agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni1320Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2014, 18:40   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2014
karınca sorunu

hediye olarak gelen Siklamen (Cyclamen) çiçeğini suladığımda saksı deliklerinden karıncalar çıktığını fark ettim. muhtemelen saksı içerisinde karınca yuvası var. böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş var mı? bitki üzerinde çiçek olduğu için saksı toprağını değiştirmek konusunda tereddütlerim var. karıncaları uzaklaştırmak için pudra, tebeşir tozu ve limon gibi önlemler saksı içinde yuva yapmış karıncaları uzaklaştırmak için işe yarar mı? alakanıza teşekkürler.
not: saksının durumu da iç açıcı değil çok yumuşak adi plastikten yapılmış ve üzerinde çatlaklar var.

çekimser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2014, 19:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çekimser Mesajı Göster
hediye olarak gelen Siklamen (Cyclamen) çiçeğini suladığımda saksı deliklerinden karıncalar çıktığını fark ettim. muhtemelen saksı içerisinde karınca yuvası var. böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş var mı? bitki üzerinde çiçek olduğu için saksı toprağını değiştirmek konusunda tereddütlerim var. karıncaları uzaklaştırmak için pudra, tebeşir tozu ve limon gibi önlemler saksı içinde yuva yapmış karıncaları uzaklaştırmak için işe yarar mı? alakanıza teşekkürler.
not: saksının durumu da iç açıcı değil çok yumuşak adi plastikten yapılmış ve üzerinde çatlaklar var.
Saksınızdan birkaç karınca çıkması saksıda yuvaları var demek değildir sayın çekimser. Suyu döktüğünüzde zaten karınca saksıdan çıkar, başka bişey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Saksıdan memnun değilseniz toprağını dağıtmadan olduğu gibi bitkiyi çıkarın ve başka bir saksıya yerleştirin. Kolaylıklar dilerim...

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2014, 20:01   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Saksınızdan birkaç karınca çıkması saksıda yuvaları var demek değildir sayın çekimser. Suyu döktüğünüzde zaten karınca saksıdan çıkar, başka bişey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Saksıdan memnun değilseniz toprağını dağıtmadan olduğu gibi bitkiyi çıkarın ve başka bir saksıya yerleştirin. Kolaylıklar dilerim...
alakanıza teşekkür ederim esin hanım. çıkan karınca sayısı baya vardı soğanı çürütmekten korktuğum için sulama yapmıyorum. birkaç gün içerisinde toprak kuruduktan sonra tekrar sulama yapıp karınca sayısına bakacağım. aslında çiçek benim değil bir arkadaşımın. kendisi hastanede yatıyorken hediye olarak gönderilmiş. çok sayıda karınca tarafından istila edilince ilgilenmem için bana gönderdi. ilk geldiğinde dibi çok kuruydu sulama yapıp yapraklarını temizleyince biraz kendine geldi ama itiraf etmek gerekirse çok sağlıklı görünmüyor. susuz kaldığı için mi karıncalar yüzünden mi kapalı alanda kaldığı için mi bu halde bilmiyorum. diğer yetiştiricilerin çiçekleri ile karşılaştırınca bir şeylerin yolunda gitmediği belli oluyor.

çekimser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025