![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Lalezar hanım resimlerdeki isimlerine göre çiçek büyüklükleri 35-40 cm çapında olanlar:ZEYNEP-NECMİYE-ŞÜKRİYE-DUYGU-SEVİLAY-HÜLYA-ŞÜKRAN-SABRİYE-SEVİL-KERİME-HAYRİYE-ÖZGE-YASEMİN-ÜMMÜGÜLSÜM veECEM isimli olanlardır.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hocam100 ben dahliaları 10 seneden beri dikiyorum renklerinde ve çiçek büyüklüklerinde bir değişme olmadı.İthal alacaklarınıza bir şey söyleyemem ama benim elidekiler saklama koşularına ve bilinçli çoğaltma sayesinde nesiller boyu devam eder diye düşünüyorum.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Hulusi bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim sormamdaki amaç; devamlı ithal edip ülke paralarını dışarıya kaçırmaktan artık vazgeçip üretimi biz de yapabilir miyiz diğe merak edip düşünmemdendir.Ayrıca soğanlarınızın yetiştiriliş şartlarını ve saklama koşullarını anlatır mısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Hulusi bey 35-40 cm çapı mı? O kadar büyük oluyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hocam100 toprağa yumrunun büyüklüğüne göre 30-40 cm çapında 15-20 cm derinliğinde bir çukur açıp yumruları çukura koyuyorsunuz üzerine yeteri kadar organik hayvan gübresi koyuyorsunuz can suyunuda veriyorsunuz toprakla kapatmadan önce yumrulardan biraz uzağa(10cm)sırığıda dikmeyi unutmuyorsunuz.Sırığı daha sonra dikerseniz yumrulara zarar verebilirsiniz.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Hulisi bey teşekkür ederim. Bu çiçeğe karşı çocukluğumdan beri ilgim var halende yetiştiriyorum ama sizin bilgileriniz çok değişik , sizinki gibi hiç yapmamıştım bana kolaylık olur çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selamlar hulusi bey ve arkadaşlar. yaklaşık 2 ay önce dahlia yumrularından 2 degişik renk aldım emininönünden kısa sürede yeşerdi şimdi yaklaşık 1 karış var istanbulda hava oldukca degişken şu sıralar .merak ettigim bir şey olurmu önümüz mart . Dahlialarım diger soganlarımla birlikte balkondalar yumruları buldugum icin sevincliyim + yeşerdigi icinde okuduklarımdan yumrular marttan sonra ekiliyor marketlerede bu aylarda geliyor bildigim kadarıyla . bana önere bileceginiz bilgiler icin şimdiden teşekkür ederim. Selamlar saygılar . Abdullah başat istanbul . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İris41 yeşeren dahlialarınızı güneş gören kapalı balkon teras veya buna benzer bir yeriniz varsa orada muhafaza edin,yani donmamasını ve kırağı düşerse kırağıdan etkilen meyeceği bir bölümde saklamanızı ve toprağını hafif nemli tutmanızı öneririm.Bahardada yeşeren kısmını yumrudan koparmadan ekeceğiniz bölüme ekersiniz.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Selam Dahliaa yumrularını aldıgımda geniş saksılara ektim ![]() işallah bendekiler beyaz acar .eger sorunsuz gelişip büyürler ise kışı dışarda ve ekili olarak gecirdiklerinden buda istanbulda yaşayan arkadaşlara fikir olur olumlu **** olumsuz sizlerle paylaşırım . hulisi bey sizdeki sarılar cok güzel maşalah. selamlar saygılar. Abdullah .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2008
|
Hulusi bey dahlialarınızın fotoğraflarını gördüm çok beğendim.NECMİYE adlı dahlianız hele çok güzelmiş.Dahliaların dikimi, bakımı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz? Düzenleyen nyilmaz78 : 28-02-2009 saat 23:54 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nyilmaz ;Dahliaların dikimi mart ayının ortalarında başlar mayıs ayının sonuna ekilebilir.Dahlialar suyu bol bol severler yazın her gün sulanmalıdır.Benim elimdeki Dahlialar uzun boylu ve iri çiçeklidir,onun için dikilirken yaklaşık olarak 10-15 cm yakınına 2m uzunluğunda sırık ve benzeri destek sağlayacak bir mataryel dikilmelidir.büyüdükçe sırığa 5-6 yerinden her 50 cm de bir bağlanmalıdır.Ben ilk dikerken organik hayvan gübresi veriyorum ondan sonra sadece bol bol suluyorum,sizede bunları öneririm.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2008
|
Sayın Hulusi Karasu ben o güzel çiçeklerinizi görünce hayran kaldım.Nasıl yetiştirdiğinizi merak etmiştim.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim hulisi bey balkonumda yerim kalmadı diye bilirim işalah ilerki günlerde . Avatarıma yükledigim resimdeki bitki dahliaa degil sanırım ![]() saygılar sevgiler Abdullah .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Hulusi Karasu, dahlialarınız çok güzel.İri çiçekli olanların yumruları da mı büyük acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Safranbolu,benim dahlialarımın hepsi iri çiçeklidir,dolayısıyla yumruları da iridir.Bu ayın sonuna doğru yumru resimlerinide bu site ve bu bölümde yayınlayacağım.O zaman sizlerde bana hak vereceksiniz.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Yumru resimlerini merak ediyorum.Çünkü şu aralar dikim zamanı geldiği için malesef bize farklı yumruları iri çiçekli dahlia diye satabilirler. Bilelim de yanılgıya düşmeyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
iri çiçekli dahlialar
arkadaşlar iri çiçekli yeni sezon dahlialarımızın resimleri için www.erciyestohum.com gezebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Yıldız Rizomları
Merhabalar, Ekte resimleri olan yıldız rizomlarını saksıya dikmeye karar verdim. Fakat kimi kaynaklarda ekteki gibi iri rizomları birbirinden ayırararak dikersem yıldız bitkisinin çiçek vermeyeceği yazıyor.Emin olamadım. Bir diğer sorumda rizomlara bakarak yıldız bitkisinin çiçek büyüklüğü hakkında bilgi verilebilinir mi? Tecrübeli forum üyelerine danışmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
soğanları yani yumruları bölmek ve çoğaltmak istiyorsan ilk önce onları tam toprağa gömmeden güneşli ve sıcak bir yerde toprakta beklet belirli bir zaman sonra gözler çıkar her yumruda bir göz bırakarak bölebilirsin. Eğer şayet göz görmeden bölersen yumrudan birşey çıkmaz. Ayrıca patatesin büyüklüğüne bakarak iri çiçeklimi olduğu anlaşılmaz. Her dahlianın mutlaka ismi vardır. bu isimler bütün dünyada aynı isimle geçer white perfection - fleruel - holland festival - voncouer gibi bu isimlere göre alfabetik sıra vardır ordan kontrol edilir iri olup olmadığı anlaşılır.Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Dikmeden önce sıcak ve güneşli bir yerde bekletip gözleri görmek gerekiyorsa, dikim en erken mart sonu,nisan başı gibi olmalı anladığım kadarıyla. Ben yarın dikmek için program yapmıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar. bu gün topragı havalandırayım dedim ( brazda meraktan ) dahliaa yumrularını eşeledim gözlerime inanamadım o aldıgım kuru ufacık yumrular büyümüş .şimdi daha iyi anlıyorum neden yere dikili olması gerektigini siz siz olun saksıya dikerken bir daha düşünün. Saygılar Abdullah..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia yıldız üretimi
Sayın;bilce resimlerinize baktım gördüğüm kadarıyla Yıldız(Dahlia)larınız uzun boylu ve iri çiçekli.Nerden anladınız derseniz yumruların üzerinde kalan sap kısımları epeyce kalın ve yumrularda oldukça iri ve güzeller.Bunları patates gibi cücükledikleri zaman bölebilir ve çoğaltabilirsiniz.Yanlız yumrular çok serttir keskin ve kuvvetli bir bıçak kullanmanız gerekir.Bana sorarsanız 2"şer elma olarak bölün,bölerkende cücüklere zarar vermemeye özen gösterin.Mutlaka toprağa ve güneş gören bir yere dikin dikerken yumruların yanına 1,5-2m"lik sırıklar dikmeyi ihmal etmeyin.Saksıya veya buna benzer bir kaba dikmenizi önermem zira yumrular tam anlamıyla gelişemiyor ve olduğundan küçük çiçekli ve daha kısa boylu olabiliyorlar.Umarım yadımcı olmuşumdur.Selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Hulusi Bey yardımınız için teşekkür ederim. Yıldız soğanlarını satış amaçlı dikeceğimiz için saksıya dikmek zorundayız. syn dah-lia bölmemem gerektiğini, bölersem çiçek alamayacağımı söyledi, geçen yıl bir kaç yıldız bitkisinde de çiçeklenme problemi yaşadığımız için bölme konusunda halen tereddütlüyüm, bölmezsem de büyük bir saksıya dikmeliyim-çünkü soğanlar epey büyük-Ne yapacağımı, soğanları nasıl en iyi şekilde değerlendieceğimi şaşırmış durumdayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Yıldız soğanlarını humik asitli ve captan marka ilaçlı sulandırılmış solisyonda bu gece beklettikten sonra yarın sabah dikeceğiz. aynı uygulamayı diğer soğanlı bitkilerdede yaptım, soğanlar beklediğimden kısa zamanda uç verdi, gayet de sağlıklı görünüyorlar. Bakalım yıldızların başına neler gelecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotoğraftaki gördüğünüz yıldızları 2 ya da 3 parçaya böldüm. Sanırım bu yeterli olacaktır. Yoksa her bir patatesi bir saksıya mı dikmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
yumruların parçalanması
Alıntı:
yanlış yapıyorsunuz. Ondan sonrada neden çıkmadı diyeceksiniz. ilk önce soğanları sıcak biryere alıp göz vermesini bekleyin. gözü gördükten sonra her göze bir yumru gelecek şekilde bölün gözü görmeden olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
dahlia isimleri hakkında
iri çiçekli dahlialar kısmında dahlialara garip isimler verilmekte.Lütfen rica ediyorum dahliaların orjinal isimleriyle adlandırın. Çünkü bu şekilde bunu üreten ve geliştiren insanlarada haksızlık yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
dahlia, geliştirilmesi, üretimi, yıldız çiçeği |
|
|