli süs yoncası gördüm. Bulduğum yer büyük ve korunaklı bir binanın bahçesi. Nemrut bir kapıcısı var. Bir ara bir çiçek istemiştim vermemişti. Beyaz süs yoncasını görünce "isterse bu adam polis çağırsın. Ben bu bitkiden birkaç soğan çalacağım" dedim ve çaldım.
Umarım ölmez, beni sever ve bol çiçek verir bana. |
Alıntı:
çok hoşsunuz, güldürdünüz beni. Eminim sizin kadar oxalislere iyi bakmaya meraklı ve hevesli bir kaç kişi daha olsa, soğanlar kendiliğinden ayaklanıp giderlerdi. Nemrut kapıcı da bu foruma üye değildir umarım :D |
Alıntı:
Ona çalmak denmez... yer değiştirme denir. |
Bende de sadece sarısı var.. Ama bir binanın önünde beton saksıya dikilmiş beyaz ve pembe biliyorum..
Yer değiştirse sorun olmaz demek ki :p |
benim süs yoncam 6 yıldır aynı yerinde armut ağacının dibinde duruyor yerini çok sevdi kışın hiçbir şey olmuyor çok seviyorum kendisini çünki çiçeklerini açtığı zaman çok hoşuma gidiyor harika gözüküyor şimdiki hali bu sabah çektiğim resimler altta
http://e1204.hizliresim.com/w/j/4hzu8.jpg http://c1204.hizliresim.com/w/j/4hzu3.jpg http://c1204.hizliresim.com/w/j/4hzug.jpg http://c1204.hizliresim.com/w/j/4hzub.jpg |
Gençlerin deyimiyle "gaza getirdiniz" beni. Oxalis orta boy bir menekşe saksısındaydı. Çarşamba günü yine gideceğim oraya (Yaratıcı Yazarlık Dersi veriyorum), ders çıkışı saksıyı olduğu gibi çantama atsam ne olur? :=))
|
Useful yoncalarınız pembe çiçek mi açıyor? Pembe açanlar daha dayanıklı oluyor çünkü.
Güzel Yurdum'da yetişen, uyum sağlayan Deppei almak istiyorum. Zengarden'den ve Hocam100'den aldıklarımı yetiştiremedim. Şimdiden teşekkürler. |
Çok yaratıcı bir yer değiştirme olur.
Gene de sağa, sola bakın. Kamera falan var mı acaba...:) |
Alıntı:
|
Bu çiçekten bende de var.Almanya'dan gelmişti.Resimlerle falan anlaşılmaz.Kapanıp açılmasını görmek lazım.Mükemmel..
|
2 Eklenti(ler)
Benim ekmiş olduğum oxalislerden biri çiçek açtı. Henüz hiç yaprak vermeden çiçek açması bana enteresan geldi :)
Fotoğrafları acele ile çektim az önce. Akşam olunca çiçeğini kapatmış sanırım. |
Bugün çarşamba. Saksı ile yürütmeye cesaret edemedim. Kapıcı kulübesi boş gibi geldi bana. Oxalisleri yer örtücü olarak ta kullanmışlar. Bir öbek beyaz gördüm pembe ve sarıların arasında. Bir, asıldım bitkiye, yedi sekiz kök kolayca çıkıverdi. Hemen çantama attım. Kulübe önünden geçerken bir de baktım ki kapıcı orada ve bana bakıyor. Ama hiçbir şey demedi.
Kelebek Çalısı, bugün aldığım beyazlardan biri yapraksız, doğrudan soğandan çıkmış. Oluyor demek. |
mor yapraklı yoncayı bir ziyarette görmüştüm ne gittiğim kişi ne de ben ismini bilmiyorduk..deli gibi nette araştırdım ve en sonunda oxalis olduğunu buldum ancak alabileceğim bir yer bulamıyorum..bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen cevap yazarsa çok mutlu olurum.o çiçeği yetiştirmeyi çok istiyorum :)
|
neyran merhaba,
ben de yurtdışı da dahil olmak üzere mor oxalis soğanını bulabileceğim her yerde arıyorum, aratıyorum. bir kere hopa'da bir kere de istanbul'da küçükyalı'da gördüm. ne çiçekçiler biliyor, ne benim gözüme çarpıyor. bulursak birbirimize haber verelim... |
Neyran ve poncik, mor yoncayı mutlukutlu arkadaşımıza sorun. Ayrıca Hocam100'de de olabilir. Onlara sorun, belki ellerinde vardır.
|
Arkadaşlar ben de malesef yok.Ben de arıyorum.
|
Alıntı:
|
Ziyapaşa bulvarı, Paksoy Lisesi'nin arkasındaki yolda, Sarı Konak Apartmanı bitişiği:Eraslan apt. Mor yonca bile var.
|
Mevlut Bey, Deppeiler geldi, teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Oxalis deppei yapraklarını gösterdi.
|
Zengarden'da bitmiş stok :/ Umarım Haramidere'deki serada bulabilirim. Annemde 2 koca saksı vardı sağolsun kedim yatak yapmıştı :)
|
Kelebek Çalısı deppeiniz harika..
|
Alıntı:
|
Sevgili tiya görevliyi bulursam bir kök rica edeceğim,yok bulamazsam yer değiştirme operasyona başvururum:D
|
Evet elimde biraz daha kalmış.
|
1 Eklenti(ler)
|
Jebezel hanım evet bunlar osalix deppei.Çok hoş çiçeği oluyor.Bu arada gönderdiğiniz soğanlıların çiçeklkerini yavaş yavaş görüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025