agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni1320Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-01-2010, 13:02   #11
Ağaç Dostu
 
halil33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Tire/İzmir
Mesajlar: 173
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Yanlış kere yanlış!. Çiçeği üstünde bitki suyu en çok istediği zaman. Kendine göre bir düzen kurmuş kök uzatıp su dengesini sağlamış. Siz KÖKLERİ DAĞITMAK suretiyle dengeyi bozdunuz. Kökleri tekrar yerleşene kadar su alamayan bitki, yapraktan kaybettiği suyu telafi edemeyince solar, sararır ve kurur.
Cyclameninizde yeni kökler oluşuncaya ve su almaya başlayıncaya kadar biraz hasar olabilir. Suyu düzenli verin serin ve havadar yerde tutun. Kolay gelsin.
Ayni sey benimde basima geldi.Cyclamenimi aldiktan sonra topragini degistirdim.(yaklasik 2 ay önceydi ve o zaman cicek yoktu)Basta hersey iyi gidiyordu ve birsürü cicek acti.Son 2-3 haftadir yaprak ve cicek diplerinde yumusamalar olusmaya basladi ve birbir soluyorlar.Yumusamalar sadece diplerde 1-2 cm kadar bir parcada oluyor.Acaba bu yumusamalar mantardan dolayi olabilir mi?

halil33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025