agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni1320Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2012, 18:00   #1
Ağaç Dostu

arzu_'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2012
Galeri: 13
Resimler...

Eklenen Resimler

arzu_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 22:22   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2012
Bunlar da benim bu sene güzelliklerine dayanamayıp aldığım cyclamen'lerim. Umarım uzun zaman benimle yaşarlar.

ATTACH]281907[/ATTACH]

Name:  IMG_0997.jpg
Views: 3356
Size:  44.6 KB

Name:  IMG_1000.jpg
Views: 3227
Size:  34.7 KB

Eklenen Resimler

Deniz Yıldızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 10:35   #3
Rfg
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2013
Yardim lutfen

Merhaba,
Uzun zamandir pasif bir kullaniciyken forumunuzdaki degerli bilgilerden oldukca fazla yararlandigimi belirterek soze baslamak istiyorum. Sizler gibi ben de albenisine dayanamayip satin aldigim siklamenlerimi mutfak caminin onune yerlestirdim. Toplam 6 kokler. Ikisi haric digerleri saglikli gorunuyor. Lakin son ikisi boyunlarini buktu bir haftadan beri. Hepsi ayni isida ve ayni sartlarda. Saksilarini degistirdim aldigimda zira kucuk plastik kaplardaydilar.Funda ve bahce topragi karisimi koydum ve can sularini da ihmal etmedim. Sabah gunesi de aliyorlar.Ama nicin 2tanesinin boynu bukuk anlamis degilim.daha iyi anlasilsin diye resim ekliyorum. Yardim ederseniz sevinirim.

Eklenen Resimler

çiçeksever ve SUDEM beğendi.
Rfg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 10:37   #4
Rfg
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2013
Resim 2

Eklenen Resimler

çiçeksever ve SUDEM beğendi.
Rfg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2013, 22:35   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2011
ACİL YARDIM LÜTFEN!!!
Merhaba iki yıldır gözüm gibi baktığım sıklamenlerimin yapraklarını bir haşerat yiyor ancak ne olduğunu bulamadım bir türlü. Çiçekleri de açamadan soluyor. Bir sürü çiçek tomurcuğu olduğu halde. Beyaz bit değil, iyice baktım yapraklarına. Toprakta deniz minaresine benzer ama epey küçük minik salyangoz türü şeyler buldum acaba onlar mı yapıyor? Daha önce başka bir çiçeğimde beyaz bitlerden olduğu için sprey ilaç almıştım o ilaç tüm çiçeği kuruttuğu için ilaç sıkmaya da korkuyorum. Oksijenli suyu denedim ama bir işe yaramadı çok acil yardım istiyorum. Fotoğraflarını ekliyorum. Ayrıca bir de begonyam var onun yaprakları da delik deşik. Lütfen acil tavsiye. (Salyangoz yemi demeyin daha önceki evimde bahçemde denemiş ama salyangozlarla başa çıkamamıştım ne yazı ki...)

Eklenen Resimler

evsizpatiler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2013, 08:12   #6
Ağaç Dostu

Lunlun's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2011
Sayın Rfg,

İlginç olan, boyun bükenlerin ikisi de pembe. Sebep sizden kaynaklanmıyor olabilir. Bir de yağmurlu bir dönemdeyiz, dışarda yeterli yağmur alıyorlarsa bir süre su vermeseniz nasıl olurlar acaba? Bilgisi, tercübesi çok olan biri değilim, kendi bitkilerimdeki gözlemlerimi ve burda okuduklarımdan aklımda kalanları söylüyorum. Şu anda sanırım 5-6 yumru kadar siklamenim var, hepsi dışarda, sıcak geçen haftada verdiğim dışında su vermiyorum sayılır. Toprakları kuruyor gibiyse biraz ekliyorum, ıslak değil de nemli hale getiriyorum, ve torfu tek başına değil, toprakla karışık kullanıyorum. Geçen sene çok suladığım için kaybettiğim siklamenlerim oldu. Dilerim bitkileriniz toparlanır.

Saygılar

dağçiçeği beğendi.
Lunlun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2020, 09:13   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-01-2020
Siklamen boynunu büktü

çiçek seperinden 2 gün önce gelen çiçeğim, yapraklarını ve çiçeğini büktü. aşırı cansızlastı. yardımcı olabilirseniz sevinirim

tmydmr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2020, 10:27   #8
Ağaçsever

Lilazen's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tmydmr Mesajı Göster
çiçek seperinden 2 gün önce gelen çiçeğim, yapraklarını ve çiçeğini büktü. aşırı cansızlastı. yardımcı olabilirseniz sevinirim
Benim de öyle olmuştu. Bol sulayın kendine gelir. Bitkinin dışarıda olması gerek tabii. Dışarıda değil mi?

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lilazen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2020, 15:55   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-01-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilazen Mesajı Göster
Benim de öyle olmuştu. Bol sulayın kendine gelir. Bitkinin dışarıda olması gerek tabii. Dışarıda değil mi?

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayır malesef ofis icerisinde, 2 gün önce sulama yaptım. Yeniden sulamalı mıyım?

tmydmr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2020, 22:34   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2020
Thumbs down bana yardim edin

siklamenim benim kalbimi actigim tek sey. ona su vermeme ragmen bayiliyor solan cicekleri icin ne yapacagimi bilmiyorum. yeni acan cicegi ise solma tehlikesi icinde. numarami birakiyorum. siklamen hakkinda bilgisi olan biri lütfen bana ulassin whatsapp üzerinden cicegimin görüntülerini yollayayim. lütfen bana yardimci olun.
05436959277

plantonyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025