![]() |
Alıntı:
|
benimde birer birer dökülmekten sadece 3 tane yaprağı kaldı :((
onlarda kurursa napıcam ben? |
Mor Oxalis bence çok nazlı bitki. Yaklaşık bir yıldır evin her köşesini dolaştı, en sonunda sabah güneşi alan mutfak balkonumu sevdi. Geçirgen bir toprakda ve kesinlikle çok az su seviyor, suyu neredeyse koklatıyorum. En sonunda dilini çözdüm, keyfi yerine geldi:)
|
Alıntı:
balkon soğuk olamazmı bitki için .. benim balkon çok rüzgarlı oluyo hele kışını anlatamam :( şimdilik 3 yaprağı kaldı benim oxalisin yeni yerinide sevdi sanırım.. bende neredeyse haftada 1 yarım fincan su veriorum .. bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak, umarım onu kaybetmem :)) |
Yeni yerini sevmiş, kaybetmezsiniz:) Bana ilk geldiğinde içeride durdu, fakat salonu beğenmedi, sonra balkonun güney kısmına gitti, orasıda olmadı, şimdi doğu tarafında, hafif sabah güneşi alıyor, rüzgarlı da bir yerde. Soğanlı, yumrulu bitkiler soğuktan çok etkilenmiyorlar, don olacağı zaman içeride serin, sabah güneşi alan bir yere taşırsınız.
Gözümüz çok üstünde olunca, çok nazlanıyorlar. En son yerine alırken artık gözden çıkarmıştım, keyfin bilir demiştim:) |
dediğiniz gibi sevdi yerini. :S
kayınvalidemden istedim eğer ölürse çok mahçup olurum bakamadığım için, o yüzden üstüne düşüyorum, araştırıyorum. ama artık içim rahat sizde İzmirliymişsiniz sizden isterim :)) |
Sevgili zeynephan35 benimki ayırlılacak kadar gelişirse; seve seve veririm:) Dün arkadaşlarla Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin botanik bahçesine gittik. Mor yapraklı oxalis çokça var. Siz İzmirde nerede bulabilirim diye sormuştunuz, haber vereyim dedim.
|
teşekkür ederim ilginize :))
|
iyi geceler arkadaşlar
ben şu Oxalis Deppei "iron Cross" / Şans Yoncasını görünce çok şaşırdım böyle bir şeyin var olabildiğini bilmiyordum? 4 yapraklının birtür masal olduğunu düşünürdüm (orman cinlerinin yakasında asılı olduğunu onları bulursan şansın döner diye bahsederlerdi hep :) istanbulda bunu nereden bulabilirim acaba bilen varmı? çok hoşuma gitti... |
Alıntı:
|
acemifüsun yardımın için çok teşekkürler
|
dün kardeşimden aldıgım bir kök yemyeşil yoncaları hazır topraga dikecegim çiçegi ne renk oldugunu bilmiyorum ama şu an baygın zavallım.yoncayı diktikten sonra güneşe bakan yeremi koyulacak? ayrıca mor yoncalara bayıldım adanada nerede bulabilirim?
|
sayın dünyam1 in sorusu benim içinde geçerli arkadaşlar ben şuan yeni aldığım yoncamı ki kendisi baygın durumda :) sabah gündoğumundan öğlen güneşine kadar gören tam öğlen saati artık güneşin çekilmesiyle aydınlık olarak kalan camın dışında tutuyorum acaba doğrumu yapıyorum?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim ki yaz boyu balkondaydı çiçekleri yaprakları hepsi coştu..Hala da çiçekli..
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,süs yoncalarınız muhteşem görünüyorlar herkesin emeğine sağlık. Dün süs yoncamın kurumuş çiçek saplarını toplarken bu durumla karşılaştım.Çiçek sapında yaprak oluşmuş.
Eklenti 181683 Bu kısmını eğerek pet bardağa ektim.bakalım yeni yavrular oluşacak mı. |
merhaabalar bahcemde yonca var benımde sanırım pembe mınık
cıceklıı yerını degıstırmek ıstıyorumm nasıl tasıyabılırım ? bıde pek cıcegı yok cogaltmak ıcın ne yapabılırım |
mor yoncayı adanada nerede bulabilirim?
|
arkadaşlar mor uyku çiçegi adanada bulunurmu?yardımcı olursanız çok sevinirim..
|
Bende de bu çiçekten var. bir ara tüm yaprakları düştü, öldü sandım. meğer dibinde minicik böcekler varmış. eşim ilaç döktü. şimdi minik bir yaprak çıktı, demekki kökü sağlammış :) çok sevindim. Biri hediye etti, başına birşey gelecek diye korkuyorum. Nerede bulabiliriz bu çiçeği? satılırken görmedim
|
Eskiler bu çiçeğe "Esnaf Çiçeği" derler. Sabah geç açar, akşam erkenden kapanır. Eskiden esnaflar bu düzende çalışırmış. Hatta küçük yerlerde hala böyle devam eder :)
|
bu moryapraklı çiçekten nerde bulabiliriz acaba bilgisi olan varmı? yaşadığım şehirde büyük çiçek seraları yok maalesef. her çeşitçiçek de bulunmuyor haliyle. bu çiçeğin tohumu falan satılıyormudur??
|
Merhaba, foruma yeni üye oldum. Çok zor bulduğum mor yoncam (oxalis triangularis) ev değiştirince kurudu, iki tane filizi kaldı ama onlar da ne büyüyor, ne de çürüyor, ne yapmam gerektiğini bilemedim, yardımcı olabilir misiniz? Evin her köşesini dolaştırdım belki sever diye, işe yaramadı.
|
harika bir çiçek
|
mutlu beyde mevcut ben siparişlerime eklettim
|
"mutlu bey" e nerden ne şekilde ulaşabiliriz acaba? internet üzerinden sipariş verilebiliyormu??
|
Sn.Mutlu Kutlu sitemiz üyesidir ve ayrıca Alışveriş bölümünde ürünlerini satıyor.
|
Arkadaslar assagıdakı lınk de bu cıcekle ılgılı bılgı var.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11620 |
1 Eklenti(ler)
Şili süs yoncası isteyenler için satışa sunulmuş.
Eklenti 197064 http://www.zengardentr.com/Oxalis-Ad...i,PR-1549.html |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025