Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Saksınızdan birkaç karınca çıkması saksıda yuvaları var demek değildir sayın çekimser. Suyu döktüğünüzde zaten karınca saksıdan çıkar, başka bişey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Saksıdan memnun değilseniz toprağını dağıtmadan olduğu gibi bitkiyi çıkarın ve başka bir saksıya yerleştirin. Kolaylıklar dilerim...
|
alakanıza teşekkür ederim esin hanım. çıkan karınca sayısı baya vardı soğanı çürütmekten korktuğum için sulama yapmıyorum. birkaç gün içerisinde toprak kuruduktan sonra tekrar sulama yapıp karınca sayısına bakacağım. aslında çiçek benim değil bir arkadaşımın. kendisi hastanede yatıyorken hediye olarak gönderilmiş. çok sayıda karınca tarafından istila edilince ilgilenmem için bana gönderdi. ilk geldiğinde dibi çok kuruydu sulama yapıp yapraklarını temizleyince biraz kendine geldi ama itiraf etmek gerekirse çok sağlıklı görünmüyor. susuz kaldığı için mi karıncalar yüzünden mi kapalı alanda kaldığı için mi bu halde bilmiyorum. diğer yetiştiricilerin çiçekleri ile karşılaştırınca bir şeylerin yolunda gitmediği belli oluyor.