agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni2539Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-05-2010, 16:32   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-12-2007
Şehir: bozüyük
Mesajlar: 139
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
Sayın Hulusi Karasu'nun dahliaları hızlı gelişiyorlar. Birisi 80 cm'yi geçti, diğerleri 70 ve 40 cm. civarında. Bunlar batı cephede öğleden sonra ve daha az güneş alıyor. Güney cephedeki 2 tane ise 30 cm civarındalar. Tam gün güneş alıyorlar. Bu gelişimleriyle ve kalın gövde yapılarıyla zapt etmemiz zor olacak. Ortada yer alan ana sürgünü karararak kuruyan dahlia. Yan sürgünler gelişiyor.

Sayın Hulusi Karasu, bir kökten bir tek çiçek mi çıkıyor? Hangi ayda çiçek oluşur ve ne kadar süre ile çiçekler canlı kalır?
Merhaba Kemal;bir kök ten bir kaçtane gövde oluşabilir bunlardan en kalın olanının çiçekleri diğerlerine nazaran daha iri olacaktır ve sürekli çiçek açarlar çiçeklerin bir kısmı diğerleri açmaya devam ederler çiçek açma zamanları bitki toprak yüzeyine ve yaklaşık 1m. yüksekliğe ulaştığında yani 1,5-2 ay içersinde çiçek açarlar çiçekleri iklime göre Aralık Ocak ayına kadar devam eder,selamlar saygılar.

Emine Akman beğendi.
Hulusi Karasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
dahlia, geliştirilmesi, üretimi, yıldız çiçeği


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025