![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2020
|
Merhaba bende yaklasik 1 aydir sıklamen bakiyorum cicekler gayet guzel acti fakat bu hafta cicekler birer birer burusuyor dokundugum zaman cicegin hemen alt kismi yumusamis ama daldan asagi dogru indikce eski sertligi var erimis gibi cicegin alt kismi niye boyle oldu acaba 3 4 cicek koparttim boyle hala devam ediyor sulamada bir skntida yok |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
suyu kesin bir işe yaramayacak daha çok sogan çürüyecek. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Tamam tesekkur ederim dediginizi yapicam daha yeni sulamistim birdaha sulamam ama daha tam acmamis ciceklerimde var bilmiyordum dinlenmeye gecince boyle oldugunu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar haziran ayinda elimdeki sklamen tohumlarinin bir kismini ektim fakat cikmadi elimde biraz daha tohum var nasil ne zaman ekmeliyim nasil sulamaliyim anlatir misiniz?detayli bir video bulamadim |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bir türlü beceremedim. bütün tohumlarım ziyan oldu. ilk yapraktan sonra hepsi kurudular. Ama küçücük patatesleri kaldı. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuşlar sıklamenimin bütün yapraklarını ve çiçeklerini koparmış. Yalnızca tek bir yaprağı kalmış. Geçen sene almıştım. Bayağı bir yaprağı ve çiçeği vardı. Bu sene o kadar yaprak ve çiçek çıkmadı. Acaba yaprakları kopmuşken çıkarıp bir bakım yapsam köklerini kesip toprağını değiştirsem bir zararı olurmu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
Sitenin okuyanı takip edeni kalmamış. Yıllar önce burası çok güzel ve hareketliydi. Çok güzel insanlar vardı, bazıları güzel atlarına binip gittiler. Cennet bahçelerinde daimi ikamet ederler inşallah… Ben dün bu güzele denk geldim. Çok sevdim bırakamadım. ![]() Yumru köklü bitkiler yıl boyunca canlı kalmaz. Sararıp tek tek yaprak kurutularak dormansiye ( uykuya ) geçer. Panik yapmaya gerek yok, lale , nergis, gladyöl gibi düşünün. Doğada da öyle. Vahşisi var , mevsiminde çıkar, açar , geçer. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2008
|
siklamen
Merhaba arkadaşlar, benim siklamenler tohumlaştılar ve yapraklarıda sararmaya başladı. Hala sulamaya devam ediyorum. Sararan yaprakları kopardım tohumlar duruyor. Bu ortamda nasıl bir yol izlemeliyim. Tohumları ben mi koparayım kendisi düşer mi? Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum torbaları kendiliğinden açılıyor ve içinden tohumlar dökülüyor. Ortalığa dökülmesinler diye bir kağıdın üzerine aldım saksıyı. Tohumlar olgunlaşıp dökülmeye başladılar şu anda. Sulamayı tamamen kestim. Üzerindeki tek tük yapraklar da sararmaya başladı. Tohum torbalarının tümü patlayıp bittikten sonra ana bitkiyi saksısında sulamadan bir süre bıraksam olur mu? Bitkinin dinlenme süresi ne kadar??? |
|
|
|
![]() |
|
|